Gegevens vergelijken uit database lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

02/08/2012 17:35:33
Quote Anchor link
Hallow ik heb onderstaande code waarmee iemand zich mee kan registreren.
nu moet er wel vergeleken worden of het email adres niet al bestaat

ik heb nu onderstaande code maar krijg hoe dan ook de (echo/Error) te zien dat het email adres al bestaat hij moet dit natuurlijk alleen doen als het ook zo is.

weet ieman wat ik hier fout doe ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
$errors
= array();
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

 if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')        
 
 $check = ($_POST['email']);
    $sql =("SELECT email FROM members WHERE email = '".$check."'");
    $result = mysql_query($sql);
    $result2 = mysql_num_rows($result);
    if ($result2 == 1); {
    $errors[] = 'Het email adres bestaat al';
}

//veld controle
if(!isset($_POST['bedrijfsnaam']) OR $_POST['bedrijfsnaam'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is een geen bedrijfsnaam ingevuld';
}


//ander veld controle
if(!isset($_POST['contactpersoon']) OR $_POST['contactpersoon'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen contactpersoon ingevuld';
}


//ander veld controle
if(!isset($_POST['telefoonnummer']) OR $_POST['telefoonnummer'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen telefoonnummer ingevuld';
}


if(!isset($_POST['email']) OR $_POST['email'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen emailadres ingevuld';
}

        
if(!isset($_POST['wachtwoord']) OR $_POST['wachtwoord'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen wachtwoord ingevuld';
}


if(!isset($_POST['avw']) OR $_POST['avw'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'De algemene voorwaarden zijn niet geaccepteerd';
}



    else{
          }
    
      
//als je alle controles tot zover hebt gehad
if(empty($errors)){
    //geen errors dus insert
    ($sbedrijfsnaam        =    mysql_real_escape_string( $_POST['bedrijfsnaam']));
    (
$scontactpersoon      =    mysql_real_escape_string( $_POST['contactpersoon']));
    (
$itelefoonnummer        =    mysql_real_escape_string( $_POST['telefoonnummer']));
    (
$semail            =    mysql_real_escape_string( $_POST['email']));
    (
$swachtwoord        =    mysql_real_escape_string( $_POST['wachtwoord']));
    mysql_query("INSERT INTO members (bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer, email, wachtwoord) VALUES ('".$sbedrijfsnaam."', '".$scontactpersoon."', '".$itelefoonnummer."', '".$semail. "', '".$swachtwoord."')") or die (mysql_error());
 ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:20:38
 
Eddy E

Eddy E

02/08/2012 17:40:41
Quote Anchor link
Ik mis wat accolades na de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] ...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 $check
= ($_POST['email']);
    $sql =("SELECT email FROM members WHERE email = '".$check."'");
    $result = mysql_query($sql);
    $result2 = mysql_num_rows($result);
    if ($result2 == 1); {
    $errors[] = 'Het email adres bestaat al';
?>

wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// kijk of de email al in de database staat
$sql ="SELECT email FROM members WHERE email = '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."'";
$result = mysql_query($sql);
if($result !== false AND mysql_num_rows($result) > 0)
    {

    $errors[] = 'Het email adres bestaat al';
    {

?>
 
Stefan H

stefan H

02/08/2012 18:39:07
Quote Anchor link
Bedankt het werkt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.