<h1> uit een string halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

07/01/2011 19:33:59
Quote Anchor link
ik vroeg me af of het mogelijk is om te tellen hoeveel h1 tags er in een string staan en welke informatie hierin staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$content = explode('<h1>', $string );
$h1 = explode('</h1>', $content[1] );
echo $h1[0];


Ik doe dit nu zo, alleen is het met deze manier niet mogelijk om te controleren hoeveel h1 tags er zijn (je haalt namelijk alleen de info uit de 1e) en is deze manier nogal load intensief als je een complete pagina opent.

alvast bedankt ;)
groetjes Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:55:04
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2011 19:41:10
Quote Anchor link
Geen idee of dit werkt hoor, even uit m'n hoofd...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$content
= explode('<h1>', $string );
echo 'aantal is: '.count($content).'<br /><br />';
foreach ($content as $h1) {
  echo str_replace('</h1>', '', $h1).'<br /><br />';
}

?>
Gewijzigd op 07/01/2011 19:44:58 door Ozzie PHP
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

07/01/2011 19:42:01
Quote Anchor link
count($h1) ?

En met een for-loop kun je de array uitlezen
 
Jens V

Jens V

07/01/2011 19:46:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$content
= explode('<h1>', $string); // array in de vorm van
// 0 => 'tekst in de h1</h1>tekst tot de volgende h1', 1 => '........'

$count = count($content); // telt alle h1's
?>

Je moet dus gewoon een count op jet $content-array doen.
Hier kan je verder dit op doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($content as $h1)
{

    $h1 = explode('</h1>', $h1);
    echo $h1[0]; // het deel voor de eindtag '</h1>' echo'en
}
?>
Gewijzigd op 07/01/2011 19:48:45 door Jens V
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/01/2011 19:51:54
Quote Anchor link
leer xml/xsl en je bent in feite van al dit soort wazige oplossingen verlost
 
Stefan Renne

stefan Renne

07/01/2011 22:01:47
Quote Anchor link
@noppes wie zegt er dan ik geen xml kan?
alleen met xml kom je hier niet uit.
Explode is dus echt de enige manier om de content uit een h1 attribuut te halen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$content = explode('<h1>', $string );
echo (count($content)-1)

zijn trouwens alle <h1> attributen
Gewijzigd op 07/01/2011 22:07:47 door stefan Renne
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/01/2011 22:07:44
Quote Anchor link
@stefan, je moet lezen, het gaat om de combinatie xml en xsl(t), niet alleen om de xml

Ik kan nog wel andere manieren bedenken dan de explode, met een regexp zal je er in feite ook moeten komen.
 
Stefan Renne

stefan Renne

07/01/2011 22:29:29
Quote Anchor link
ja dacht zelf ook aan een regexp alleen is dat nog niet een sterk punt, xslt ziet er interessant uit (http://www.w3schools.com/xsl) alleen snap ik niet hoe je hiermee dit kan oplossen?

edit ik ben eruit gekomen met: http://txt2re.com/
Gewijzigd op 07/01/2011 22:58:45 door stefan Renne
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.