Grote Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een tabel "Dorpen", met zeg maar een row "id" , "Coordinaatx" en "CoordinaatY".
Nu wil ik met 1 query laat maar zeggen, 100.000 rows in de tabel "Dorpen" zet.

ID moet natuurlijk allemaal uniek zijn, net zoals CoordinaatX en Y.
twee dorpen met de coordinaten 25(x)/25(y) mag niet, maar 25(x)/26(y) wel.

Weet iemand hoe ik dit kan doen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:39:22
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 16:52:00
Quote Anchor link
Trouwens, ik kan ook wel met 1 coordinaat werken. dus gewoon random 1,10000 bijv.
 
Cedric

Cedric

23/06/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Begin met een foreach of while loop om het een x aantal keer uit te voeren. Dan maak je 2 random getallen aan, je kijkt of deze combinatie al voorkomt in de database. Komt het niet voor? Inserten !
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Kan je een paar kleine voorbeeldjes geven, om te werken met Foreach Cedric?
 
Gerben G

Gerben G

23/06/2008 17:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($x = 1; $x<=100000; $x++)
{

  for($y = 1; $y<=100000; $y++)
  {

    mysql_query('INSERT INTO dorpen (Coordinaatx,Coordinaaty) VALUES ('.$x.','.$y.')') or die (mysql_error());
  }
}

?>


Je hebt 2 for lusjes nodig zodat de dorpen een beetje in een vierkant komen en niet in een rechte lijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben G
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 17:10:00
Quote Anchor link
@Donhertog
Als ik het goed heb worden er op die manier 100000 * 100000 dorpen in de database gezet, met de coords 1x1 tot 100000x100000, ik denk niet dat dat de bedoeling van de TS is.
Dit lijkt me meer iets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
for($x = 1; $x<=100000; $x++)
{

    mysql_query('INSERT INTO dorpen (Coordinaatx,Coordinaaty) VALUES ('.rand().','.rand().')') or die (mysql_error());
}

?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

23/06/2008 17:53:00
Quote Anchor link
gewoon een PK op de beide coordinaten, dan is het onmogelijk om dubbele gegevens te hebben.
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Ik zou Unique doen... Primary key mag er maar één zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 18:07:00
Quote Anchor link
Oke om die 100k dorpen in te voegen werkt nu.
Hoe zorg ik ervoor dat die x tot 500 gaat, en de y tot -500?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 18:15:00
Quote Anchor link
De standaard van Douwe gebruik ik nu om het te testen. Als ik deze basis heb kan ik zelf ermee verder gaan.
 
Thijs X

Thijs X

23/06/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Met het onderstaande stukje code krijg je Dropen van (-500,-500) tot (500,500) in totaal dus 1.000.000

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($x = -500; $x <= 500; $x++)
{

  for($y = -500; $y<= 500; $y++)
  {

    mysql_query('INSERT INTO dorpen (Coordinaatx,Coordinaaty) VALUES ('.$x.','.$y.')') or die (mysql_error());
  }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/06/2008 18:22:00
Quote Anchor link
@ Thijs,

Hij werkt prima!
Nu kan ik verder, dankjewel!

Ook de rest bedankt die meehielp :)

Kom nog wel een keer weer terug ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.