Getallen in SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

10/01/2008 16:47:00
Quote Anchor link
PHPhulpers,

Ik ben bezig met een webwinkel. En zet ik de prijzen in een database zetten. Maar ik wil wel dat als ik de database uitlees dat de getallen geen string zijn maar getallen. Wat voor soort type moet ik dan in de database nemen voor deze getallen?

BVD
Jorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:18:22
 
- wes  -

- wes -

10/01/2008 16:51:00
Quote Anchor link
double, bijvoorbeeld
int

iig PUNT gebruiken voor 'komma'getallen
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/01/2008 16:51:00
Quote Anchor link
INT
FLOAT
BIGINT
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 16:53:00
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

10/01/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Oke bedankt voor de snelle reacties :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Gebruik voor prijzen in MySQL het liefst een DECIMAL.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Kortom, gebruik een DECIMAL() of NUMERIC().

Met een INT kun je geen gebroken getallen opslaan, een FLOAT en DOUBLE zijn niet precies.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.