GROUP_CONCAT om dropdown te verkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

22/06/2017 07:41:21
Quote Anchor link
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende:

Ik wil graag verschillende drop downs kunnen genereren, zoals voorbeeld,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<label>optie a</label>
<select>
<option>40</option>
<option>50</option>
</select>
.......
<label>optie b</label>
<select>
<option>60</option>
<option>70</option>
</select>



Mijn Query ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
SELECT
p.product_id,

GROUP_CONCAT( DISTINCT CONCAT( optlan.option_label,',',ovl.value)  SEPARATOR ';')  AS options_01,

CONCAT(GROUP_CONCAT(DISTINCT optlan.option_label),';', GROUP_CONCAT(DISTINCT ovl.value)) AS options_02,

CONCAT_WS(';', optlan.option_label, GROUP_CONCAT(DISTINCT ovl.value) ) AS options_03

FROM
products p
JOIN category c
ON p.category_id = c.category_id

LEFT JOIN
    options_categories opcat
    ON opcat.category_id = c.category_id
LEFT JOIN
    options opt
    ON opt.option_id = opcat.option_id
LEFT JOIN
    options_lang optlan
    ON optlan.option_id = opt.option_id AND optlan.lang_id = 'NL'
LEFT JOIN
    option_values ov
    ON ov.option_id = opt.option_id
LEFT JOIN
    option_values_lang ovl
    ON ovl.value_id = ov.value_id AND ovl.lang_id = 'NL'
    
WHERE p.product_id = '25'
GROUP BY p.product_id



options_01 geeft:

optie a,40;optie a,50;optie b,60;optie b,70

options_2 geeft:
optie a,optie b;40,50,60,70

en options_03:
optie b;60,70

Hetgeen ik zou willen is dit, maar ja.....
optie a;40,50|optie b;60,70
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:10:18
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

23/06/2017 11:36:24
Quote Anchor link
Ik denk, omdat niet me nog helpt :-(, dat ik mijn vraag want eenvoudiger (kleiner) maak.

Stel ik heb 2 tabellen

Tabel 1: options => option_id and option_label Tabel 2: values => value_id, option_id and value

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE `options` (
`option_id` int(5) UNSIGNED NOT NULL,
`option_label` varchar(100) NOT NULL DEFAULT
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 ROW_FORMAT=COMPACT;

CREATE TABLE `values` (
`value_id` int(5) UNSIGNED NOT NULL,
`option_id` int(5) UNSIGNED NOT NULL ,
`value` varchar(100) NOT NULL DEFAULT
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;


en deze worden gevuld met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO options (option_id, option_label) VALUES (1, 'option a'), (2, 'option b');

INSERT INTO values (value_id, option_id, value) VALUES (1, 1, 'val 1a'), (2, 1, 'val 2a'), (3, 1, 'val 3a'), (4, 2, 'val 1b'), (5, 2, 'val 2b'),;



De query ziet er dan als volgt uit, alleen wat ik op de puntjes moet invullen is de grote vraag....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
 GROUP_CONCAT ........... AS all_options
FROM options o
JOIN values v
ON o.option_id = v.option_id
GROUP BY o.option_id


De uitkomst van de query:

all_options "option a;val 1a,val 2a,val 3a|option b;val 1b,val 2b"
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/06/2017 14:43:33
Quote Anchor link
Met wat als uiteindelijk doel? Dat je, afhankelijk van dropdown X een andere dropdown Y krijgt waarbij de waarden afhankelijk zijn van de gekozen waarde van X?

Misschien is het makkelijker om de tweede (zijn er nog meer? of is dit altijd maar 1 niveau diep?) dropdown op afroep te vullen, bijvoorbeeld via AJAX. Wanneer je een waarde selecteert in dropdown X stuur je een GET of POST request naar je applicatie met de geselecteerde waarde. Deze retourneert vervolgens JSON-data waarmee je via JavaScript een tweede (of volgende) dropdown genereert.
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

23/06/2017 22:39:03
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Dit is onderdeel van een PIM. Er moeten opties aan een product worden toegevoegd om in de webshop wel of niet getoond te worden.

Ik heb de oplossing "god zij dank" of is het zei ? ;-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
SELECT
            p.product_id,
            c.category_id,
            cl.lang_value,
            IFNULL(GROUP_CONCAT(DISTINCT options SEPARATOR '_'), NULL) AS options
  
            FROM
            
            products p
            JOIN
                category c
                ON p.category_id = c.category_id
            LEFT JOIN
                category_lang cl
                ON c.category_id = cl.category_id AND lang_id = 'NL'

            LEFT JOIN
            (SELECT
                 opcat.category_id,  
                 CONCAT_WS(';', optlan.option_label, GROUP_CONCAT(DISTINCT ovl.key,'|',ovl.value ORDER BY ovl.value) ) AS options
            FROM
                options_categories opcat
            INNER JOIN
                options opt
                ON opt.option_id = opcat.option_id
            INNER JOIN
                options_lang optlan
                ON optlan.option_id = opt.option_id
            INNER JOIN
                option_values ov
                ON ov.option_id = opt.option_id
            INNER JOIN
                option_values_lang ovl
                ON ovl.value_id = ov.value_id
            WHERE optlan.lang_id = 'NL' AND ovl.lang_id = 'NL'
            GROUP BY optlan.option_label ) t
            ON t.category_id = c.category_id
            
            
               WHERE p.display =1
              GROUP BY p.product_id
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/06/2017 00:33:55
Quote Anchor link
Ik hoop hier alleen dat je niet afhankelijk bent van het gedrag van de foute GROUP BY. Anders zul je nog wat dingen moeten omgooien: in GROUP BY *moeten* alle velden genoemd worden die geen aggregate zijn.
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

24/06/2017 07:29:21
Quote Anchor link
Goedemorgen Ben,

De uiteindelijke query is nog langer en werkt goed.

Helaas begrijp ik niet goed wat je bedoeld maar wil dit wel graag weten, want fout = fout.

Kun je aangeven in een voorbeeld wat je bedoeld ?

Dank je wel alvast

Toevoeging op 24/06/2017 10:48:56:

Zag inderdaad een fout , nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
GROUP BY optlan.option_label, opcat.category_id ) t
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/06/2017 11:54:04
Quote Anchor link
Je GROUP BY moet de volgende velden hebben: p.product_id, c.category_id en cl.lang_value. Wanneer je dit niet doet levert je query op het oog correcte resultaten maar doet de database in werkelijkheid maar wat. Het kan dus gebeuren dat je compleet foute resultaten terugkrijgt na verloop van tijd. Het is verstandig om ONLY_FULL_GROUP_BY toe te voegen aan de sql_mode zodat je direct melding krijgt als je GROUP BY niet klopt. Dit verandert het gedrag naar zoals hoe echte databases het ook doen.
Gewijzigd op 24/06/2017 11:54:26 door Ben van Velzen
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

25/06/2017 17:30:42
Quote Anchor link
De oorspronkelijke query is nog langer.

Hoe voeg je ONLY_FULL_GROUP_BY toe aan sql_mode ?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/06/2017 20:19:46
Quote Anchor link
Door een query te draaien in de vorm van SET sql_mode = ... of de serverconfiguratie aan de passen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.