Grote afbeelding onderaan de pagina zetten.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel dd

Daniel dd

25/02/2015 10:17:10
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een grote afbeelding (1920x1200), alleen die wil ik nu onderaan mijn pagina hebben zodat ik daarboven bijvoorbeeld een header kan zetten (zoals deze site (alleen dan geen video): http://www.magicleap.com/#/home).
Nu heb ik de volgende simpele code:

<!doctype html>
<head>
<style>
body {
background-image: url(../mapje/images/background-photo.jpg);
background-size: 1800px 500px;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center bottom
}
</style>
</head>
<body>
<body>
</html>

Ik heb m'n afbeelding nu center bottom maar hoe kan ik hem precies zoals op die website krijgen (bijvoorbeeld) want met center bottom wordt de afbeelding maar een heel smalle lijn helemaal bovenaan m'n pagina dus ergens gaat er iets niet goed. Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:07:55
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

25/02/2015 12:28:01
Quote Anchor link
Hallo Daniel dd,

Probeer eens wat te spelen met de css property background-size:cover; of background-size:contain;

Hier meer informatie

Ik denk dat je met background-size:cover; al ver genoeg kunt komen. Zet ook de html breedte en hoogte op 100% en die van de body ook. Uiteindelijk zul je dus ongeveer het volgende moeten hebben zo uit mijn hoofd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
html {
width:100%;
height:100%;
}

body {
width:100%;
height:100%;
background-image:url('pad/naar/je/afbeelding');
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center; /* legt de focus op het midden, je kunt ook left top gebruiken maar ik raad center center aan */
background-size:cover;
}
Gewijzigd op 25/02/2015 12:29:03 door Eschwin Moerkerken
 
Daniel dd

Daniel dd

25/02/2015 12:44:46
Quote Anchor link
Bedankt, alleen dan staat de afbeelding over heel m'n scherm. Hoe krijg ik het nu zo dat er nog boven witruimte is en eronder? Mvg
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

25/02/2015 12:53:55
Quote Anchor link
Zoals de site in je voorbeeld laat zien zijn dit elementen die binnen de body staan, dus je zou een <header> element kunnen gebruiken of een div en dan de pagina opmaken zoals je gewend bent.

Ik las in een andere post dat je beginnend scripter bent. Wellicht is het dan handig om een website welke jij leuk vind te inspecteren door rechts te klikken en 'element inspecteren' aan te klikken, er opent zich dan een console waarin je precies kunt zien hoe de structuur van die website is opgebouwd en welke styles er aan bepaalde elementen worden meegegeven.
Gewijzigd op 25/02/2015 12:55:47 door Eschwin Moerkerken
 
Eddy E

Eddy E

25/02/2015 13:13:37
Quote Anchor link
Daniel dd op 25/02/2015 10:17:10:
ik heb een grote afbeelding (1920x1200)


Daniel dd op 25/02/2015 10:17:10:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
background-size: 1800px 500px;[/quote]

Dat is gek ;)

background-size: cover; zal voldoen.
Als breedte van je html: width: 100vw;

vw = viewport-width. Dat is 100% absoluut van je scherm (mobiel handig).
 
Daniel dd

Daniel dd

25/02/2015 14:37:11
Quote Anchor link
Oh oke, allebei hartstikke bedankt voor het antwoorden!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.