gemiddelde kleur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

07/10/2012 20:14:34
Quote Anchor link
Hallo,

Op het moment ben ik bezig met een scriptje dat de gemiddelde kleur van een bepaalde foto berekend. Ik heb twee manier bedacht om deze kleur te berekenen.

1. Ik ga een voor een alle pixels van het plaatje af. Ik neem van elke pixel de RGB waarde tel deze op en deel ze door het aantal pixels (linker kolom plaatje).
2. Ik verklein het plaatje naar 1X1 px. Vervolgens haal ik de RGB waarde op (rechter kolom plaatje).

De eerste manier lijkt goed te lukken maar duurt langer naar mate het plaatje groter wordt. De tweede manier lijkt helemaal niet goed te lukken. Ik lijk niet de gemiddelde kleur te krijgen. Als ik de voorbeelden langs elkaar leg lijkt het als of ik de kleur van de pixel (1,1) krijg.

Dit is de code die ik heb gebruikt doe ik iets fout, zie ik misschien iets over het hoofd, zo ja wat moet ik aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

class average_color {

  public $r;
  public $g;
  public $b;

    function
__construct($img) {
        
        #image
        $image = imagecreatefromjpeg($img);    
        list($width, $height) = getimagesize($img);
           
           #new image
        $new_image = imagecreatetruecolor(1,1);
            imagecopyresized($new_image, $image, 0, 0, 0, 0, 1, 1, $width, $height);
        
            $rgb = imagecolorat($image, 0, 0);
        
            #average colors
              $this->r = ($rgb >> 16) & 0xFF;
        $this->g = ($rgb >> 8) & 0xFF;
        $this->b = $rgb & 0xFF;
    }
}
?>


Afbeelding
Gewijzigd op 07/10/2012 20:16:12 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:11:45
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 21:08:34
Quote Anchor link
leuk bedacht, echt waar.

als je een foto verkleint naar 1x1 pixel houd hij inderdaad de kleur van de pixel (x,y: 1,1). die is dus niet 'betrouwbaar'. je eerste methode hoort als het goed is wel te werken maar zoals je al eerder zei, gaat dat lang duren als je grote foto's hebt. toch schijnt 'ie prima te werken. ik zou niet weten wat er nog anders moet
 
Joey Drieling

Joey Drieling

08/10/2012 09:29:43
Quote Anchor link
ik denk als je eerst de foto vervaagt je al meer gemidekleuren hebt. En dan om de zoveel pixel de kleur bij houden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je vraag precies is; ik zal er dan ook niet precies op antwoorden.

Maar ja, ik had ergens een mapje "gemiddelde_kleur" in mijn xampp subfolders. Misschien ben je er iets mee.

Mijn idee: je laat via Ajax de kleur berekenen (door php). Dan duurt het nog even lang, maar het gebeurt 1 voor 1 en je ziet het gebeuren.

Zie zelf eens wat je er van denkt.
Zorg gewoon dat je de <img>'s de juiste src geeft bij jou (001.jpg, 002.jpg, ... aanpassen naar bestaande images bij jou.)

Je merkt trouwens dat ik basically het zelfde doe: waarden optellen per r, g, of b -waarde en delen door het aantal pixels.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
// AJAX verzoek
if (isset($_GET['ajax'])) {
  if(!empty($_POST['src'])) {
    $img = imagecreatefromjpeg($_POST['src']);
    $average = average($img);
    echo $average;
  }

  exit();
}
function
average($img) {
    $w = imagesx($img);
    $h = imagesy($img);
    $r = $g = $b = 0;
    for($y = 0; $y < $h; $y++) {
        for($x = 0; $x < $w; $x++) {
            $rgb = imagecolorat($img, $x, $y);
            $r += $rgb >> 16;
            $g += $rgb >> 8 & 255;
            $b += $rgb & 255;
        }
    }

    $pxls = $w * $h;
    $r = dechex(round($r / $pxls));
    $g = dechex(round($g / $pxls));
    $b = dechex(round($b / $pxls));
    if(strlen($r) < 2) {
        $r = 0 . $r;
    }

    if(strlen($g) < 2) {
        $g = 0 . $g;
    }

    if(strlen($b) < 2) {
        $b = 0 . $b;
    }

    return "#" . $r . $g . $b;
}


echo '
<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <div id="results">
      Gemiddelde kleur van foto\'s berekenen.  Asynchroon, 1 per 1.
      <input type="button" class="go" value="GO!"/>
    </div>
    <div class="photo"><img src="001.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="002.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="003.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="004.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="005.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="006.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="007.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="008.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="009.jpg"/></div>
    <div class="photo"><img src="010.jpg"/></div>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
    <script>
      var i=0;
      function probe_photo() {
        var src = $($(".photo img")[i]).attr("src");
        $.ajax({
          url: "?ajax=1",
          type: "POST",
          data: "src=" + escape(src),
          success: function(html) {
            $($(".photo")[i]).css("background", html);
            $($(".photo")[i]).append(html);
            i++;
            if (i < $(".photo img").length) {
              setTimeout("probe_photo();", 200);
            }
          }
        });
      }
      $(document).ready(function() {
        $(".go").click(function() {
          probe_photo();
        });
      });
    </script>
  </body>
</html>'
;
?>
Gewijzigd op 08/10/2012 11:18:29 door Kris Peeters
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 12:31:20
Quote Anchor link
Aller eerst bedankt voor de reacties.

Ik ben zelf ook nog even verder gegaan met dit probleempje en ik heb het weten op te lossen. Door imagecopyresized() te vervangen voor imagecopyresampled () werkt alles perfect. Ook zag ik in mijn vereenvoudigde script nog een klein foutje, ik verwijs bij imagecolorat() naar $image dit moet uiteraard $new_image zijn. Dit had ik in mijn eigen script uiteraard wel goed.

Bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 12:36:29
Quote Anchor link
Kun je nog een screenshot tonen van het uiteindelijke resultaat met een paar andere plaatjes? Ik weet niet waar je het voor gaat gebruiken, maar (mocht je dit nog niet doen) je kunt die gemiddelde kleur ook eenmalig berekenen op het moment dat een foto wordt geupload. Dus niet telkens wanneer de foto getoond moet worden het script uitvoeren, maar slechts 1 keer als de foto wordt geupload. De gemiddelde kleur waarde sla je dan bij die foto op in de database.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 12:43:13
Quote Anchor link
@Kris,

Kun je niet beter php escapen voor dat HTML gedeelte? Waarom je server daarmee belasten?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 12:59:16
Quote Anchor link
Ja, inderdaad
 
Peter  paul

peter paul

08/10/2012 13:20:23
Quote Anchor link
Afbeelding

Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

En ik was inderdaad van plan de kleuren op te slaan in mijn DB.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 14:03:15
Quote Anchor link
Ik was daar ooit aan begonnen met het idee om een mozaïek te maken van images

(dit soort http://www.topito.com/wp-content/uploads/2012/03/Mosaique009.jpg )

Jij ook?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 14:17:15
Quote Anchor link
Peter paul op 08/10/2012 13:20:23:
Afbeelding
Hier de screenshot waar je om vroeg. Je ziet het misschien niet maar de bovenste kleuren van de linker en rechter kolom zijn niet exact het zelfde. Maar dit verschil is zo minimaal dat ik het goed vind.

Welke bovenste kleuren bedoel je? Ik meet exact dezelfde waardes (de achtergrond kleur). Kun je de complete code nog eens plaatsen? Misschien leuk voor anderen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.