Gegevens uit database halen en in een array zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Mestrom

Bart Mestrom

16/07/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Ik wil graag gegevens uit een database halen en in een array zetten.
Is dit mogelijk?
Zo, ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:18:47
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/07/2008 18:29:00
Quote Anchor link
Uit een database halen, lees de beginnerstutorial van Blanche hier op de site. Om het in een array te plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
//wel eerst verbinding maken
$sql = 'SELECT * FROM tabel';
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result){
      $array[]=$row['kolomnaam'];
      }
   }

?>

Nu bevat $array een array met alle waarden uit de database.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/07/2008 18:29:00
 
Bart Mestrom

Bart Mestrom

16/07/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Ik wil 5 rijen eruit halen.
Ik gebruik nu het script van Robert Deiman.

die array in dat script snap ik nu even niet
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/07/2008 19:05:00
Quote Anchor link
Ga dan naar de basis tutorials kijken, dan moet je het wel gaan begrijpen. De korte uitleg staat er nog wel bij. Als je weet dat er een array met alle waarden uitkomt, moet eigenlijk ook genoeg zeggen als je een beetje basis kennis van PHP hebt.

Om er 5 rijen uit te halen gebruik je LIMIT in je sql.
 

16/07/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Bart Mestrom schreef op 16.07.2008 19:03:
Ik wil 5 rijen eruit halen.
Ik gebruik nu het script van Robert Deiman.

die array in dat script snap ik nu even niet

PHP Beginners handleiding misschien?

Edit: Hehe, spuit 11.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Bart Mestrom

Bart Mestrom

16/07/2008 19:47:00
Quote Anchor link
Het is gelukt, ik heb het werkende.

Maar nu wil ik aan elke uitvoer een id verbinden die ik later nodig heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$host
         = 'localhost'; //mysql host, meestal is dat 'localhost'
$Naam      = 'treinen'; //mysql username
$Paswoord = '060194'; //mysql passwoord
$database = 'treinen'; //mysql database
mysql_connect($host,$Naam,$Paswoord);
mysql_select_db($database);

$sql = 'SELECT * FROM treinen ORDER BY id DESC LIMIT 0,5';
if($result = mysql_query($sql)){
   $array = array();
   while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
      $array[] = $row['naam'] . " - " . $row['ontwerper'];
      
      }
   }

   echo "<pre>" . print_r($array, true) . "</pre>";
?>

<pre>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    foreach($array as $ider)
    {

        echo "1. " . $ider . "<br>";
    }

?>

</pre>

Hoe doe ik dit?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waarvoor je een id zou willen gebruiken, maar is het niet slim om gewoon het id uit de database te gebruiken? Op die manier kun je alles ook direct weer terug koppelen naar een records in de database...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.