GROUP columns foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Kees -

Kees -

09/01/2012 11:31:25
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende fout melding, maar ik weet niet wat het inhoud en hoe ik dit moet oplossen.

Het gaat om de volgende foutmelding:
Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT(),...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause

Heb al zitten google maar krijg nergens duidelijk antwoord op de vraag.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:33:06
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 11:36:56
Quote Anchor link
als je je SQL statement zou posten zou dat misschien wel helpen....
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 11:37:19
Quote Anchor link
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 11:40:25
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query_Recordset
= "
SELECT *, count(oid)
FROM content
LEFT JOIN (orders)
ON (content.contentid = orders.orderid)
WHERE adddate > '"
. date('Y-m-d') . " 00:00:00'";

?>
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 11:45:57
Quote Anchor link
Jelle - op 09/01/2012 11:37:19:
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By

Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.

Dat gezegd hebbende, de foutmelding gaat daar blijkbaar wel over. Ik ken het probleem op zich niet, maar het ziet ernaar uit dat als je een GROUP BY gebruikt je ervan verlost wordt.
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 11:54:19
Quote Anchor link
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.
Dit klopt wel maar is heel erg kort door de bocht en verwarrend voor beginners. TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen. Vervolgens moet hij kijken of hij ook inderdaad al deze attributen wil groeperen. Nadenken dus over je query, niet zomaar wat GROUP BY toevoegen! @TS: Werk die * eens uit en laat dat zien hier.
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 12:03:25
Quote Anchor link
Aad B op 09/01/2012 11:54:19:
TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen.

Daar ben ik het uiteraard helemaal mee eens.
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 12:07:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE addate > NOW()


Ietsje netter dan het met php oplossen.
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 12:38:18
Quote Anchor link
Aad B op 09/01/2012 11:54:19:
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.
Dit klopt wel maar is heel erg kort door de bocht en verwarrend voor beginners. TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen. Vervolgens moet hij kijken of hij ook inderdaad al deze attributen wil groeperen. Nadenken dus over je query, niet zomaar wat GROUP BY toevoegen! @TS: Werk die * eens uit en laat dat zien hier.


Waarom moet ik die 1 voor 1 benoemen als ik ze allemaal nodig heb, wat is hier de meerwaarden van?


Toevoeging op 09/01/2012 12:40:30:

Smur f op 09/01/2012 12:07:54:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE addate > NOW()


Ietsje netter dan het met php oplossen.


Als ik dat doet pakt die ze niet meer vanaf 00:00:00 maar van de tijd die het op dat moment pas is.
Gewijzigd op 09/01/2012 12:39:33 door Kees -
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 12:40:43
Quote Anchor link
De meerwaarde is dat je niet GROUP BY * kan doen, je moet ze dus benoemen. Verder is het raadzaam om altijd je attributen te benoemen, dat geeft minder problemen wanneer je je tabel wijzigt, bijvoorbeeld een veld erbij. SELECT * haalt dan overal meteen dat extra veld op waardoor er veel in je programmatuur aangepast moet worden terwijl je dat extra veld misschien maar in 1 of 2 programma's nodig hebt.
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 12:44:16
Quote Anchor link
Het is sneller en toekomstbestendiger. Als je later bijvoorbeeld een kolom toevoegt die je helemaal niet nodig hebt krijg je die wel automatisch in je resultset. Als je een kolom een andere naam geeft lijkt er in je SQL statement niets aan het handje (die * werkt nog steeds), maar verderop in je code kan het opeens wel vreemd gedrag gaan vertonen. Terwijl als je alle kolommen benoemt krijg je in elk geval een foutmelding als de kolommen in eens niet meer kloppen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/01/2012 12:45:06
Quote Anchor link
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Jelle - op 09/01/2012 11:37:19:
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By

Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.

Dat gezegd hebbende, de foutmelding gaat daar blijkbaar wel over. Ik ken het probleem op zich niet, maar het ziet ernaar uit dat als je een GROUP BY gebruikt je ervan verlost wordt.



Het is heel simpel, als je in je Query geen normale kolommen selecteert en alleen aggegrate functions uitvoert dan is het zonder group by geen probleem.

Officieel hoor je op ELK kolom wat niet aggegrate is te defineren in je GROUP BY. Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username, place, SUM(o.totalAmount) FROM user INNER JOIN orders o ON(orderid) GROUP BY username, place


Maar omdat mysql niet zo strict is kan dit ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username, place, SUM(o.totalAmount) FROM user INNER JOIN orders o ON(orderid) GROUP BY username


Maar kan wel vreemde resultaten opleveren. Het beste is dus om alle kolommen mee te pakken.
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 12:59:24
Quote Anchor link
Dank voor de uitleg weer wat geleerd. Ga dit dan maar even allemaal aanpassen:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.