[Gezocht] Script die enkel een tekst van één gebruiker bewerkt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Sven video

sven video

11/08/2011 18:41:39
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een video website genaamd SvenVideo. Voor die site zoek ik een script waarmee ik teksten kan bewerken van één bepaalde gebruiker.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik zo'n script maak en hoe ik hem in mijn bestaand systeem kan zetten?

Alvast bedankt,

Sven

Openingspost iets aangepast.[/modedit]
Gewijzigd op 11/08/2011 20:53:12 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:35:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 18:46:16
Quote Anchor link
UPDATE teksten SET tekst = 'Hallo, ik een ben stuk tekst' WHERE lidID = '1337'
 
Sven video

sven video

11/08/2011 18:48:08
Quote Anchor link
maar dat hij het weergeeft zoals bij youtube als de video van jou is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 18:49:50
Quote Anchor link
moet je een select query met een WHERE gebruiken. En dan die fetchen in een whileloop.
Gewijzigd op 11/08/2011 18:53:10 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 18:52:50
Quote Anchor link
en hoe ziet z'n script er uit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 18:57:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "SELECT dit, dat, zus, zo FROM reacties WHERE id= '".mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'";
$result = mysql_query($sql);
if($result) {
    while($reacties = mysql_fetch_assoc($result)) {
     echo $data['dit'];
    echo $data['dit'];
    echo $data['zus'];
    echo $data['zo'];
    }
}
else {
    echo "Mislukt: ".mysql_error();
}

?>

Basis PHP en SQL. Kan je zelf ook wel leren. ;-)
Gewijzigd op 11/08/2011 18:57:46 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 18:58:34
Quote Anchor link
het is eigelijk de bedoeling dat hij kijkt wie er ingelogd is en dat hij dan kijkt wie de tekst heeft getypt en dan een knop laat zien waar mee je de tekst kan bewerken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:00:57
Quote Anchor link
voor bewerken moet je een UPDATE-query draaien. Hoe je inlog-check zit, dat zou ik niet weten.

Even wat pseudocode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST")
    // hier je update query foutafhandeling etc... Zie mijn vorige code ^^^^
} else {
?>

Hier je formulier...
<?php
}
?>


En nu over naar zelfinitiatief, ik ga niet alles meer voorkauwen.
Laat voortaan maar eens zien wat je geprobeerd hebt.
Gewijzigd op 11/08/2011 19:05:21 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 19:14:31
Quote Anchor link
of een script die kijk als 2 de zelfde teksten het zelfde is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:15:10
Quote Anchor link
en dan?

Wees gewoon eens duidelijker?
Gewijzigd op 11/08/2011 19:16:19 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 19:17:38
Quote Anchor link
en dan een tekst laat zien en als het dan niet de zelfde is dan een andere tekst geeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:18:19
Quote Anchor link
dan gebruik je de == operator.
 
Kees Schepers

kees Schepers

11/08/2011 19:23:42
Quote Anchor link
Dat jij nog de moeite neemt om te reageren :p Ik denk dat Sven beter even zijn vraag wat uitgebreider kan uitleggen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:25:22
Quote Anchor link
Je moet toch wat tijdens saaie producten in de iBood hunt.
 
Sven video

sven video

11/08/2011 19:27:49
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
<?
[code]<?



include("conn.php");



?>
              







<?PHP



if(IsSet($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))



{




    // als id is geset in de url en een nummer is



    $iId = $_GET['id'];



    // id in de var. iId zetten



    $sQuery = "SELECT * FROM videos WHERE id='".$iId."'";



    // SQL Query maken, nieuwsberichten ophalen waar id gelijk is aan iId



    $sResult = MySQL_Query($sQuery) or report_mysql("Nieuws ophalen", __FILE__, __LINE__, $sQuery);



    // SQL Query uitvoeren, of wanneer het niet uitgevoerd kan worden, een error printen + de error



    // in een bestandje zetten




?>




<Center>



<Table Border='0' BorderColor='#000000' CellPadding='0' CellSpacing='0' Width='500'>



<?PHP



    // de while loop beginnen



    // zorgt dat het bericht op het scherm gezet word




    while($sRecord = MySQL_Fetch_Assoc($sResult))



    {




?>




    <Tr Width='500'>



        <Td Width='500'>



<?PHP



            echo stripslashes("<center>

<A HREF='video.test.php'>terug</A><br><br>

"
.$sRecord['titel']."

<br>"
.$sRecord['code']."

<table height='250' width='500' border='0'>

<tr>

<td height='50'>"
.$sRecord['text']."<br><br>geupload door: ".$sRecord['naam']."<br><br>categorie: ".$sRecord['categorie']."<br>
<iframe src='http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.svenvideo.byethost2.com/"
.$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$sRecord['id']."' scrolling='no' frameborder='0' style='border:none; width:450px; height:80px'></iframe>
</td>

</tr>

</table>

if ($_SESSION['username'])
{
if ($_SESSION['username']==$sRecord['naam'])
{
echo'<a href='video.bewerken.php?id="
.$sRecord['id']."'>bewerken</a>';
}
else
{
    echo'';
}
else
{
echo'';
}
"
);
?>


</Td></Tr>

<?PHP



    }
}
else



{



?>


</Table>

<?

    include('inc/pagina.php')

?>


<?

}

?>

?>


en dit error:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/vol4/xtreemhost.com/xth_8699625/htdocs/inc/video.test.php on line 129
Gewijzigd op 11/08/2011 19:29:43 door sven video
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:29:01
Quote Anchor link
Hint zie de kleurcode, je kan HTML niet zomaar mixxen binnen
< ?php-tags.

En waarom zoveel enters in je code?
Gewijzigd op 11/08/2011 19:29:55 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 19:32:09
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/vol4/xtreemhost.com/xth_8699625/htdocs/inc/video.test.php on line 129
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:33:53
Quote Anchor link
Ja, dat is bekend?

Je plaatje blijft hangen, time for a new needle?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/08/2011 19:48:00
Quote Anchor link
Sven... zoals hier al eerder gemeld... volg eens een basiscursus PHP en doe iets met het advies dat je van andere members krijgt. Je lijkt daar namelijk telkens niks mee te doen. En waarom zou iemand jou helpen als je er toch niks mee doet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2011 19:52:49
Quote Anchor link
Niet rot bedoeld, maar ze zouden je topics maar moeten gaan sluiten, net zolang je eens laat zien wat je geprobeerd hebt, niet om je te pesten of te plagen maar om te motiveren.

Had anders ook graag stickertjes uitgedeeld ofzo, maar ja , het is en blijft een virtuele ontmoetingsplaats ... ;-)
Gewijzigd op 11/08/2011 19:54:09 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/08/2011 20:28:48
Quote Anchor link
het is gelukt met dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
if ($_SESSION['username'])
{

if ($_SESSION['username']==$sRecord['naam'])
{

echo'<a href="video.bewerken.php?id='.$sRecord['id'].'">bewerken</a>';
}

else
{
    echo'';
}
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.