Google doorverwijzen naar goede pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 08:30:04
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een klant die begonnen is met een moestuin-webshop, maar toen hij merkte dat de bloempotten in de webshop heeft goed liepen, heeft hij hier nu een aparte webshop voor.

Nu is het zo dat in die oude webshop nog allerlei verwijzingen zitten naar deze producten, die ik nu in stand gehouden heb omdat Google deze opgeslagen heeft. Ik heb de items dus alleen uit de navigatie gehaald. Graag zou ik de betreffende pagina's doorverwijzen naar de juiste pagina's binnen de nieuwe webshop.

Het gaat bijvoorbeeld om onderstaande link
http://www.jeeigenmoestuin.nl/index.php?p=8&cat8=4

Aangezien de pagina opgebouwd wordt uit verschillende losse php-bestanden, vroeg ik mij af of het mogelijk is om bijvoorbeeld helemaal bovenaan in de index een verwijzing voor een link naar een andere link te maken.

Alvast bedankt,
Angela
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:35:48
 
Mick ForSure

Mick ForSure

22/07/2010 08:55:11
Quote Anchor link
2 opties:

php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('Location: script.php');


html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://www.jouwadres.nl/" />
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

22/07/2010 08:59:26
Quote Anchor link
Ik zou het in een .htaccess plaatsen op de volgende manier.

Redirect /index.php?p=8&cat8=4 http://www.jeeigenbloempot.nl/index.php?p=2&sc=1&cat=54 [R=301,L]

Mick zijn idee is een doorverwijzing en kan voor problemen zorgen met Google vanwege duplicated content en geeft je een lagere ranking of in het ergste geval een penalty
Gewijzigd op 22/07/2010 09:00:59 door Ceasar Feijen
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 09:17:58
Quote Anchor link
Beste Caesar en Mick,

Bedankt voor jullie reacties.
Zo'n .htaccess bestand lijkt me inderdaad slim omdat het ook gaat om verschillende links. Kun je aangeven hoe ik zo'n bestand aanmaak want met kladblok lukt me dat niet.

Kun je ook uitleggen wat R=301,L betekent?

Bedankt,
Angela
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

22/07/2010 09:33:11
Quote Anchor link
Hier enkele links voor meer info

http://www.tamingthebeast.net/articles3/spiders-301-redirect.htm

http://www.mijnhomepage.nl/htaccess/index.php

.htacces kun je niet maken op windows omdat die zo'n bestandsnaam niet toelaat
Maak een bestand aan htaccess.txt en upload die naar de root van jouw homepage. Hernoem daar het bestand naar .htaccess met ftp en download deze naar je desktop.
Open in het kladbok en vullen maar
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 09:42:04
Quote Anchor link
Bedankt, dat is me gelukt.
Wanneer ik nu dit bestand met onderstaande regel in de root plaats, dan opent de hele website niet meer.

Redirect /index.php?p=8&cat8=4 http://www.jeeigenbloempot.nl/index.php?p=2&sc=1&cat=54 [R=301,L]
 

22/07/2010 09:48:41
Quote Anchor link
Je had natuurlijk ook gewoon
// The page moved permanently should be used for
// all redrictions, because search engines know
// what's going on and can easily update their urls.
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
erbij kunnen zetten.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 10:07:17
Quote Anchor link
Als ik me niet vergis is die L overbodig bij Redirect?
Je moet RewriteRule gebruiken.
Even een opmerking, categorie is gevoelig voor SQL injection.
Het is niet slim om een SQL gebruiker dezelfde wachtwoord te geven als een FTP gebruiker.
http://www.jeeigenbloempot.nl/index.php?p=2&sc=1&cat=31%27
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 10:21:02
Quote Anchor link
Ik begrijp nu dat R=301 te maken heeft met een foutmelding als de pagina niet meer bestaat, maar de pagina bestaat nog wel.
Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat wanneer men op de pagina www.jeeigenmoestuin.nl/index.php?p=8&cat8=4 gaat dat deze direct doorgelinkt wordt naar http://www.jeeigenbloempot.nl/index.php?p=2&sc=1&cat=54
 

22/07/2010 10:26:55
Quote Anchor link
Dat doe je nu toch ook al met die htaccess?
Of je doet zoals ik aangegeven hebt met die location header en die 301 header.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.