[Gez] script voor <input>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick kem

rick kem

30/08/2012 17:24:59
Quote Anchor link
Ik heb werkelijk geen idee hoe dit heet maar ik ben opzoek naar een script. ik zal het hieronder uitleggen:

Ik heb een tabelnaam genaamd users

Nu moeten ze op username gaan zoeken.

Dit wilik doen door middel van een input veld, echter wil ik dat op het moment dat ze de R invoeren, ze meteen de leden krijgen die beginnen met een R.

Een mooi voorbeeld is de website van NS.

Iemand een idee hoe dit heet?
ALvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:18:52
 
John Berg

John Berg

30/08/2012 17:29:24
Quote Anchor link
Autocomplete?

Voorbeeldje zie http://jqueryui.com/demos/autocomplete/
 
Albert de Wit

Albert de Wit

30/08/2012 17:30:33
Quote Anchor link
ik denk dat hij een hele lijst wilt, dus jquery .load()
 
Rick kem

rick kem

30/08/2012 17:31:34
Quote Anchor link
Danku, dat is precies wat ik zoek. Maar nu wil ik het in combinatie doen met een Database.

Nu zie ik dat die een functie aanroept via var availableTags = [ Hoe kan ik dit gaan combineren met mijn database?
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2012 17:33:03
Quote Anchor link
Kijk eens naar jQuery's AJAX.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

30/08/2012 17:34:19
Quote Anchor link
niet zo moeilijk, je maakt een pagina aan met ongeveer zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

if (isset($_POST['zoekterm'])){
  $zoekterm = $_POST['zoekterm'];
}


$query = mysql_query("SELECT * FROM Gebruikers WHERE Username LIKE %".$zoekterm."%");

while ($row = mysql_fetch_row($query)){
  echo $row[0];
}


?>



als je deze nou elke keer laad dat je een verandering maakt, krijg je telkens die lijst te zien.
 
John Berg

John Berg

30/08/2012 17:35:25
Quote Anchor link
@Rick: er zit ook een voorbeeld bij met een remote datasource.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

30/08/2012 17:39:02
Quote Anchor link
dus iets van (gok ik, ik ben net begonnen met jQuery)

$(document).ready(){function(
$('.zoekterm').change(){function(
// ajax hier
$('#result').load('resultaten.php');
)}
)};
 
John Berg

John Berg

30/08/2012 18:23:35
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).ready(function(){
    $("#zoekterm").autocomplete("/resultaat.php");
  });


Met JQuery liever een 'id' gebruiken dan een 'class'. id's behoren unique te zijn.

En resultaten.php moet dan iets van data teruggeven.

Meestal is dat iets in de vorm van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$data = query( ... );  //data is een array

echo json_encode($data);
Gewijzigd op 30/08/2012 18:28:42 door John Berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.