Google Maps probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 12:59:00
Quote Anchor link
mensen,
ik heb een website met allemaal 112-meldingen. Nu wil ik deze meldingen met Google Maps tonen (als extraatje op de website).
Ik krijg alleen de adressen er niet goed in.

var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"]; gaat goed, maar niet via het ophalen van de adressen uit de database.

Iemand een idee wat ik fout doe??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"  xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml">
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <title>Google Maps: archiefmeldingen 112nwv.nl</title>

    <script src=" http://maps.google.com/?file=api&amp;v=2.x&amp;key=<?php echo $key; ?>"
      type="text/javascript"></script>
    <style type="text/css">
      body {
        font-family: Verdana, Arial, sans serif;
        font-size: 11px;
        margin: 2px;
      }
      table.directions th {
    background-color:#EEEEEE;
      }
      
      img {
        color: #000000;
      }
    </style>
    <script type="text/javascript">
 
    var map;
    var gdir;
    var geocoder = null;
    var addressMarker;

    //var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"];
    var addresses = <?php
            $sql
="
    SELECT adres , plaats
    FROM meldingen
    ORDER BY datumtijd DESC"
;

    if($result = mysql_query($query)){
      $adresses = '[';
        while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
          $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

    $adresses = ']';
        }

         ?>
;

    function initialize() {
      if (GBrowserIsCompatible()) {      
        map = new GMap2(document.getElementById("map_canvas"));
        gdir = new GDirections(map, document.getElementById("directions"));
        GEvent.addListener(gdir, "load", onGDirectionsLoad);
        GEvent.addListener(gdir, "error", handleErrors);

        setDirections(addresses, "nl_NL");
      }
    }
    
    function setDirections(addresses, locale) {
        str = "from: ";
        for(i = 0; i < addresses.length; i++)
        {
            if(i == 0)
            {
                str = str + addresses[i] + " "
            }else{
                str = str + " to: " + addresses[i] + " "
            }
        }
        
      gdir.load(str,
                { "locale": locale });
    }

    function handleErrors(){
       if (gdir.getStatus().code == G_GEO_UNKNOWN_ADDRESS)
         alert("No corresponding geographic location could be found for one of the specified addresses. This may be due to the fact that the address is relatively new, or it may be incorrect.\nError code: " + gdir.getStatus().code);
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_SERVER_ERROR)
         alert("A geocoding or directions request could not be successfully processed, yet the exact reason for the failure is not known.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
      
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_MISSING_QUERY)
         alert("The HTTP q parameter was either missing or had no value. For geocoder requests, this means that an empty address was specified as input. For directions requests, this means that no query was specified in the input.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);

    //   else if (gdir.getStatus().code == G_UNAVAILABLE_ADDRESS)  <--- Doc bug... this is either not defined, or Doc is wrong
    //     alert("The geocode for the given address or the route for the given directions query cannot be returned due to legal or contractual reasons.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_KEY)
         alert("The given key is either invalid or does not match the domain for which it was given. \n Error code: " + gdir.getStatus().code);

       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_REQUEST)
         alert("A directions request could not be successfully parsed.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else alert("An unknown error occurred.");
      
    }

    function onGDirectionsLoad(){
      // Use this function to access information about the latest load()
      // results.

      // e.g.
      // document.getElementById("getStatus").innerHTML = gdir.getStatus().code;
      // and yada yada yada...
    }
    </script>

  </head>
  <body onload="initialize()" onunload="GUnload()">
  
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!

    <br/>
    <table class="directions">
    <tr><th>Route</th><th>Kaart</th></tr>

    <tr>
    <td valign="top"><div id="directions" style="width: 275px"></div></td>
    <td valign="top"><div id="map_canvas" style="width: 310px; height: 400px"></div></td>

    </tr>
    </table>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Herbert Foppen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:40:49
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:06:00
Quote Anchor link
als ik trouwens helemaal onderaan (rond rg 111) een echo doe van $addresses, dan is deze helemaal leeg!
 
Crispijn -

Crispijn -

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Bouw eens een foutafhandeling in na je query om te kijken of dit allemaal wel netjes gelukt is?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Je echo't de output van je javascript ook niet binnen je HTML code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var addresses = <?php

    $sql
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }


        $adresses = ']';
    }


    echo $addresses; // Dit ben je vergeten

?>
;
 
Frank -

Frank -

29/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:15:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 29.12.2008 13:12:
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!

idd stomme fout, maar daarmee wordt het niet opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses = ']';
    }

    echo $addresses;
?>
;
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:16:00
Quote Anchor link
$sql != $query
Je mist een echo

Op regel 43 staat $adresses = ']'; dat moet volgens mij $adresses .= ']'; zijn.

Ook is het handiger/verstandiger om je logica voor je output te plaatsen.
Dus eerst je gehele php en dan op de plek waar het moet komen alleen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $adresses; ?>
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses .= ']';
    }

?>
;

en iets verder naar beneden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!
<hr>
    <?php
        echo "ff tonen van addresses: ";
        echo $addresses;
    ?>

<hr>
<br />
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:48:00
Quote Anchor link
En als je wat fout afhandeling van je query doet en controleert of er wel wat in de resultset zit?

Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:51:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 29.12.2008 13:48:
Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?


ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

Ik denk dat er een typfoutje zat bij de laatste echo...dubbel d moest het zijn. Nu worden wel alle adressen getoond, maar ik denk dat er lege tussen zitten en dat hij daar niet helemaal lekker mee overweg kan ;). Ga ff wat dingen opschonen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.