Gegevens uit 2 tabellen halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

18/10/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Hallo, ik had de vraag of je met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= mysql_query("
SELECT *
FROM users INNER JOIN 2 ON users.username = 2.username
WHERE users.username = 2.username
AND users.id='"
.$_GET['id']."'");
?>


Ook met 1 username in users tabel ook uit de 2 tabel meerdere gegevens kan laten komen, die onder dezelfde username staan.

Dit is namelijk een stukje van mijn site, het is een online spel waar je dieren kan kopen.
Maar dan moet ie op de leden-pagina wel al je dieren tonen,
maar die staan in een andere tabel.

Dus mijn vraag was of je met 1 username in tabel 1 meerdere gegevens kan halen uit tabel 2?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:25:21
 

18/10/2009 19:44:00
Quote Anchor link
Heet jou tabellen 1 en 2?
Ik volg het niet echt, kijk eens hier naar joins.
Gebruik altijd mysql_real_escape_string.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 19:57:00
Quote Anchor link
Tabelnamen en veldnamen beginnen nooit met een cijfer.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

18/10/2009 21:00:00
Quote Anchor link
dat 1 en 2 was even als voorbeeld.

En Karl, dat is wel een interressant ding met die joins, bedankt!

Alleen hoe kan je bij SELECT eigenlijk mysql_real_escape_string gebruiken? Ik ben wat aan't googlen maar ik zie alleen maar van INSERT.

heb je anders ff een linkje voor me naar een SELECT script
 

18/10/2009 21:02:00
Quote Anchor link
Klik dan op mysql_real_escape_string, staan voorbeelden genoeg.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

18/10/2009 22:06:00
Quote Anchor link
Oke, ik nu ongeveer sinds ik net gereageerd heb van alles geprobeerd maar het wil niet lukken.

Ik leg het even goed uit, misschien kan iemand dan goed helpen.

Op mijn site, mijn site is een spel, kun je dieren kopen.
Als je je inlogd, kom je op een pagina waar je informatie staat, zoals gebruikersnaam en email adres.

Maar dan het probleem. Ik wil daar ook alle dieren laten zien die die persoon bezit, en dat lukt niet want als ik nu bij een test account meerdere dieren neerzet, neemt ie gewoon degene met de laagste ID in de database.

Ik heb de gebruikers in de ene tabel staan en de dieren in een andere en bij elk dier staat de gebruikersnaam van de eigenaar.

Dus, kan iemand mij hiermee helpen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/10/2009 22:26:00
Quote Anchor link
SELECT g.naam, d.naam
FROM gebruikers AS g
LEFT JOIN dieren AS d ON g.naam = d.gebruikersnaam
WHERE g.id = hier_het_id_van_de_gebruiker_die_je_wilt_hebben
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

19/10/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Dankje! Met een beetje veel geprobeer en veel hulp is het gelukt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.