Gelaagde site structuur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

29/04/2017 20:59:03
Quote Anchor link
Graag wil ik volgende site structuur
receptenwebsite.nl/smoothies/kiwismoothie

receptenwebsite.nl/smoothies een overzicht heeft van alle smoothies.

Het probleem is dat ik doormiddel van .htaccess de .php extensie laat vallen en als ik dan naar receptenwebsite.nl/smoothies linkt denkt hij dat ik naar de map link en niet naar de pagina.

Hoe los ik dit op of hoe kan ik dit aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:50:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/04/2017 21:14:42
Quote Anchor link
Dit regel je ook via .htaccess.

Het makkelijkste lijkt mij om alle requests te delegeren naar index.php en vanuit dat bestand (je "(front)controller") de URL te ontleden (via $_SERVER['REQUEST_URI'] te bepalen welke code / pagina hier bij hoort).

Voorbeelden te over op deze website en het internet, ik heb alleen zo gauw geen links bij de hand behalve de variant die ik zelf een keer heb gerold. Het principe is verder altijd hetzelfde. Mogelijk is een verkorte schrijfwijze mogelijk met de FallbackResource die aan het einde genoemd wordt, die is hier ook al eens voorbij gekomen geloof ik.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

29/04/2017 21:38:15
Quote Anchor link
wel in de map smoothies moest ik gewoon een index.php file aanmaken dat lost mijn probleem op :)

Alleen is er nu een nieuw probleem met mijn includes.

Ik heb 2 includes: footer.php en header.php maar vanuit de map smoothies kan ik daar niet aan. Hoe los ik dat op?

Ok, het is me gleukt om de header en footer te includen, maar de css werkt niet. Hoe zorg ik dat deze code in mijn header linkt naar de juiste css (op root niveau)?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Crash Arena Turbo Stars</title>
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>

<body>
<main>
Gewijzigd op 29/04/2017 21:53:31 door Louis Deconinck
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/04/2017 22:23:25
Quote Anchor link
HTML weet niet dat er een echte root is, dus moet je die zelf aangeven.
Ikzelf gebruik een base-element in mijn HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.domein.nl/">


Dit geldt voor afbeeldingen, stylesheets en javascripts.
Gewijzigd op 29/04/2017 22:24:45 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.