gegevens splitsen en while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

29/07/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Goedemiddag.

Ik heb in mijn database een aantal nummers achter elkaar staan met een ; ertussen. Dus bijvoorbeeld: 1000;1001;1002;1003;1004

Het opvragen van deze gegevens uit de databse lukt mij wel, alleen nu wil ik die nummers los hebben.
1000
1001
1002
1003
1004

Dus zonder ; ertussen, zodat ik de nummers kan gaan gebruiken als variabele $nummer

Vervolgens wil ik een while loop maken totdat er geen nummers meer zijn.
while ($nummer!="")
{ $sql = "SELECT * FROM test WHERE nr='$nummer'"; }

Begrijpen jullie wat ik bedoel? Ik heb het helemaal in mijn hoofd zitten, maar weet niet of ik het duidelijk heb opgeschreven voor jullie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jb bl
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 16:22:11
 
Frank -

Frank -

29/07/2008 16:13:00
Quote Anchor link
Ga normaliseren, je bent nu heel fout bezig en veel problemen aan het aanmaken. Je slaat nooit meerdere gegevens op in 1 record, jouw probleem kan zich dus nooit voordoen.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

29/07/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Stel dat je een strimg $veld hebt die er zo uit ziet: 1000;1001;1002;1003;1004

Dan kan je ze uit mekaar halen met $nummers = explode (";", $veld);

Dan kan je met een while of foreach lus bekijken zoals je wil.

Maar het is inderdaad niet de bedoeling dat zo'n strings in de database terecht komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Jb bl

jb bl

30/07/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Ik heb op jullie advies toch maar een extra tabel gemaakt, waar ik de nummers aan gekoppeld heb. Zo te zien lukt het allemaal en is het dus opgelost.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.