GET waarde achter vriendelijke URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Tommasso

Tommasso

15/11/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb momenteel de volgende rewrite rule:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^forum/(.*)/(.*)/(.*)/ forum.php?rubriek=$1&topic=$2&message=$3

nu is het probleem dat ik een ?GET achter de vriendelijke URL wil hebben dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
forum/derubriek/hettopic/hetbericht/?fucn=logout

dit werkt echter niet omdat waarschijnlijk voor het php bestand de URL er zo uitziet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
forum.php?rubriek=derubriek&topic=hettopic&message=hetbericht?fucn=logout

ik heb geprobeerd de rewrite rule aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^forum/(.*)/(.*)/(.*)/?(.*) forum.php?rubriek=$1&topic=$2&message=$3&$4

echter werkt dit ook niet. Ik heb maar basiskennis van rewrite rules en na 3 uur zoeken kom ik er niet echt uit.

Kan iemand mij hiermee helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommasso
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:55:05
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

15/11/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Tommasso schreef op 15.11.2008 21:13:
Beste mensen,

Ik heb momenteel de volgende rewrite rule:
RewriteRule ^forum/(.*)/(.*)/(.*)/ forum.php?rubriek=$1&topic=$2&message=$3
nu is het probleem dat ik een ?GET achter de vriendelijke URL wil hebben dus zo:
forum/derubriek/hettopic/hetbericht/?fucn=logout
dit werkt echter niet omdat waarschijnlijk voor het php bestand de URL er zo uitziek
forum.php?rubriek=derubriek&topic=hettopic&message=hetbericht?fucn=logout
ik heb geprobeerd de rewrite rule aan te passen:
RewriteRule ^forum/(.*)/(.*)/(.*)/?(.*) forum.php?rubriek=$1&topic=$2&message=$3&$4
echter werkt dit ook niet. Ik heb maar basiskennis van rewrite rules en na 3 uur zoeken kom ik er niet echt uit.

Kan iemand mij hiermee helpen?

maak dit een beetje overzichtelijker a.u.b
ik kan er niet aan uit..
maak gebruik van enters

en probeer eens i.p.v. : ?fucn=logout --> &fucn=logout
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Tommasso

Tommasso

15/11/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 15.11.2008 21:27:
en probeer eens i.p.v. : ?fucn=logout --> &fucn=logout


dit is niet goed mogelijk omdat ik ook situaties heb met submit forms, als ik dit dan wil verhelpen moet ik een formulier opvangen en vervolgens de url herschrijven. dit vind ik zelf niet echt een goede oplossing...

edit:
Kasper:
staat dat online?
anders kan ik even kijken..

srry, dit staat alleen op mijn dev server. Ik kan dit ook niet prijsgeven omdat hier ook geheime gegevens in staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommasso
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

15/11/2008 21:39:00
Quote Anchor link
staat dat online?
anders kan ik even kijken..
 
Thijs Damen

Thijs Damen

15/11/2008 22:15:00
Quote Anchor link
met een front controller (aka MVC) is dat heel goed mogelijk. ik zal daarin kijken als je echt een mooie url wil

anders word het toch echt:
forum.php?bericht=1&topic=2&logout=yes en dan al je rewrite rules verwijderen.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Een link heeft NOOIT 2 keer een ? er in staan.

Dit kan dus nooit.
forum.php?rubriek=derubriek&topic=hettopic&message=hetbericht?fucn=logout
 
Tommasso

Tommasso

15/11/2008 22:24:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 15.11.2008 22:22:
Een link heeft NOOIT 2 keer een ? er in staan.

Dit kan dus nooit.
forum.php?rubriek=derubriek&topic=hettopic&message=hetbericht?fucn=logout


Dit weet ik en dat is dus het probleem.
ik probeer een manier te krijgen dat die ? in een & veranderd zodat hij wel werkt.

edit:
de reden dat deze er bij komt is dat de pagina een ?get achter een vriendelijke url zet oftewel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://eensite.tld/folder/forum/derubriek/eentopic/eenbericht/?func=logout

dit wordt in de server vertaald met rewrite rules tot dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://eensite.tld/folder/forum.php?rubriek=derubriek&topic=eentopic&message=eenbericht?func=logout

hierbij wordt (volgens mij) gewoon het laatste deel van de oorspronkelijke url gewoon aan de achterkant van de nieuwe url geplakt zodat er dus 2 ? komen te staan.
Nou wil ik er voor zorgen dat die laatste ? in een & veranderd zodat hij het weer doet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommasso
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Hoe komt ie er in is meer de vraag.
 
Tommasso

Tommasso

16/11/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Thijs Damen schreef op 15.11.2008 22:15:
met een front controller (aka MVC) is dat heel goed mogelijk. ik zal daarin kijken als je echt een mooie url wil

anders word het toch echt:
forum.php?bericht=1&topic=2&logout=yes en dan al je rewrite rules verwijderen.


ik kom er met dat MVC er niet uit (ik ken dit allemaal niet, gaat dan dus heel lang duren...)

ik denk dat ik er dan nog beter kan maken
forum.php/1/2/yes/ dus alle get die er achter kunnen komen in rewrite plaatsen...
 
Hannes Bossuyt

Hannes Bossuyt

16/11/2008 11:57:00
Quote Anchor link
ik heb een tijdje geleden zelf zo een functie gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
function get($var="vraagteken") {
global $get, $_SERVER;
if($var == "vraagteken")
 {
 $value = strstr($_SERVER["REQUEST_URI"],"?");
 $andervars = strstr($value,"&");
 $value = str_replace("?","",$value);
 $value = str_replace($andervars,"",$value);
 $get = $value;
 }
else
 {
 $value = strstr($_SERVER[REQUEST_URI],"{$var}=");
 $value = str_replace("{$var}=","",$value);
 $derest = strstr($value,"&");
 $value = str_replace($derest,"",$value);
 $get[$var] = $value;
 }
 return $value;
}
//om een variabele op te halen
$var = get("variabele");
echo $var;
//of
get("variabele");
echo $get[variabele];


Het script is niet perfect, maar voldoende voor hetgeen je wilt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hannes Bossuyt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.