Goede auth class maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/05/2015 22:12:36
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met mijn eigen systeem dat gebaseerd is op MVC.
En nu wil ik voor al mijn dashboard controllers een auth class/functie gebruiken zodat deze goed beveiligd is.

Normaal gezien zou ik wat gaan proberen en als het me goed "lijkt" zo laten.
Deze keer wil ik voordat ik er mee begin eigenlijk al om hulp vragen.

Kan iemand mij vertellen hoe ik een goede beveiliging opzetten maar wel op zo'n manier dat deze zowel te gebruiken is voor gebruikers als administrators.

Dit zou ook een mooi moment zijn voor een goede discussie om erachter te komen wat men liever doet.

M.V.G,
Wouter.

Topic verplaatst naar het OOP onderdeel[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2015 11:20:51 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:48:20
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 22:36:20
Quote Anchor link
Een tijdje geleden had ik hier min of meer een topic over geopend, maar die heb je waarschijnlijk niet met de zoekfunctie kunnen vinden ;-) (*drumm fill*).

Ik weet niet of dat helemaal de lading denkt, maar ik heb over dit topic zeer recent een artikel geschreven (shameless self plug).

Bekijk ook vooral het voorbeeld.

Sure, het is niet echt OOP, maar wel retesimpel en volgens mij best krachtig. En je kunt hier best een eenvoudge class omheen fietsen.

Hier zijn natuurlijk 568036873555783857359873 mogelijke varianten op te bedenken.

De bovenstaande site (eigen framework) maakt hier ook gebruik van om adminpagina's en dergelijke af te schermen.
Gewijzigd op 02/05/2015 22:48:08 door Thomas van den Heuvel
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/05/2015 23:23:22
Quote Anchor link
Heej thomas,

Toevallig heb je topic inderdaad al gelezen ja.
En heel eerlijk ik snap daar totaal niks van.

Komt meer om het feit hoe je rechten benoemt en dergelijke.
Ik ben gewend om het volgende te zien :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    // Fake check
    $user = User::select(1); // admin gebruiker ophalen.
    Auth::hasRights('PAGE FROM DB', $user); // $user->rigts of $user->level
    
    // In auth class.

    if($page['needed_rights'] == $user->rights) {
    // true....
?>


Misschien kun je me beter uitleggen hoe jouw manier werkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:36:17
Quote Anchor link
Heb je het artikel (in het engels) ook gelezen? Daarin staat uitgelegd wat er gebeurt. Je kunt in feite complexe if-statements die op rechten controleren versleutelen tot een geserialiseerde variant. Deze geserialiseerde variant kun je koppelen aan acties. Meestal is deze "actie" toegang tot een resource (bijvoorbeeld een admin pagina), maar zowel de acties als de resources kunnen van alles zijn.

Het voordeel van een geserialiseerde expressie is dat je deze ontkoppelt van code (deze is dus niet meer hard-coded maar dynamisch).

In mijn variant evalueer je de expressie tegen een set van rechten. Dit levert dan een simpel "ja" of "nee" op.

Bijvoorbeeld: de expressie bevat een statement die beschrijft welke rechten je nodig hebt voor toegang tot een pagina. De set van rechten kunnen de rechten van de huidige gebruiker zijn. Daarmee kun je dus heel simpel de vraag "mag deze gebruiker deze pagina zien" beantwoorden, en de rechten die nodig zijn om toegang te krijgen tot de pagina kun je dus per pagina instellen. De "check" zelf blijft ongewijzigd.

Het artikel beschrijft dit eigenlijk stap voor stap :s.

EDIT: het gebruik is verder vrijwel hetzelfde als jouw voorbeeld hierboven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// de rechten-expressie van de resource
$expression = '|,1,&,2,!,3';

// de rechten die iemand bezit
$myRights = array(
    1 => true,
    3 => true,
);


// de controle of iemand een bepaalde actie mag uitvoeren
if (isAllowed($expression, $myRights)) {
    // cake
}
?>

Die geserialiseerde expressies blijven verder "onder water", waar de gebruiker tegenaan kijkt is een boompje waarin ze kunnen klikken en waar ze de rechten-expressie op een semi-gebruiksvriendelijke manier kunnen opbouwen.
Gewijzigd op 02/05/2015 23:46:22 door Thomas van den Heuvel
 

02/05/2015 23:43:16
Quote Anchor link
Zelf ben ik ook heel veel met OOP bezig maar ik begrijp niet waarom je allemaal static methods hebt?
Als het over auth gaat dan spreek je toch 1 class aan? En die dan niet static denk ik.

Wil je meerdere classes aanspreken dan heb je het niet bij het juiste eind en kan je misschien met interfaces werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:55:15
Quote Anchor link
Als je Auth class verder geen "state" heeft is er volgens mij niet echt iets op tegen om deze class te laten bestaan uit enkele static (helper) methods? Wat voor spannende dingen zou een Auth class allemaal moeten bijhouden dan?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/05/2015 11:31:38
Quote Anchor link
@rickert, Hoe zou jij dit dan doen ?

Want volgens mij ben ik best duidelijk geweest toen ik zei : ik ben gewend om dit te zien.
Ik heb van te voren al naar oplossingen gezocht maar weet niet of dat wel correct is.

Daarom wil ik nu dus een goede beveiliging hebben die ik voor meerdere groepen gebruikers kan gebruiken.

Verder lijkt me de Auth class mij meer een helper class.
Dus als ik die voorbij zou zien komen in een code kan ik best begrijpen als iemand daar eerder een static functie gebruikt ipv van te initialiseren.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/05/2015 11:47:07
Quote Anchor link
Role Based Access Control of gewoon RBAC

http://www.sitepoint.com/role-based-access-control-in-php/

In een MVC model zijn er drie handige momenten om op de rechten te controleren:
- door de router/dispatcher om hele delen van de URI af te schermen.
Bijv: mydomain.com/admin/??? (alles wat met admin begint dus)
- bij de Controller methods
- in de view (om bijv een bepaalde div wel of niet te laten zien)
Gewijzigd op 03/05/2015 11:52:57 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/05/2015 13:13:47
Quote Anchor link
RBAC kan ook een oplossing zijn voor jouw situatie, maar stel dat je het volgende wilt:

Je hebt een collectie van soortgelijke resources (denk bijvoorbeeld aan artikelen of pagina's) waar je op grond van permissies toegang toe krijgt; nog enkel even toegang, we hebben het niet eens over andere bewerkingen zoals wijzigen of verwijderen. Nu heb je dus bijvoorbeeld een of meer classes voor het opzetten/aanmaken/afdrukken etc. hiervoor: Article, Page, whatever.

Vervolgens wil je gaan vastleggen wie toegang heeft tot deze artikelen / pagina's. Waar doe je dit? Rechtstreeks in deze code? Maar dan timmer je dus permissies vast op "Klasse niveau", tenzij je Henk, Piet, en Klaas elk verschillende rechten geeft die je allemaal opneemt in de controlelijst. Het probleem is dus een beetje dat je geen verschillende permissies kunt hebben voor eenzelfde resource, althans, RBAC voorziet daar niet (standaard) in?

Dit is misschien verwarrend, dus een voorbeeld: stel je hebt een set artikelen: 1,2,3. Hoe kun je met RBAC aangeven dat artikel #1 alleen toegankelijk is met rol/permissie A, artikel #2 alleen met rol/permissie B en (nog een complexere variant) artikel #3 alleen toegankelijk is als je ZOWEL rol/permissie A ALSMEDE rol/permissie B hebt?

Dit moet je wel aan de individuele resource-instances hangen (als je zulke fine-grained control wil)? En in de klasse(s) zelf moet je generieke checks hebben die zulke controles kan uitvoeren. Generiek, omdat niet op voorhand vaststaat hoe zo'n check er uitziet.

Dit is precies waar een/mijn ACL in voorziet.

Tis maar net welke mate van controle je wilt hebben. Enkel met het kiezen van een authorisatiestrategie ben je er niet: je moet dan nog je rollen/rechten/etc. gaan inrichten en ook is daar de manier waarop je omspringt met de componenten waarmee je gebruikers bewerkingen wilt laat uitvoeren.

Je zou het dus eigenlijk om moeten draaien: welke functionaliteit heb je, wat voor bewerkingen wil je hier (door welke) gebruikers op laten uitvoeren. Op grond daarvan zou je eigenlijk een strategie moeten kiezen.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/05/2015 13:37:33
Quote Anchor link
@thomas en @frank,

Dank voor jullie reacties.
Ik heb inderdaad al eens die Role Based Acces Control gezien op sitepoint.
Reden dat ik niet direct die weg ben in gegaan is de datum dat het artikel geplaatst is.

Maar als voorbeeld zijnde is het eigenlijk wel wat ik zoek.
Hetgeen wat jij bedoelt thomas zal voor mijn website niet echt van toepassing zijn.

Indien het bijvoorbeeld zover komt dat ik bepaalde urls die beginnen met iets wil blokkeren voor andere gebruikers zou ik dit via de db instellen. ( dat zal zo gedaan zijn dmv wat tabellen.)

Ik zal nog eens het artikel doorlezen en er mee beginnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.