ge-include tekst vervangen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Vincent

Vincent

24/01/2006 21:32:00
Quote Anchor link
Ben nu al een tijdje bezig PHP een beetje onder de knie te krijgen. Laatste projectje is een teller voor het aantal bezoekers dat online is. Dat wordt allemaal geregeld door online.php. Om design-technische redenen moeten de getallen (en dus het aantal bezoekers) vervangen worden door een plaatje. Een 1 moet dus vervangen worden door 1.gif. Het script dat ik tot nu toe heb, brengt mij een heel eind:



maar:

$tekst = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include "online.php"; ?>
";
echo parse_smileys ($tekst);

geeft een witte pagina (m'n gevoel zei al dat dat includen als waarde binnen php niet zou werken).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function parse_smileys ($tekst)
{

    // De array met alle smiley characters die vervangen
    // moeten worden

    $smile_characters = array(
                         '1',
                         ';-)',
                         ':D',
                         ':P'
                         );

    // De array met alle images die in de plaats van de characters
    // erneer gezet moeten worden

    $smile_images     = array(
                         '1.gif',
                         'wink.gif',
                         'lach.gif',
                         'tong.gif'
                         );


    // $i declareren
    $i = 0;

        // Alle smiley codes vervangen en $tekst wijzigen
        foreach ($smile_characters as $character)
        {

            // $i ophogen
            $i++;

            // Wijzigen
            $tekst = str_replace($character,'<img src="'.$smile_images[($i-1)].'" border="0">',$tekst);
        }


// De gewijzigde $tekst retourneren
return $tekst;
}


// Voorbeeldje
$tekst = "<? include "online.php"; ?>";
echo parse_smileys ($tekst);

// :D zal vervangen worden door lach.gif
?>



<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
:D :-) 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include "online.php"; ?>

</body>
</html>

Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 11:46:03
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 21:43:00
Quote Anchor link
Maak de functionaliteit van online.php in een functie die uiteraard het resultaat terug geeft als plaatje.

Edit:

Als snelle oplossing kun je output buffering gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// Grijp de uitvoer van bestand.php
ob_start();
require 'bestand.php';
$sUitvoer = ob_get_contents();
ob_end_clean();

echo $sUitvoer;

?>


Edit2:
Een php bestand kan ook iets terug geven met "return":

bestand "bestand.php":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$string
= 'fdsfsdfsdf';

return $string;
?>


ander bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$anderestring
= include './bestand.php';

echo $anderestring;

?>



Van de 3 oplossingen is de bovenste altijd nog het mooist.
Gewijzigd op 24/01/2006 21:51:00 door Martijn B
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 21:53:00
Quote Anchor link
Mijn jonge PHP-kennis is jammer genoeg nog niet voldoende om die oplossing te snappen :(. Iig bedankt voor je reactie :). Iig bedankt voor je reactie :).

Zou ik $sUitvoer dan in $tekst = "..." moeten zetten, of denk ik dan te simpel?
Gewijzigd op 24/01/2006 21:53:00 door Vincent
 

24/01/2006 21:53:00
Quote Anchor link
als je die smileys wilt hebben kun je denk ik beter werken met str_replace(":D",$string,"<img src=smiley.gif");
(weet niet zeker of de volgorde van de parameters kopt)
 

24/01/2006 21:55:00
Quote Anchor link
als je trouwens een string wilt uitvoeren als php code moet je de functie eval() gebruiken, zie nl.php.net
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 22:00:00
Quote Anchor link
In online.php wordt ergens een variabele aangemaakt die een getal bevat. Zet onderin het online.php dat dit neer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php


return $dievariabelemetdatnummertje;
?>


en maak van

$tekst = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include "online.php"; ?>
";

dit

$tekst = include "online.php";

en van

<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
:D :-) 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include "online.php"; ?>

</body>
</html>

dit

<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
:D :-) 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo include "online.php"; ?>

</body>
</html>


Problemo Voetzie!
Gewijzigd op 24/01/2006 22:01:00 door Martijn B
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 22:01:00
Quote Anchor link
Door

Gijs (Armorad)
>gevorderd<

Zo gevorderd ben ik jammer genoeg nog niet :(. Heb inderdaad al een aantal manieren om smiley's te vervangen gezien, en dat is op zich het probleem niet. Dat lukt nog net wel ;). Het probleem is dat de tekst gegenereerd wordt...
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 22:09:00
Quote Anchor link
AARGGH!! Werd warm van de post van Martijn! maar het levert een witte pagina op. Het probleem ligt waarschijnlijk niet ver weg, maar ik zie het nog even niet.

online.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

$dbhost
= "localhost";
$dbuser = "***";  
$dbpass = "***";  
$dbname = "***";  

@
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
@
mysql_select_db($dbname) or die("Geen database geselecteerd");


$timeoutseconds = 120; // 2 minuten = 120 seconden

$timestamp=time();
$timeout=$timestamp-$timeoutseconds;
$ip = substr($_SERVER['REMOTE_ADDR'], 0, strrpos($_SERVER['REMOTE_ADDR'],"."));

 
$loopcap = 0;
while($loopcap<3 && @mysql_query("INSERT INTO useronline VALUES('". $timestamp ."','". $ip ."','". $_SERVER['PHP_SELF'] ."')"))
{
     // In geval van error
    $timestamp = $timestamp+$ip{0}; $loopcap++;
}

 
@
mysql_query("DELETE FROM useronline WHERE timestamp<". $timeout);

 
$result = @mysql_query("SELECT DISTINCT ip FROM useronline");
$user = @mysql_num_rows($result);


mysql_free_result($result);
 
echo ($user == 1) ? $user ." gebruiker online" : $user ." gebruikers online";
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return $user;
?>


test2.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function parse_smileys ($tekst)
{

    // De array met alle smiley characters die vervangen
    // moeten worden

    $smile_characters = array(
                         '1',
                         ';-)',
                         ':D',
                         ':P'
                         );

    // De array met alle images die in de plaats van de characters
    // erneer gezet moeten worden

    $smile_images     = array(
                         '1.gif',
                         'wink.gif',
                         'lach.gif',
                         'tong.gif'
                         );


    // $i declareren
    $i = 0;

        // Alle smiley codes vervangen en $tekst wijzigen
        foreach ($smile_characters as $character)
        {

            // $i ophogen
            $i++;

            // Wijzigen
            $tekst = str_replace($character,'<img src="'.$smile_images[($i-1)].'" border="0">',$tekst);
        }


// De gewijzigde $tekst retourneren
return $tekst;
}


// Voorbeeldje
$tekst = "<? echo include "online.php"; ?>";  
echo parse_smileys ($tekst);

// :D zal vervangen worden door lach.gif
?>



<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
:D :-) 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo include "online.php"; ?>

</body>
</html>


Help!
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 22:16:00
Quote Anchor link
Probeer het zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
error_reporting(E_ALL);

$dbhost = "localhost";
$dbuser = "***";  
$dbpass = "***";  
$dbname = "***";  

@
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
@
mysql_select_db($dbname) or die("Geen database geselecteerd");


$timeoutseconds = 120; // 2 minuten = 120 seconden

$timestamp=time();
$timeout=$timestamp-$timeoutseconds;
$ip = substr($_SERVER['REMOTE_ADDR'], 0, strrpos($_SERVER['REMOTE_ADDR'],"."));


$loopcap = 0;
while($loopcap<3 && @mysql_query("INSERT INTO useronline VALUES('". $timestamp ."','". $ip ."','". $_SERVER['PHP_SELF'] ."')"))
{
     // In geval van error
    $timestamp = $timestamp+$ip{0}; $loopcap++;
}


@
mysql_query("DELETE FROM useronline WHERE timestamp<". $timeout);


$result = @mysql_query("SELECT DISTINCT ip FROM useronline");
$user = @mysql_num_rows($result);


mysql_free_result($result);

//echo ($user == 1) ? $user ." gebruiker online" : $user ." gebruikers online";

return $user;
?>


test2.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
error_reporting(E_ALL);

function
parse_smileys ($tekst)
{

    // De array met alle smiley characters die vervangen
    // moeten worden

    $smile_characters = array(
                         '1',
                         ';-)',
                         ':D',
                         ':P'
                         );

    // De array met alle images die in de plaats van de characters
    // erneer gezet moeten worden

    $smile_images     = array(
                         '1.gif',
                         'wink.gif',
                         'lach.gif',
                         'tong.gif'
                         );


    // $i declareren
    $i = 0;

        // Alle smiley codes vervangen en $tekst wijzigen
        foreach ($smile_characters as $character)
        {

            // $i ophogen
            $i++;

            // Wijzigen
            $tekst = str_replace($character,'<img src="'.$smile_images[($i-1)].'" border="0">',$tekst);
        }


    // De gewijzigde $tekst retourneren
    return $tekst;

}
# einde functie parse_smileys

// Voorbeeldje

$tekst = include "online.php";  
echo parse_smileys ($tekst);

// :D zal vervangen worden door lach.gif

echo '<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
:D :-) 1
'
. $tekst . '
</body>
</html>'
;
?>
Gewijzigd op 24/01/2006 22:17:00 door Martijn B
 
The_J

The_J

24/01/2006 22:25:00
Quote Anchor link
waarom pak je niet gewoon een ubb parser?
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 22:26:00
Quote Anchor link
Ok... het geeft een resultaat: het plaatje, gevolgd door ":D :-) 1 1". Ik ga even nadenken welke conclusie ik daaruit zou kunnen trekken: ik maak er even een php-leermoment van :P. Martijn!, zie jij het in 1x? Be my hero!

Tussentijds resultaat: volgens mij werkt het... weet alleen niet wat er gebeurt als de aantallen boven de 9 komen...
Gewijzigd op 24/01/2006 22:32:00 door Vincent
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 22:29:00
Quote Anchor link
"waarom pak je niet gewoon een ubb parser?"

Als ik eens wist hoe ik gegenereerde getallen als input daarvoor zou kunnen maken... Maar ik denk dat het huidige id op 1 of andere manier zou moeten werken...
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 22:31:00
Quote Anchor link
Hoeveel plaatjes met een nummertje wil je trouwens maken, je kunt veel gebruikers online hebben nl.

Ik vind het maar onzinnig ...

edit:

OOo nee, wacht je hoeft er natuurlijk maar 10 te maken.

ik maak het wel ff voor je...
Gewijzigd op 24/01/2006 22:33:00 door Martijn B
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 22:34:00
Quote Anchor link
Kunnen de plaatjes niet achter elkaar gezet worden dan:

109 = 1.gif, 0.gif, 9.gif

Die nummertjes maken is het probleem niet, de scripting interesseert me meer :)

Edit n.a.v. voorgaande edit: Martijn! is weg :O? *Huil huil*
Gewijzigd op 24/01/2006 22:50:00 door Vincent
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 22:50:00
Quote Anchor link
Ik heb even een functie parse_number2image gemaakt. Kijk maar even hoe het werkt, hier werkt de functie goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
error_reporting(E_ALL);

function
parse_number2image( $_sNummer )
{

    $sResultaat = '';
    
    # We moeten zeker weten dat $_sNummer een string
    # is daarom deze "type-cast". Anders kunnen we $_sNummer
    # niet aanspreken als array in de while loop.

    $_sNummer = (string)$_sNummer;
    
    # Is $_iNummer wel daadwerkelijk een getal?
    if( $_sNummer != 0
        && ( $_sNummer == ''
            || !ctype_digit($_sNummer) ) )
    {

        # niet dus return false
        return false;
    }


    $iNummer_lengte = strlen($_sNummer);
    
    $i = 0;
    
    while( $i < $iNummer_lengte )
    {

        $sResultaat .= '<img src="./' . $_sNummer{$i} . '.gif" />';
        
        $i++;
    }


    # return het resultaat
    return $sResultaat;

}
# einde functie parse_number2image

echo parse_number2image('012345543210');

?>
Gewijzigd op 24/01/2006 22:53:00 door Martijn B
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 23:02:00
Quote Anchor link
Gelukkig was Martijn niet weg :). Als ik het goed begrijp, geeft $sResultaat de getallen gesplitst in gifjes en haalt deze haalt zijn gegevens uit $_sNummer. Maar hoe worden deze gegevens opgehaald, op dit moment toch nog helemaal niet? M.a.w.: hoe koppel ik online.php, test2.php en de php-functie nu aan elkaar?
 
Rico

Rico

24/01/2006 23:09:00
Quote Anchor link
Hoi Vincent,

Dit is een werkend model van een digi teller die de nummers als plaatjes weergeeft. Het enige wat je nog moet doen is de kleine plaatjes aanmaken met de nummers 0 t/m 9 in *.png formaat en in de dir "img" zetten, en dan werkt hij. :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$contents
=478924;
$cdisp=$contents; // Storing the counter value in another variable
$divisor=10; // setting the divisor value to 10
$digitarray=array(); // creating an array

do {$digit=($cdisp % $divisor); // looping through the till all digits are taken
$cdisp=($cdisp/$divisor); // getting the digits from right side
array_push($digitarray,$digit); // storing them in the array
} while($cdisp >=1); // condition of do loop

// array is to be reversed as digits are in reverse order

$digitarray=array_reverse($digitarray);
//$dir=""; // setting the direcotry value. for different styles

while (list ($key, $val) = each ($digitarray)) { // looping through the array
//echo "<img src='img/$dir/$val.gif'>";

echo "<img src='img/$val.png'>";
// calling one by one digits based on the value of the array
} // end of the loop

 ?>


$contents=478924; <- dit moet je nog wel vervangen als je een actieve telling wilt hebben. Ik heb hem als test een vaste var gegeven, dan kan je kijken hoe hij werkt.

Suc6
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 23:16:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet het zo:

online.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
error_reporting(E_ALL);

$dbhost = "localhost";
$dbuser = "***";  
$dbpass = "***";  
$dbname = "***";  

@
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
@
mysql_select_db($dbname) or die("Geen database geselecteerd");


$timeoutseconds = 120; // 2 minuten = 120 seconden

$timestamp=time();
$timeout=$timestamp-$timeoutseconds;
$ip = substr($_SERVER['REMOTE_ADDR'], 0, strrpos($_SERVER['REMOTE_ADDR'],"."));


$loopcap = 0;
while($loopcap<3 && @mysql_query("INSERT INTO useronline VALUES('". $timestamp ."','". $ip ."','". $_SERVER['PHP_SELF'] ."')"))
{
     // In geval van error
    $timestamp = $timestamp+$ip{0}; $loopcap++;
}


@
mysql_query("DELETE FROM useronline WHERE timestamp<". $timeout);


$result = @mysql_query("SELECT DISTINCT ip FROM useronline");
$user = @mysql_num_rows($result);


mysql_free_result($result);

//echo ($user == 1) ? $user ." gebruiker online" : $user ." gebruikers online";

function parse_number2image( $_sNummer )
{

    $sResultaat = '';
    
    # We moeten zeker weten dat $_sNummer een string
    # is daarom deze "type-cast". Anders kunnen we $_sNummer
    # niet aanspreken als array in de while loop.

    $_sNummer = (string)$_sNummer;
    
    # Is $_iNummer wel daadwerkelijk een getal?
    if( $_sNummer != 0
        && ( $_sNummer == ''
            || !ctype_digit($_sNummer) ) )
    {

        # niet dus return false
        return false;
    }


    $iNummer_lengte = strlen($_sNummer);
    
    $i = 0;
    
    while( $i < $iNummer_lengte )
    {

        $sResultaat .= '<img src="./' . $_sNummer{$i} . '.gif" />';
        
        $i++;
    }


    # return het resultaat
    return $sResultaat;

}
# einde functie parse_number2image

return parse_number2image($user);
?>
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Die img-tags kan ik wel aanpassen naar *getal*.gif, dat is zelfs al in het script gezet (ff de // omwisselen). Ben blij dat ik alle onderdelen heb, nu de uitdaging om er 1 werkend geheel van te maken... ik ben al driftig op zoek, maar t heeft nog nix concreets opgeleverd :(. Iig bedankt!
 
Vincent

Vincent

24/01/2006 23:44:00
Quote Anchor link
Ik schaam me kapot, maar ik krijg neigingen om met m'n toetsenbord te gaan slaan! Bij het nieuwe script van Martijn! (nogmaals harststikke bedankt gast!) is in theorie toch niets aan online.php veranderd, dus zou

<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include "online.php"; ?>

</body>
</html>

toch gewoon een plaatje moeten neerzetten? Jammer genoeg alleen een witte pagina... Ik ben zo dichtbij, maar ik zit nog zo ver van PHP 100% doorhebben :(... Martijn! (pas op, hier volgt een smeekbede), wil je nog 1x over je hart strijken en deze zielige jongen helpen zodat hij straks rustig en tevree kan gaan slapen?
Gewijzigd op 24/01/2006 23:45:00 door Vincent
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2006 23:47:00
Quote Anchor link
De waarde die wordt terug gegeven in online.php moet je door PHP op je scherm laten zetten en dat kun je met echo doen, dus:

<html>
<head>
<title>project-teller</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo include "online.php"; ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 24/01/2006 23:51:00 door Martijn B
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.