getallen afronden nul cijfers na de komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

28/12/2012 13:21:39
Quote Anchor link
Ik had graag mijn getallen afgerond naar een geheel getal, dus nul cijfers na de komma
daarvoor gebruik ik deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 round($getal, 0);
?>


Maar op nul cijfers na de komma werkt niet. Weet iemand hoe ik dit moet doen.
Liefst zou ik ook naar beneden kunnen afronden.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:05:35
 
- Mark -

- Mark -

28/12/2012 13:24:41
Quote Anchor link
Ben je niet opzoek naar floor() ?
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

28/12/2012 13:25:18
Quote Anchor link
Misschien heb je wat aan floor: http://php.net/manual/en/function.floor.php
 
Wouter J

Wouter J

28/12/2012 14:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo round(3.4);         // 3
echo round(3.5);         // 4
echo round(3.6);         // 4
echo round(3.6, 0);      // 4

echo floor(3.4);         // 3
echo floor(3.5);         // 3
echo floor(3.6);         // 3
echo floor(4.1);         // 4
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.