gegevens uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Renzo Massaro

Renzo Massaro

22/10/2010 14:20:19
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb deze vraag al eens gesteld, maar kom er niet uit. Onderstaand mijn script waarbij ik via een zoekwoord gegevens uit een database haal. Dat gaat goed. Nu heb ik een veld in de table zo gezet dat er een link van is gemaakt, maar als ik erop klik, dan komt er een hele lijst naar voren.

Mijn bedoeling is om alleen het item te openen als ik erop klik.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
= mssql_query("SELECT
                                tbl_IncidentsStatus.Description,
                                tbl_ProjectGegevens.ProjectNaam,
                                tbl_ProjectGegevens.Klant_ID,
                                tbl_ProjectGegevens.Omschrijving,
                                tbl_ProjectGegevens.VerantwoordelijkeMedewerker_ID,
                                tbl_IncidentsStatus.IncidentStatusChange_ID,
                                tbl_Medewerker.MedewerkerNaam,
                                tbl_ProjectGegevens.Status_ID,
                                tbl_MedewerkerCategorie.CategorieNaam,
                                tbl_Opdrachtgever.OpdrachtgeverNaam
                                FROM dbo.tbl_IncidentsStatus
                                INNER JOIN tbl_Medewerker ON tbl_IncidentsStatus.Medewerker_ID = tbl_medewerker.Medewerker_ID
                                INNER JOIN tbl_ProjectGegevens ON tbl_IncidentsStatus.ProjectGegevens_ID = tbl_ProjectGegevens.ProjectGegevens_ID
                                INNER JOIN tbl_Opdrachtgever ON tbl_Opdrachtgever.Opdrachtgever_ID = tbl_ProjectGegevens.Klant_ID
                                INNER JOIN tbl_MedewerkerCategorie ON tbl_MedewerkerCategorie.MedewerkerCategorie_ID = tbl_ProjectGegevens.ToAfdeling_ID
                                WHERE tbl_IncidentsStatus.Description LIKE '%"
.$_POST['zoekwoord']."%'
                                OR tbl_ProjectGegevens.ProjectNaam LIKE '%"
.$_POST['zoekwoord']."%'
                                AND tbl_Opdrachtgever.OpdrachtgeverNaam LIKE '%"
.$_POST['bedrijf']."%'");
while ($row = mssql_fetch_assoc($query))
{

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
<tr>
<
td>[code]<?php echo $_POST['zoekwoord'] ?>
</td><td><?php echo $row['MedewerkerNaam'] ?></td><td><a href="resultsitem.php?incidentstatusChange_id=<?php echo $_GET['IncidentStatusChange_ID'] ?>"><?php echo $row['CategorieNaam'] ?></a></td><td><?php echo $row['OpdrachtgeverNaam'] ?></td><td><?php echo $row['ProjectNaam'] ?></td><td><?php echo $row['Omschrijving'] ?></td><td><?php echo htmlentities($row['Description']) ?></td>
</tr>
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Toevoeging op 22/10/2010 16:31:32:

ik heb nu wel hetvolgende gedaan. de link verwijst naar resultsitem.php en daar draait dit script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$query
= mssql_query("SELECT
                                tbl_IncidentsStatus.Description,
                                tbl_ProjectGegevens.ProjectNaam,
                                tbl_ProjectGegevens.Klant_ID,
                                tbl_ProjectGegevens.Omschrijving,
                                tbl_ProjectGegevens.VerantwoordelijkeMedewerker_ID,
                                tbl_IncidentsStatus.IncidentStatusChange_ID,
                                tbl_Medewerker.MedewerkerNaam,
                                tbl_ProjectGegevens.Status_ID,
                                tbl_MedewerkerCategorie.CategorieNaam,
                                tbl_Opdrachtgever.OpdrachtgeverNaam
                                FROM dbo.tbl_IncidentsStatus
                                INNER JOIN tbl_Medewerker ON tbl_IncidentsStatus.Medewerker_ID = tbl_medewerker.Medewerker_ID
                                INNER JOIN tbl_ProjectGegevens ON tbl_IncidentsStatus.ProjectGegevens_ID = tbl_ProjectGegevens.ProjectGegevens_ID
                                INNER JOIN tbl_Opdrachtgever ON tbl_Opdrachtgever.Opdrachtgever_ID = tbl_ProjectGegevens.Klant_ID
                                INNER JOIN tbl_MedewerkerCategorie ON tbl_MedewerkerCategorie.MedewerkerCategorie_ID = tbl_ProjectGegevens.ToAfdeling_ID
                                WHERE tbl_IncidentsStatus.IncidentStatusChange_ID = $_GET[IncidentStatusChange_ID]"
);
while ($row = mssql_fetch_assoc($query))
{

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
<tr>
<
td>[code]<?php echo $_POST['zoekwoord'] ?>
</td><td><?php echo $row['MedewerkerNaam'] ?></td><td><a href="resultsbackup.php?incidentstatusChange_id=<?php echo $row['IncidentStatusChange_ID'] ?>"><?php echo $row['CategorieNaam'] ?></a></td><td><?php echo $row['OpdrachtgeverNaam'] ?></td><td><?php echo $row['ProjectNaam'] ?></td><td><?php echo $row['Omschrijving'] ?></td><td><?php echo htmlentities($row['Description']) ?></td>
</tr>
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Alleen komt dan de volgende foutmelding in beeld:

Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: message: Incorrect syntax near '='. (severity 15) in C:\xampp\htdocs\cp\resultsitem.php on line 134

Die regel verwijst naar de regel 18 van het 2e script.

Ik doe dus wat fout, iemand een idee om me op weg te helpen?
Gewijzigd op 22/10/2010 16:49:35 door Renzo Massaro
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.