Google blocken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »
J V

J V

17/01/2008 21:00:00
Quote Anchor link
Ik zit met het probleem, ik post hier vaak links naar dingen van de site woonwerkwinkeldedussel. Die site is van een kennis die daar een winkel op wil hebben, ondertussen ben ik via dat adres ook testjes aan het maken of voorbeeld-lay-outs.
Als ik in google nu zoek op waar de meeste mensen in zoeken Klik hier maar eens op
Dan zie je dat google iets bovenaan zet wat een paar mappen verder in mijn root zit, dus wat bezoekers van de site helemaal niet nodig hebben, maar puur voor mijzelf is en een beetje voor phphulp. (nu staat contact bovenaan, en daar was ik de nieuwe lay-out aan het testen, die dus nu op de root staat)

Hoe zorg ik er zo snel mogelijk voor dat google daar niet meer bijkomt? Want voor de bezoekers is het erg onduidelijk als ze dingen te zien krijgen die ik gebruik voor mezelf en voor op phphulp. (dus een paar mappen verder in de root, ipv de root zelf) Ik wil dus gewoon dat waar je ook op zoekt, dat er standaard de root bovenaan staat, wat dus is: www.woonwerkwinkeldedussel.nl. en niet www.woonwerkwinkeldedussel.nl/mappje met bestanden/mapje met bestanden.
Dat is namelijk niet handig voor de bezoekers van de site.
Moet ik een eigen subdomein gaan maken?

Edit:
Ik wist niet precies waar dit thuishoorde dus ik gokte op deze, als hij fout is, sorry hiervoor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:15:14
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

17/01/2008 21:02:00
Quote Anchor link
zet een <meta content=' hier een hoop keywords' name='keywords' /> in je head tags
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Geef in een robots.txt bestandje de mappen aan die google niet mag indexeren. De layout van zo'n bestandje ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
User-agent: *
Disallow: /temp
Disallow: /test

Zie hier voor meer informatie...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Daarnaast zou je ook nog in de meta-tags een no-index kunnen opnemen. Dat kun je per pagina instellen, robots.txt werkt (bij mijn weten) per directory.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta name="robots" content="no-index, no-follow" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Een robots.txt werkt inderdaad per directory, maar ik denk dat dat in dit geval juist gewenst is. Op die manier voorkom je namelijk ook dat andere bestanden zoals afbeeldingen of tekst bestanden, geïndexeerd worden.

Aan dat soort bestand kun je immers geen <meta> tags meegeven :-)
 
J V

J V

17/01/2008 21:19:00
Quote Anchor link
@ blanche, die User-agent geld voor alle bots?

@pgFrank, ok die index kan ik gebruiken voor losse pagina's.

Het is natuurlijk makkelijker als ik hele mappen kan blocken, aangezien daar bestanden instaan waar niemand anders aan hoeft te komen (niet via google in ieder geval).

Is het niet wat om een subdomein dus: www.jordy.woonwerkwinkeldedussel.nl aan te maken?
Want het is natuurlijk zo dat mensen best bij de voorbeeldjes mogen komen, maar dan zit ik waarscijnlijk altijd vast aan de woonwerkwinkeldedussel (de naam dan), dus dat google alleen die pagina laat zien als er gezocht word naar: 'jordy tuturail dedussel' ofzo, wat natuurlijk niet veel mensen doen.

Is het nu dus verstandiger om de mappen te blocken en gewoon her en der de link te posten als er mensen een probleem hebben ofzo. En gewoon niet meer via google laten zien. (er zijn zat andere pagina's met betere tutorials en veel meer tutorails die al bovenaan in google staan)

Edit:
@ blanche hierboven, daar heb je gelijk in. Het is ook makkelijker om directories te blocken dan boven elk bestandje een meta tag toe te voegen. En plaatjes kan je inderdaad niet een meta-tag geven.
Ik zal die meta-tag onthouden voor pagina's in mijn root waar mensen niet aan hoeven te komen, zoals mijn phpversiechecker, gewoon phpinfo, maar dan weet ik wat er allemaal geinstalleerd is enzo.

Hier zie je die trouwens: Klik hier
Wat ik raar vind is dat ik nog geen phpversie 5 heb ofzo. Dat was toch verplicht in 2008? Want volgens mij kan ik geen php5 scripts plaatsen op de server en dat is balen want bijna alles is nu php5.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Ik zou sowieso de directories waarin je online test, gescheiden houden van de live websites. Dus het liefst door middel van een subdomein met een andere document root.
 
J V

J V

17/01/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Oke dat is duidelijk, zou je ook hierboven nog even willen kijken naar de dingen die ik net geedit heb.
In ieder geval bedankt voor de snelle reacties.

Het is trouwens wel zo dat het even duurt voordat google alles deruit genkikkert heeft wat ik er niet in wil hebben toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:29:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat ik raar vind is dat ik nog geen phpversie 5 heb ofzo. Dat was toch verplicht in 2008?
Hoe kom je daarbij? Kon het maar verplicht worden!

Helaas blijft het nog altijd de keuze van de hosting providers welke versie van PHP ze installeren op hun servers. Als ze PHP3 zouden willen draaien is dat zelf mogelijk, maar dan zullen ze waarschijnlijk niet veel klanten hebben.

Quote:
Ik zal die meta-tag onthouden voor pagina's in mijn root waar mensen niet aan hoeven te komen
Pagina's waar niemand iets mee te maken heeft, of die je bijvoorbeeld alleen maar include, kun je gewoon buiten je webroot plaatsen. Dan zijn ze niet meer direct via internet te benaderen en kunnen alleen jouw PHP scripts er nog bij...
 
J V

J V

17/01/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Aangezien jij nogal erg veel weet ;), ga ik nog even door met vragen als je het niet erg vind.
Ik mail de provider wel in de hoop dat ze er iets mee doen.

Als ik de includes buiten de webroot zet, dan is dat dus buiten de map httdocs bij mij. Ik heb een mapje private, waar dus niemand bij kan komen. Dan moet ik voor elke include die ik ga gebruiken een adres wat lijkt op dit: ../../../../../private/bla.php
Doet hij dat dan nog wel? En is daar niet een makkelijkere manier voor?
Je kunt ook een base href instellen heb ik gezien, maar die werkt weer niet voor php bestanden heb ik gemerkt. En die base href is dat handig of gebruik jij dit zelf ook nooit? (had ik ergens in een php boek gelezen voor een menu)

En ben ik wel toegestaan om scripts vanuit die map private te laden naar me site toe? En mensen zoals jij hebben een hoop php scripts, waar dus ook heel veel includes bijzitten. Heb jij dan ook alle includes buiten je root staan en alleen je index.php (met daarin alleen maar includes en php codes) enzo in je root zelf staan?

Edit:
De CHMOD van de map private is 700 heb ik net gezien. Dus ik moet er wel gewoon dingen uit kunnen laden toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Mitchelp

Mitchelp

17/01/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Als ik het goed heb wil je dus zorgen dat die pagina's niet gevonden worden!!

Is het dan niet makkelijker om er gewoon een .htaccess voor te zetten dan verwijderd google ze automatie's uit de zoek lijst en heb jij geen last meer van mensen die zomaar jou verassing's layout bekijken maar je zult dat wel altijd eerst moeten inloggen voor je bij de gegevens kan!!
 
J V

J V

17/01/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Dat zou ook kunnen inderdaad, maar dan zou het dus ook zo zijn dat als ik hem hier op phphulp wil laten zien om iemand te helpen, dat die persoon ook moet inloggen?
Als ik een subdomein maak zonder meta content van woonwerkwinkeldedussel erin enzo, worden die pagina's dan automatisch toegevoegd bij google met het onderwerp van die winkel, terwijl er op dat subdomein alleen maar dingen staan die niets met die winkel te maken hebben?
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Doet hij dat dan nog wel?
Dat kun je in ongeveer 3 seconden testen, wat is dan nog het probleem?

Quote:
En is daar niet een makkelijkere manier voor?
Zet in je configuratie-bestand een vast pad naar de bestanden. Dit pad zet je voor alle bestanden, dan weet je 100% zeker dat het goed gaat. Bij de installatie van een script zul je het even goed moeten zetten, daarna ben je klaar.

Verder gebruik je geen include() of include_once(), maar require() en require_once(). Die eisen dat e.e.a. goed gaat en laten direct de hele zooi op zijn bek gaan in geval van problemen. Dan is het wel zo duidelijk dat er iets fout gaat... Correcte foutafhandeling en alarmering van de webmaster is gewenst.

index.php, css, js en images (openbare images) staan binnen de webroot, de rest staat er buiten.

base stel je altijd in, dan is het duidelijk hoe het zoekpad eruit moet komen te zien. Dat heeft echter niks te maken met de manier waarop de bestanden in de directories zijn georganiseerd, dat wordt bepaald door mod_rewrite i.c.m. index.php die de url met zijn parameters uitpluist.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Heb jij dan ook alle includes buiten je root staan en alleen je index.php (met daarin alleen maar includes en php codes) enzo in je root zelf staan?
In de voorbeeld scripts plaats ik de bestanden niet buiten de webroot, aangezien ik wil dat ze zo makkelijk mogelijk te gebruiken zijn.

Maar zelf plaats ik wel veel bestanden buiten de webroot. Denk dan bijvoorbeeld aan config files, templates, etc, etc.

De makkelijkste manier voor het benaderen van bestanden buiten de webroot, vindt ik zelf door het absolute pad op de server te gebruiken. Dus stel dat je bestanden in een mapje 'private' hebt staan, dat op dezelfde diepte als je webroot staat, dan zou je dat zo kunnen benaderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../private/includeFile.php';
?>

Of je zou bijvoorbeeld een constante kunnen definieren die naar dat mapje verwijst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('PRIVATE', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../private');
require PRIVATE.'/includeFile.php';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.