goed begrepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rein Broekman

rein Broekman

31/12/2006 11:56:00
Quote Anchor link
aller eerst allemaal een fijn uiteinde en een goed 2007
en bedankt voor jullie steun (en geduld :) )
zou iemand mij kunnen vertellen of ik dit een beetje begrepen heb.
met de uitleg die ik erbij heb staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$con
= mysql_connect("database","gebruikersnaam","wachtwoord");
if (!$con)// ! staat voor not dus als $con niet klopt {die dus stop en geef terug
// could not connect met de mysql error (die hij hier tussen zelf geeft)  

  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

  //anders selecteer de database(mijn database met de gegevens van $con)
  mysql_select_db("mijdatabase", $con);
  //$result = mysql_query dus aanvraag (selecteer * dus alles van de tabel artikelen)
  $result = mysql_query("SELECT * FROM artikelen");
  // $row = haal rijen op met $reult zolng er rijen zijn
  while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo
  }
  //sluit de database$con
  mysql_close($con);
?>

bvd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rein Broekman
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:05:30
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/12/2006 13:01:00
Quote Anchor link
Hoi Rein,

je bent al aardig op weg, maar één ding mag je nooit vergeten: errorchecking als je een query uitvoert. Ze kunnen altijd fout gaan. Een tweede tip is: gebruik nooit de * in een select-query. Vraag gewoon precies die velden op die je nodig hebt. De query's worden dan sneller uitgevoerd.

Een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    $con
= mysql_connect("database", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die ('Could not connect: ' . mysql_error());
    mysql_select_db ("mijdatabase", $con);
    $sql = "
        SELECT veld1, veld2
        FROM artikelen
        "
;
    if (!$res = mysql_query($sql)) {
        echo '<pre>';
        trigger_error (mysql_errno () . ': ' . mysql_error ());
        echo htmlentities ($sql);
        echo '</pre>';
    }

    else {
        while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
            print_f ($row);
        }
    }

?>

Als de query fout gaat wordt er een error getriggerd met het nummer en de beschrijving. Ook wordt de query naar het scherm ge-echoot zodat je de syntax kunt checken. Die htmlentities is ervoor om vreemde tekens zo om te zetten dat ze op het scherm goed getoond worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.