Gegevens uit database als href in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van den Dungen

Peter van den Dungen

11/10/2010 22:56:41
Quote Anchor link
Hallo,

Voor mijn site wil ik de gegevens die uit mijn database komen beschikbaar hebben als link. Bijvoorbeeld:
Ik heb een $row['nummer'] en dat nummer is 12345
Nu wil ik op dit getal kunnen klikken waarna er een nieuw scherm geopend wordt met uitgebreide informatie over dit getal.

Bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.nl/12345

Ik kom op dit moment niet verder dan:
echo '<a href="http://www.voorbeeld.nl/'.$row['nummer']'</a>';

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
Gewijzigd op 11/10/2010 22:58:58 door Peter van den Dungen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:00:42
 

11/10/2010 23:00:34
Quote Anchor link
Ja, dat is al iets. Nu nog een htaccess erbij (zie tutorial) en dan ben je weer verder.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2010 23:02:13
Quote Anchor link
Je echo is niet geheel correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="http://www.voorbeeld.nl/' . $row['nummer'] . '">Klik hier</a>';
?>
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

11/10/2010 23:15:23
Quote Anchor link
Gebruik mod_rewrite om de gebruiksvriendelijke URLs om te zetten. Zet het paginanummer om in een GET variabel en gebruik deze in jouw mysql WHERE clausule.

http://www.workingwith.me.uk/articles/scripting/mod_rewrite
 
Peter van den Dungen

Peter van den Dungen

11/10/2010 23:32:17
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 11/10/2010 23:02:13:
Je echo is niet geheel correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="http://www.voorbeeld.nl/' . $row['nummer'] . '">Klik hier</a>';
?>


Als ik dit toepas krijg ik enkel een lege cel, dus geen nummer meer en dus ook geen link.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
        // 3. opdracht geven
        $result = mysql_query("select * from k1000", $connection);
        if (!$result) {
            die("Opdracht geven mislukt: ". mysql_error());
        }

        
        // 4. verkregen data
        echo "<table border=\"1\" align=\"left\">";
        echo "<tr><th>nummer</th>";
        echo "<th>Achternaam</th>";
        echo "<th>Aanhef</th>";
        echo "<th>Tussenvoegsel</th>";
        echo "<th>Voorletters</th>";
        echo "<th>Geboortedatum</th>";
        echo "<th>vervolg1</th>";
        echo "<th>vervolg2</th></tr>";
        
        while( $row = mysql_fetch_array( $result )) {
     
   echo "<tr><td>";
   echo '<a href="http://www.voorbeeld.nl/' . $row['nummer'] . '"></a>';
   echo "</td><td>";
   echo $row['achternaam'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['aanhef'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['tussenvoegsel'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['voorletters'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['geboortedatum'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['vervolg1'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['vervolg2'];
      echo "</td></tr>";
        }

echo "</table>";
?>



Toevoeging op 11/10/2010 23:35:40:

Oh wacht ik snap at je bedoelt.
Als ik "klik" invul dat staat er natuurlijk wat.
Dit is echter voor elke rij hetzelfde.
Er zullen uiteindelijk zeer veel rijen zijn met elk een uniek nummer.
Elk nummer moet dan een eigen popup krijgen met de extra info

Toevoeging op 11/10/2010 23:39:50:

Hoe krijg ik i.p.v. "klik" het nummer zelf te zien?
De links kloppen namelijk wel zie ik.
Gewijzigd op 11/10/2010 23:40:27 door Peter van den Dungen
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/10/2010 07:29:47
Quote Anchor link
volgensmij heb jij nog niet de basis kennis van html, ik zou dat eerst leren voordat je verder gaat met php.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2010 09:12:23
Quote Anchor link
'k1000' wat is dit voor een rare tabelnaam?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/10/2010 10:07:31
Quote Anchor link
dan word het toch gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<a href="http://www.voorbeeld.nl/' . $row['nummer'] . '">'.$row['nummer'].'</a>'; ?>
Gewijzigd op 12/10/2010 10:08:05 door Teun Hesseling
 
Peter van den Dungen

Peter van den Dungen

12/10/2010 10:20:16
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 12/10/2010 07:29:47:
volgensmij heb jij nog niet de basis kennis van html, ik zou dat eerst leren voordat je verder gaat met php.


Ja, dat klopt. Ben net met webdesign begonnen als hobby.
Wil alleen graag alles tegelijk kunnen ;-)
Maar door te 'prutsen' leer je ook een hoop!
Ik heb al verschillende boeken naast me liggen (dreamweaver/php en mysql voor dummies en morgen komt html en css-de basis.
Heb geen haast verder, maar als ik jullie af en toe mag 'lastig vallen', heel graag!
De nieuwe link werkt trouwens, alleen de hyperlink eigenschappen even aanpassen vanwege het blauwe kleurtje. Maar dat heb ik inmiddeld geleerd! Jaja.

Toevoeging op 12/10/2010 10:21:26:

Aar anoniem op 12/10/2010 09:12:23:
'k1000' wat is dit voor een rare tabelnaam?


Alleen cijfers is niet gebruikelijk als tabelnaam (was wel handig geweest trouwens voor mij) vandaag de letter ervoor. Geeft geen problemen toch?
Gewijzigd op 12/10/2010 10:23:27 door Peter van den Dungen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/10/2010 13:35:19
Quote Anchor link
Denk dat het handiger is om met de basis (html/css) te beginnen en daarna de volgende stap(pen) te zetten.

Wat Aar Anoniem bedoelt: kies een logische naam voor tabellen (en veldnamen).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.