gegevens uit een txt bestand halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Php knipper

php knipper

12/08/2011 16:27:34
Quote Anchor link
per foto gebruik ik een txt bestand met dezelfde naam als de foto
dus foto.jpg heeft als txt bestand foto.jpg.txt

dit gebruik ik voor beschrijvingen.

Nu wil ik een soort systeem bij opgeven dat hij ook de namen geeft van de personen op de foto.

zoals dat je over de namen gaat dat er dan een vierkant rond zijn hoofd gaat. nu is mijn vraag hoe kan ik dit doen.

het txt bestand moet de beschrijving wel behouden

-( hoe de data in het txt bestand gaat is mijn zorg )-

meschien met een soort tags in mijn txt bestand


ik ben nog maar aan het leren php en weet dus niet of dit wel mogelijk is.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:26:38
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

12/08/2011 16:37:25
Quote Anchor link
Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van ini-files. Hierin kun je wel een indeling maken.
Maar waarom gebruik te textbestanden en sla je het niet op in een database?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

12/08/2011 16:42:04
Quote Anchor link
Ik zou de databasgegevens opslaan in een ini-file. En vervolgens de andere gegevens gewoon uit de database halen.

Zet wel je ini-file buiten de webroot of beveilig hem met htaccess.

Succes!
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 16:42:08
Quote Anchor link
het is moeilijk om een foto te linken aan een tabel

dat van de ini file. Kan je daar een voorbeeld van geven hoe dat er uit komt te zien en hoe ik daar gegevens uit kan ophalen.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

12/08/2011 16:44:47
Quote Anchor link
Je slaat de naam en de tekst van de foto op in een tabel en de foto zelf zet je op de disk. Hoe moeilijk is dat?
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 16:48:31
Quote Anchor link
ja dat is niet moeilijk maar als ik nu een backup naam van die bestanden ( van mijn foto bestanden doe ik dat per jaar ) dan heb ik de txt bestanden daar meteen bij. ik vind dit simpeler dan dat ik dat nog in de database moet doen.

je hebt wel een punt
 
Benny Lava

Benny Lava

12/08/2011 16:48:43
Quote Anchor link
Ik weet niet of je al een versie gemaakt hebt die nog niet dynamisch is?
Want ik zal eerst beginnen gewoon met een HTML pagina te maken; hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien. Op het moment dat je dus een statische versie hebt kun je makkelijker overzien wat je nodig hebt om het dynamisch te maken.

Je geeft zelf nog aan dat je beginner bent dus lijkt me dit een eenvoudige manier om te starten? Dus niks PHP, databases of andere manieren gewoon beginnen met een HTML variant.

Als je zo'n HTML variant hebt weet je ook welke gegevens je nodig zult hebben om het vervolgens dynamischer te maken.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

12/08/2011 16:49:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
; Ini file blablab

[Database]
DATABASE_TYPE = mysql
DATABASE_HOST = localhost
DATABASE_USER = ...
DATABASE_PASS = ...
DATABASE_NAME = ...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Voorbeeld ..
$IniFile = parse_ini_file('link/naar/ini/bestand.ini');

// Uitlezen voorbeeld:
echo $IniFile['DATABASE_TYPE'];
?>


Je moet er natuurlijk nog wel wat checks in maken en het wat verder uitbreiden.
Gewijzigd op 12/08/2011 16:49:58 door PHP Scripter
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

12/08/2011 16:51:34
Quote Anchor link
Het backuppen snap ik, maar waarom pas je structuur hier niet direct op aan. bv 1 map per jaar, daar de foto's in. Dan verandert er niets en houdt je het wel overzichtelijk. Tussentijds mappen aanpassen is doorgaans niet het meest succesvolle ivm verwijzingen hiernaar.
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 16:52:41
Quote Anchor link
ok dat snap ik. en hoe kan ik dat van die namen doen waardat je over gaat dat dan een veld komt op de foto? dat van de int is opgelost daar ga ik werk van maken
 
PHP Scripter

PHP Scripter

12/08/2011 16:59:24
Quote Anchor link
Php knipper op 12/08/2011 16:52:41:
ok dat snap ik. en hoe kan ik dat van die namen doen waardat je over gaat dat dan een veld komt op de foto? dat van de int is opgelost daar ga ik werk van maken


Je bedoeld een watermerk over de foto heen nadat ze zijn geüpload? Google maar eens.
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 17:04:34
Quote Anchor link
geen watermerk

bevoorbeeld ik sta op de foto
onder de foto staat "op deze foto" en daarnaast staat mijn naam php knipper
ga ik met de muis over mijn naam dan komt er een vierkant over mijn hoofd op de foto
 
Gerhard l

gerhard l

12/08/2011 17:09:02
Quote Anchor link
oftewel kopie van hyves
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 17:18:54
Quote Anchor link
ja, ( het "gespot" gedeelte is hetgeen dat ik bedoel )
 
PHP Scripter

PHP Scripter

12/08/2011 17:20:33
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, kijk eens welke codes Hyves hiervoor gebruikt in de source.
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 17:23:29
Quote Anchor link
de php code die erachter zit kan ik zo toch niet bekijken?
 
Write Down

Write Down

12/08/2011 18:54:56
Quote Anchor link
PHP code je niet bekijken. Maar het taggen zelf heeft weinig te zien met PHP. Dit is met javascript. Nu, ik vermoed dat je ook daar weinig kennis van hebt. Dan kan je best is kijken naar jQuery. Google is op "jQuery photo tagger".
 
Php knipper

php knipper

12/08/2011 20:26:03
Quote Anchor link
ok ik heb een code gevonden. http://www.w3schools.com/js/tryit.aspfilename=tryjs_imagemap

je hebt gelijk dat ik daar weinig kennis van heb. maar de code snap ik en ik weet hoe ik die moet bewerken. ik heb echter 1 vraag

als mijn ini bestant er zo uit ziet ( als het fout is melden maar )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[foto info]
beschrijving = de beschrijving van de foto

[tags]
coords = 0,0,82,126
naam_persoon = php knipper
link_persoon = phpknipper.html

coords = 0,8,82,928
naam_persoon = joren
link_persoon = joren.html

coords = 8,0,30,70
naam_persoon = jens
link_persoon = jens.html

coords = 9,1,36,389
naam_persoon = jorni
link_persoon = jorni.html


Hoe kan ik er voor zorgen dat het werkt zo. ( als dit het ini bestand is ) nu zijn het 3 personen een andere keer 10 en een andere 0.

Aan de rest kan ik uit ;)
Alvast heel hart bedankt
 
Fabian M

Fabian M

13/08/2011 07:49:48
Quote Anchor link
Je hoeft je ini bestand niet te beveiligen als je er gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php exit(); ?>


In zet.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

13/08/2011 13:23:56
Quote Anchor link
Dan moet je alleen wel zorgen dat deze door de PHP parser gaat. Door bijvoorbeeld dit in je .htaccess te zetten: AddType application/x-httpd-php .ini
 
Fabian M

Fabian M

13/08/2011 17:17:58
Quote Anchor link
Je kunt het bestand ook gewoon gegevens.ini.php noemen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.