Geld per uur [Opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Yorick17

yorick17

21/08/2009 20:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil in mijn website een geldsysteem dat uje per uur geld verdient. Dit moet ook als je offline bent gebeuren. Het word in mijn database opgeslagen. Cronjobs zijn geen optie want deze module staat uit.
Heeft iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yorick17
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:05:16
 
Roel -

Roel -

21/08/2009 20:38:00
Quote Anchor link
Dan niks.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

21/08/2009 20:42:00
Quote Anchor link
Roel schreef op 21.08.2009 20:38:
Dan niks.


Wat is dit nou weer voor een reactie?

----------------------------------------------------------

Sla in je database de time() op en zet dit in je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$tijd
= ;
if(time() > $tijd + 60 * 60)
{

    include("script.php");
    mysql_query("UPDATE tijd SET tijd = '".($tijd + 60*60)."'")or die(mysql_error())
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Matthias R

Matthias R

21/08/2009 21:06:00
Quote Anchor link
veranderen van server
 
/home/joost

/home/joost

21/08/2009 21:33:00
Quote Anchor link
Waar heb jij het nu ineens over ?

Edit::
Ow, over die CronJobs, deze oplossing is toch goed ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Matthias R

Matthias R

21/08/2009 21:48:00
Quote Anchor link
/home/joost schreef op 21.08.2009 21:33:
Waar heb jij het nu ineens over ?

Edit::
Ow, over die CronJobs, deze oplossing is toch goed ??


maar dit is toch zeeeer belastend voor de server om voor elk lid een script 24/7 draaiende te houden...
praktisch onmogelijk dachti k altijd?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

21/08/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Matthias schreef op 21.08.2009 21:48:
/home/joost schreef op 21.08.2009 21:33:
Waar heb jij het nu ineens over ?

Edit::
Ow, over die CronJobs, deze oplossing is toch goed ??


maar dit is toch zeeeer belastend voor de server om voor elk lid een script 24/7 draaiende te houden...
praktisch onmogelijk dachti k altijd?


Heb jij een betere oplossing als je geen cronjob hebt?
 
/home/joost

/home/joost

21/08/2009 21:55:00
Quote Anchor link
Matthias schreef op 21.08.2009 21:48:
/home/joost schreef op 21.08.2009 21:33:
Waar heb jij het nu ineens over ?

Edit::
Ow, over die CronJobs, deze oplossing is toch goed ??


maar dit is toch zeeeer belastend voor de server om voor elk lid een script 24/7 draaiende te houden...
praktisch onmogelijk dachti k altijd?


Ik weet niet hoe sloom jouw server is ... misschien tijd voor een andere ? :')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/08/2009 22:03:00
Quote Anchor link
Is het niet gwn mogelijk als iemand inlogt te berekenen wanneer de laatste geld update was en dan het geld wat er nog bij moet erbij te zetten gelijk als ie inlogt?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

21/08/2009 22:03:00
Quote Anchor link
Ja, je maakt een veld aan in de database genaamd "lactive" (of iets anders als dat gemakkelijker voor jou is, ik zou gewoon "lactive" nemen van "last active") en daar sla je dus bij elke pageload die user maakt de huide tijd & datum in op (datatime), wanneer deze user de eerst volgende keer inlogd bereken je gewoon hoeveel uur hij offline was en update je zijn record met het aantal uur * het tarief.

Opgelost :)
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

21/08/2009 22:32:00
Quote Anchor link
Paradox&#8482; schreef op 21.08.2009 22:03:
Ja, je maakt een veld aan in de database genaamd "lactive" (of iets anders als dat gemakkelijker voor jou is, ik zou gewoon "lactive" nemen van "last active") en daar sla je dus bij elke pageload die user maakt de huide tijd & datum in op (datatime), wanneer deze user de eerst volgende keer inlogd bereken je gewoon hoeveel uur hij offline was en update je zijn record met het aantal uur * het tarief.

Opgelost :)


En als het dan een of ander spel is waarbij andere spelers ook bij het geld kunnen komen/zien?

Quote:
Dit moet ook als je offline bent gebeuren.


edit: Als je bv 3uur achter mekaar ingelogt bent dan krijg je er pas geld bij als je een andere keer opnieuw inlogt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Yorick17

yorick17

21/08/2009 23:13:00
Quote Anchor link
zover was ik zelf ook al maar hoe ga ik berekenen hoeveel uur iemand offline was en hoe zorg ik dat hij maar een keer per uur controleerd?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

21/08/2009 23:27:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 21.08.2009 23:13:
zover was ik zelf ook al maar hoe ga ik berekenen hoeveel uur iemand offline was


(time() - Tijd van laatste login) / 60 / 60

yorick17 schreef op 21.08.2009 23:13:
en hoe zorg ik dat hij maar een keer per uur controleerd?


een $_SESSION maken en daar de tijd van de laatste controle inzetten? maar dan moet je nog steeds iedere keer controleren. ik zou het eigelijk geen andere manier meer kunnen verzinnen om dit op te lossen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Eddy E

Eddy E

22/08/2009 08:49:00
Quote Anchor link
De manier die Paradox aandraagt werkt prima.
En moet het vanaf andere websites ook werken: dan moeten hun ook die database kunnen updaten.

Je update dan de database met het nieuwe saldo én je zet de last_update_time ook weer gelijk.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/08/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 22.08.2009 08:49:
De manier die Paradox aandraagt werkt prima.
En moet het vanaf andere websites ook werken: dan moeten hun ook die database kunnen updaten.

Je update dan de database met het nieuwe saldo én je zet de last_update_time ook weer gelijk.


En als je bv 3uur achter mekaar ingelogt bent dan krijg je er pas geld bij als je een andere keer opnieuw inlogt? Zo kun je je site toch niet laten werken?
 
GaMer B

GaMer B

22/08/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Je laat ook niet alleen het saldo updaten als de gebruiker inlogt, maar ook als iemand anders het saldo bekijkt. Zo is het saldo ALTIJD up-to-date.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/08/2009 10:56:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 22.08.2009 10:15:
Je laat ook niet alleen het saldo updaten als de gebruiker inlogt, maar ook als iemand anders het saldo bekijkt. Zo is het saldo ALTIJD up-to-date.

En als er ergens vast op de pagina je geld staat? Wat een grote kans is. Dan moet je nog steeds bij iedere pagina weergave je geld controleren..
 
Yorick17

yorick17

22/08/2009 11:17:00
Quote Anchor link
@GaMer13
Maar als er een paar duizend gebruikers zijn dan moet je steeds alle spelers updaten om er voor te zorgen dat het geld up-to-date is. Ik denk dat die query erg lang gaat duren ook al is de database zo snel.
 

22/08/2009 11:53:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 21.08.2009 21:49:
Matthias schreef op 21.08.2009 21:48:
/home/joost schreef op 21.08.2009 21:33:
Waar heb jij het nu ineens over ?

Edit::
Ow, over die CronJobs, deze oplossing is toch goed ??


maar dit is toch zeeeer belastend voor de server om voor elk lid een script 24/7 draaiende te houden...
praktisch onmogelijk dachti k altijd?


Heb jij een betere oplossing als je geen cronjob hebt?


Ja. Overstappen naar een fatsoenlijke server :)
 

22/08/2009 11:55:00
Quote Anchor link
Je moet geen onnozele dingen gaan doen, bijvoorbeeld elke keer als iemand refresht kijken of er mensen geld krijgen. Dat is belastend voor zowel de server als voor de de bezoeker.

Je hebt gewoon cronjobs nodig en als je die niet hebt, dan heb je pech. Overstappen naar een fatsoenlijke server/hoster.
 
Yorick17

yorick17

22/08/2009 12:09:00
Quote Anchor link
@Chris Kortaan
bump, tuurlijk niet je moet toch gewoon het geld kunnen updaten zonder cronjobs en het is niet zo heel erg dat het niet up-to-date is als iemand in je offline periode kijkt. Het is trouwens maar per profiel dus je kun het misschien wel updaten want dan update je per profiel en dat is niet zo heel belastend denk ik.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.