Google blocken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
J V

J V

17/01/2008 21:00:00
Quote Anchor link
Ik zit met het probleem, ik post hier vaak links naar dingen van de site woonwerkwinkeldedussel. Die site is van een kennis die daar een winkel op wil hebben, ondertussen ben ik via dat adres ook testjes aan het maken of voorbeeld-lay-outs.
Als ik in google nu zoek op waar de meeste mensen in zoeken Klik hier maar eens op
Dan zie je dat google iets bovenaan zet wat een paar mappen verder in mijn root zit, dus wat bezoekers van de site helemaal niet nodig hebben, maar puur voor mijzelf is en een beetje voor phphulp. (nu staat contact bovenaan, en daar was ik de nieuwe lay-out aan het testen, die dus nu op de root staat)

Hoe zorg ik er zo snel mogelijk voor dat google daar niet meer bijkomt? Want voor de bezoekers is het erg onduidelijk als ze dingen te zien krijgen die ik gebruik voor mezelf en voor op phphulp. (dus een paar mappen verder in de root, ipv de root zelf) Ik wil dus gewoon dat waar je ook op zoekt, dat er standaard de root bovenaan staat, wat dus is: www.woonwerkwinkeldedussel.nl. en niet www.woonwerkwinkeldedussel.nl/mappje met bestanden/mapje met bestanden.
Dat is namelijk niet handig voor de bezoekers van de site.
Moet ik een eigen subdomein gaan maken?

Edit:
Ik wist niet precies waar dit thuishoorde dus ik gokte op deze, als hij fout is, sorry hiervoor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:25:47
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

17/01/2008 21:02:00
Quote Anchor link
zet een <meta content=' hier een hoop keywords' name='keywords' /> in je head tags
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Geef in een robots.txt bestandje de mappen aan die google niet mag indexeren. De layout van zo'n bestandje ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
User-agent: *
Disallow: /temp
Disallow: /test

Zie hier voor meer informatie...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Daarnaast zou je ook nog in de meta-tags een no-index kunnen opnemen. Dat kun je per pagina instellen, robots.txt werkt (bij mijn weten) per directory.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta name="robots" content="no-index, no-follow" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Een robots.txt werkt inderdaad per directory, maar ik denk dat dat in dit geval juist gewenst is. Op die manier voorkom je namelijk ook dat andere bestanden zoals afbeeldingen of tekst bestanden, geïndexeerd worden.

Aan dat soort bestand kun je immers geen <meta> tags meegeven :-)
 
J V

J V

17/01/2008 21:19:00
Quote Anchor link
@ blanche, die User-agent geld voor alle bots?

@pgFrank, ok die index kan ik gebruiken voor losse pagina's.

Het is natuurlijk makkelijker als ik hele mappen kan blocken, aangezien daar bestanden instaan waar niemand anders aan hoeft te komen (niet via google in ieder geval).

Is het niet wat om een subdomein dus: www.jordy.woonwerkwinkeldedussel.nl aan te maken?
Want het is natuurlijk zo dat mensen best bij de voorbeeldjes mogen komen, maar dan zit ik waarscijnlijk altijd vast aan de woonwerkwinkeldedussel (de naam dan), dus dat google alleen die pagina laat zien als er gezocht word naar: 'jordy tuturail dedussel' ofzo, wat natuurlijk niet veel mensen doen.

Is het nu dus verstandiger om de mappen te blocken en gewoon her en der de link te posten als er mensen een probleem hebben ofzo. En gewoon niet meer via google laten zien. (er zijn zat andere pagina's met betere tutorials en veel meer tutorails die al bovenaan in google staan)

Edit:
@ blanche hierboven, daar heb je gelijk in. Het is ook makkelijker om directories te blocken dan boven elk bestandje een meta tag toe te voegen. En plaatjes kan je inderdaad niet een meta-tag geven.
Ik zal die meta-tag onthouden voor pagina's in mijn root waar mensen niet aan hoeven te komen, zoals mijn phpversiechecker, gewoon phpinfo, maar dan weet ik wat er allemaal geinstalleerd is enzo.

Hier zie je die trouwens: Klik hier
Wat ik raar vind is dat ik nog geen phpversie 5 heb ofzo. Dat was toch verplicht in 2008? Want volgens mij kan ik geen php5 scripts plaatsen op de server en dat is balen want bijna alles is nu php5.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Ik zou sowieso de directories waarin je online test, gescheiden houden van de live websites. Dus het liefst door middel van een subdomein met een andere document root.
 
J V

J V

17/01/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Oke dat is duidelijk, zou je ook hierboven nog even willen kijken naar de dingen die ik net geedit heb.
In ieder geval bedankt voor de snelle reacties.

Het is trouwens wel zo dat het even duurt voordat google alles deruit genkikkert heeft wat ik er niet in wil hebben toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:29:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat ik raar vind is dat ik nog geen phpversie 5 heb ofzo. Dat was toch verplicht in 2008?
Hoe kom je daarbij? Kon het maar verplicht worden!

Helaas blijft het nog altijd de keuze van de hosting providers welke versie van PHP ze installeren op hun servers. Als ze PHP3 zouden willen draaien is dat zelf mogelijk, maar dan zullen ze waarschijnlijk niet veel klanten hebben.

Quote:
Ik zal die meta-tag onthouden voor pagina's in mijn root waar mensen niet aan hoeven te komen
Pagina's waar niemand iets mee te maken heeft, of die je bijvoorbeeld alleen maar include, kun je gewoon buiten je webroot plaatsen. Dan zijn ze niet meer direct via internet te benaderen en kunnen alleen jouw PHP scripts er nog bij...
 
J V

J V

17/01/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Aangezien jij nogal erg veel weet ;), ga ik nog even door met vragen als je het niet erg vind.
Ik mail de provider wel in de hoop dat ze er iets mee doen.

Als ik de includes buiten de webroot zet, dan is dat dus buiten de map httdocs bij mij. Ik heb een mapje private, waar dus niemand bij kan komen. Dan moet ik voor elke include die ik ga gebruiken een adres wat lijkt op dit: ../../../../../private/bla.php
Doet hij dat dan nog wel? En is daar niet een makkelijkere manier voor?
Je kunt ook een base href instellen heb ik gezien, maar die werkt weer niet voor php bestanden heb ik gemerkt. En die base href is dat handig of gebruik jij dit zelf ook nooit? (had ik ergens in een php boek gelezen voor een menu)

En ben ik wel toegestaan om scripts vanuit die map private te laden naar me site toe? En mensen zoals jij hebben een hoop php scripts, waar dus ook heel veel includes bijzitten. Heb jij dan ook alle includes buiten je root staan en alleen je index.php (met daarin alleen maar includes en php codes) enzo in je root zelf staan?

Edit:
De CHMOD van de map private is 700 heb ik net gezien. Dus ik moet er wel gewoon dingen uit kunnen laden toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Mitchelp

Mitchelp

17/01/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Als ik het goed heb wil je dus zorgen dat die pagina's niet gevonden worden!!

Is het dan niet makkelijker om er gewoon een .htaccess voor te zetten dan verwijderd google ze automatie's uit de zoek lijst en heb jij geen last meer van mensen die zomaar jou verassing's layout bekijken maar je zult dat wel altijd eerst moeten inloggen voor je bij de gegevens kan!!
 
J V

J V

17/01/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Dat zou ook kunnen inderdaad, maar dan zou het dus ook zo zijn dat als ik hem hier op phphulp wil laten zien om iemand te helpen, dat die persoon ook moet inloggen?
Als ik een subdomein maak zonder meta content van woonwerkwinkeldedussel erin enzo, worden die pagina's dan automatisch toegevoegd bij google met het onderwerp van die winkel, terwijl er op dat subdomein alleen maar dingen staan die niets met die winkel te maken hebben?
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Doet hij dat dan nog wel?
Dat kun je in ongeveer 3 seconden testen, wat is dan nog het probleem?

Quote:
En is daar niet een makkelijkere manier voor?
Zet in je configuratie-bestand een vast pad naar de bestanden. Dit pad zet je voor alle bestanden, dan weet je 100% zeker dat het goed gaat. Bij de installatie van een script zul je het even goed moeten zetten, daarna ben je klaar.

Verder gebruik je geen include() of include_once(), maar require() en require_once(). Die eisen dat e.e.a. goed gaat en laten direct de hele zooi op zijn bek gaan in geval van problemen. Dan is het wel zo duidelijk dat er iets fout gaat... Correcte foutafhandeling en alarmering van de webmaster is gewenst.

index.php, css, js en images (openbare images) staan binnen de webroot, de rest staat er buiten.

base stel je altijd in, dan is het duidelijk hoe het zoekpad eruit moet komen te zien. Dat heeft echter niks te maken met de manier waarop de bestanden in de directories zijn georganiseerd, dat wordt bepaald door mod_rewrite i.c.m. index.php die de url met zijn parameters uitpluist.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Heb jij dan ook alle includes buiten je root staan en alleen je index.php (met daarin alleen maar includes en php codes) enzo in je root zelf staan?
In de voorbeeld scripts plaats ik de bestanden niet buiten de webroot, aangezien ik wil dat ze zo makkelijk mogelijk te gebruiken zijn.

Maar zelf plaats ik wel veel bestanden buiten de webroot. Denk dan bijvoorbeeld aan config files, templates, etc, etc.

De makkelijkste manier voor het benaderen van bestanden buiten de webroot, vindt ik zelf door het absolute pad op de server te gebruiken. Dus stel dat je bestanden in een mapje 'private' hebt staan, dat op dezelfde diepte als je webroot staat, dan zou je dat zo kunnen benaderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../private/includeFile.php';
?>

Of je zou bijvoorbeeld een constante kunnen definieren die naar dat mapje verwijst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('PRIVATE', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../private');
require PRIVATE.'/includeFile.php';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.