gegevens uit tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:44:20
Quote Anchor link
Ik weet hoe je in php met database connect, ik heb nu een in MySQL een user bestand.
Ik wil graag doormiddel van php van useer met id1 de name weergeven.

Hoe moet ik dit doen?

Groet niels
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:28:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 16:46:02
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je een databasetabel met users hebt, waarvan je de naam van het ID-nummer 1 wilt weten?
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:48:21
Quote Anchor link
Correct!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Misschien www.phptuts.nl eens doorspitten?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 16:52:00
Quote Anchor link
Als je mysql gaat gebruiken kan je iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");


Dit is de juiste code zo snel uit mijn hoofd
Maar het is misschien aan te raden tutorials te volgen
Gewijzigd op 27/11/2014 16:52:32 door Kevin J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:57:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$user_id
= 1;

$db = mysqli_connect('localhost', 'root', 'pass', 'database');


if (mysqli_connect_errno()) {
    echo 'Connectie mislukt: ' . mysqli_connect_error();
    exit();
}


$result = mysqli_query($db, "SELECT name FROM users WHERE id=" . $user_id);

if(!$result) {
    echo 'Query mislukt: ' . mysqli_error($db);
    exit();
}


if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo 'Username: ' . $row['name'];
}
else {
    echo 'User met id '  . $user_id . ' is niet gevonden.';
}


?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:00:30
Quote Anchor link
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 17:05:39
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.


Ik zal code beetje uitwerken dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$host = "localhost";
$user = "login";
$wachtwoord = "welkom123";
$DBNaam = "TestDB";
mysql_connect("$host", "$user", "$wachtwoord") or die("De verbinding met de database kan niet worden gemaakt".mysql_error());
mysql_select_db($DBNaam) OR die("De database kan niet worden gevonden.");
$naam = mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");
echo $naam;


Pas bij de mysql_connect aan naar de juiste gegvens, en bij de query eventueel de nam 'users'
'Naam' is de row
'Users' staat voor de kolom
Gewijzigd op 27/11/2014 17:07:26 door Kevin J
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:07:41
Quote Anchor link
Als nog wit Kevin....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:12:52
Quote Anchor link
@Kevin, je vergeet je query te fetchen met mysql_fetch_assoc()

Anyway, zet bij het testen en ontwikkelen de PHP error_reporting en display_errors altijd aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
Gewijzigd op 27/11/2014 17:14:45 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:15:04
Quote Anchor link
Die staan aan, enkel is alles wit oo kmet jou code erbij aar..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
Apart, dan zou ik maar eens step-by-step trial and error doen. Zet eens als eerste na
<?php een:
echo "Test1"; neer. En kijk om deze zichtbaar wordt. Als je steeds verder in de code duikt en meer van deze tijdelijke echo's plaatst moet duidelijk worden waar de fout zit.
Gewijzigd op 27/11/2014 17:18:11 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:18:34
Quote Anchor link
moment

Toevoeging op 27/11/2014 17:19:48:

Nu geeft die "Test1" neer.

Toevoeging op 27/11/2014 17:21:02:

Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:19:10 door Niels Rietveld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:22:20
Quote Anchor link
Die van Frank is een goede logische opzet. Borduur daar eens verder op voort...
Let wel dat je daar uitsluitend de PHP-MySQLi gebruikt i.p.v. die van PHP-MySQL.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:22:47
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:34:02 door - SanThe -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:28:50
Quote Anchor link
Frank, en aar bedankt!

Het werkt! [opgelost]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:52:07
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/11/2014 21:40:33
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/11/2014 17:22:47:
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?

copy / paste .....
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2014 11:06:15
Quote Anchor link
Als wij jou de code gaan voorkouwen dan komt er weinig van terecht. En dan stel je keer op keer vragen op phphulp.nl.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2014 11:37:27
Quote Anchor link
Een beetje een vooroordeel, Koen.

Maar het komt er op neer dat we graag mensen helpen, die zelf ook ook initiatief tonen door zelf wat te proberen. Het is dat we elkaar helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.