gegevens verwijderen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peetje van emeren

peetje van emeren

08/04/2009 12:26:00
Quote Anchor link
Ik heb een simpel scripje voor het verwijderen van gegevens uit een database
Maar krijg het niet goed(werkt zo ie nu is wel goed )maar wil in de plaats van alles 1 ding verwijderen uit de database.
Nu verwijdert ie het id dus alles en ik wil dat hij uit tabel users alleen het geld verwijdert.

Hoe doe ik dit?

****
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
include("header.php");
include("config.php");
$wegdoen=$_GET[wegdoen];
if(isset($wegdoen)){
        $iduser=explode(",",$wegdoen);
        trim($iduser);
        $idweg="$iduser[1]";
        $mysql_id=mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$dbpass");
            $sql="delete from users where id=$idweg";
            $res=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id);
            $fout=mysql_errno($mysql_id);
            if ($fout != 0) {
            $fout=mysql_error($mysql_id);
            echo '<font color="#FF2306">$fout</font>';
            mysql_close($mysql_id);
            echo '</body></html>';
            exit;
            }

            else {
            echo '<div align="center"><h3>De datum werd uit de database verwijderd !<BR> <A HREF="verwijderen.php">terug naar verwijderen</A></h3></div>';
            mysql_close($mysql_id);    
            exit;
            }            
}

if(isset($wegid)) {
        $mysql_id=mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$dbpass");
        $sql="select geld from users where id=$wegid";
        $res=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id);
        $row=mysql_fetch_row($res);
        echo "<h3>De volgende datum zal verwijderd worden</h3>\n";
        foreach($row as $col) {
        echo "<b>$col</b><br>\n";
    }

mysql_close($mysql_id);
        echo "<br><h3><a href=verwijderen.php?wegdoen=ok,$wegid>Ja, verwijder deze datum</a></h3><br>\n";
}

else {
$mysql_id=mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$dbpass");
$sql="select * from users";
$res=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id);
    $fout=mysql_errno($mysql_id);
        if ($fout != 0) {
        $fout=mysql_error($mysql_id);
        echo '<font color="#FF2306">' . $fout . '</font>';
        mysql_close($mysql_id);
        echo '</body></html>';
        exit;
        }

$aantal_lijnen=mysql_num_rows($res);
$aantal_velden=mysql_num_fields($res);
echo "<br><br>";
echo '<table border=2 celpadding=2 width="100%">';
for($i=0;$i<$aantal_velden;$i++) {
    printf("<th bgcolor=\"orange\">%s</th>",mysql_field_name($res,$i));
    }

echo "<th bgcolor=\"orange\">Delete</th>";
for($i=0;$i<$aantal_lijnen;$i++) {
    $row=mysql_fetch_row($res);
    echo '<tr>';
    foreach($row as $col) {
$wegid=$row[0];
        if(!$col) $col=" ";
        echo "<td>$col</td>";
    }

    echo "<td><a href=\"verwijderen.php?wegid=$wegid\">Delete</a></td></tr>";
    }

echo "</table>";

 }

include("footer.html");
?>


*************
CREATE TABLE `users` (
`id` int(255) NOT NULL auto_increment,
`gebruikersnaam` varchar(30) NOT NULL default '',
`wachtwoord` varchar(32) NOT NULL default '',
`emailadres` varchar(255) NOT NULL default '',
`prijs` varchar(255) NOT NULL default '',
`datum` int(255) NOT NULL default '0',
`activatie` varchar(10) NOT NULL default '',
`ip` varchar(255) NOT NULL default '',
`geld` decimal(65,2) NOT NULL default '0.00',
`code` varchar(10) NOT NULL default '',
`calls` int(10) NOT NULL default '0',
`betaald` int(1) NOT NULL default '0',
`invites` int(100) NOT NULL default '0',
`ref` varchar(255) NOT NULL default '',
`letters` enum('1','0') NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=278 ;


Hopende doet ik het zo goed neerzetten
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:02:16
 
Mr.Ark

Mr.Ark

08/04/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Dat kan met een UPDATE Query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP

/* Query uitvoeren. */
$aQuery =
"
     UPDATE
         users
     SET
         prijs = '"
.mysql_real_escape_string('')."'
     WHERE
         Gebruiker = hier het id van de gebruiker
"
;

/* Nog wel fouten afhandeling maken hieronder. */

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.