hackers tegengaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »
Enrico -

Enrico -

15/11/2010 20:58:40
Quote Anchor link
als je url er zo uitziet: www.mijnsite.nl/info.php?id=5 en je zet een ' achter deze url, dan krijg je 1) of nog steeds dezelfde pagina met id=5 of 2) je krijgt een foutmelding van MySQL, namelijk: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''' at line 1.

In het eerste geval is er niets aan de hand, maar in het tweede geval kunnen hackers bij de database komen en er feitelijk alles mee doen wat ze willen.

Hoe voorkom je nu dat als je een ' achter de url plaatst hij een foutmelding geeft of anders gezegd, wat moet je doen om, wat je er ook achter tikt, nog steeds de juiste pagina te krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:11:58
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/11/2010 21:01:33
Quote Anchor link
Bij 2, dan controleer en valideer je niet goed

En hoeveel topics denk jij dat er iets over SQL Injectie geschreven wordt en hoe je dat dan tegen kan gaan
 
Bart V B

Bart V B

15/11/2010 21:02:42
Quote Anchor link
Misschien ooit gehoor van mysql_real_escape_string() om je $_POST/$_GET variabelen.
Verder als er wat mis gaat moet je die foutmelding afvangen met een mooie eigen tekst. En zeker never nooit een or die(mysql_error()) in productie omgeving.

Verder afdwingen wat jij wil hebben wat er gebeurd.
Dus bijvoorbeeld als de $_GET een getal is dan ook checken of je een getal krijgt.
enz...
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2010 21:39:57
Quote Anchor link
Dit is een goede en grote tutorial over alle beveiligingen: http://h1.ripway.com/rakoda/webprogrammers_hacking_guide.pdf

Verder kan je id met mysql_real_escape_string($id). En daarnaast is de functie is_numeric() ook wel handig...
 
Jasper hoi

jasper hoi

15/11/2010 21:41:09
Quote Anchor link
@wouter J,
alleen komt die handleiding wel uit 2004.
 
Enrico -

Enrico -

15/11/2010 21:48:52
Quote Anchor link
waarom werkt dit niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$id
= mysql_real_escape_string($_GET['id']));
?>
 
Jasper hoi

jasper hoi

15/11/2010 21:54:05
Quote Anchor link
werkt wel, alleen denk ik dat je iets als dit wil:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$id
= mysql_real_escape_string($GET['id']);
echo $id;
?>


-edit-
Je sluit met '])) ipv '])
Gewijzigd op 15/11/2010 21:54:47 door jasper hoi
 
Enrico -

Enrico -

15/11/2010 22:00:00
Quote Anchor link
dat was idd nog een haakje van een ander probeersel, niettemin, krijg ik niet het id geechoed. Bij mij blijft de pagina wit.
 
Jasper hoi

jasper hoi

15/11/2010 22:10:19
Quote Anchor link
en als gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echp $_GET['id']
?>

doet?
werkt dat wel.

en je kan ook gewoon de hele array doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function clean($array) {
    return array_map('mysql_real_escape_string', $array);
}

$postData = clean($_POST);

print_r($postData);

?>
Gewijzigd op 15/11/2010 22:10:54 door jasper hoi
 
Enrico -

Enrico -

15/11/2010 22:13:57
Quote Anchor link
echo $_GET['id'];

doet hij wel prima. Hoe kan het dan dat hij

$id = mysql_real_escape_string($GET['id']);

niet doet?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 22:40:32
Quote Anchor link
Underscore vergeten.
 
Jasper hoi

jasper hoi

15/11/2010 22:42:16
Quote Anchor link
Dat komt omdat je geen DB connectie hebt, zet de error reporting maar aan, dan zal je het zien.
 
Enrico -

Enrico -

15/11/2010 22:47:11
Quote Anchor link
je hebt idd gelijk, nu kan ik het id wel echoen.

Als ik nu echter http://www.mijnsite.nl/info.php?id=5 weer neem en er weer een ' achter zet, krijg ik nog steeds die foutmelding van in het begin, terwijl ik juist nu verwacht had dat dit nu niet meer zou kunnen.

Toevoeging op 15/11/2010 22:54:41:

wellicht voor de duidelijkheid, hierbij een gedeelte van de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include("dbconnect.php");
$id = mysql_real_escape_string($_GET['id']);

$query = "SELECT * FROM nieuws WHERE id = $id";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($result)){
$kop = $row['kop'];
$tekst = $row['tekst'];
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/11/2010 23:19:20
Quote Anchor link
Waarom een aparte variabele aanmaken? Kan toch ook in de query?
Variabelen moeten volgens mij buiten ""
Je hebt nog steeds de 'kerkhof'-methode (die) --> daarom krijg je die foutmelding.
Zorg voor een nette foutafhandeling.
 
Wouter J

Wouter J

16/11/2010 06:42:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$mysql
= mysql_connect('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord');

if(!$mysql) {
  echo "Er kan geen verbinding met de database worden gemaakt.<br />".mysql_error($mysql);
}

else {

  $db = mysql_select_db('databasenaam');

  if(!$db) {
    echo "Geen database gevonden".mysql_query($db);
  }

  else {
  
    $query = "SELECT *
              FROM tabelnaam
              WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'";

    $result = mysql_query($query);

    if(!$result) {
      echo "Het kan niet worden opgehaald".mysql_error($result);
    }
  }
}

?>


Dit is een code met goede foutafhandeling.
Edit:
Een foutje in de database select functie
Gewijzigd op 16/11/2010 12:35:29 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

16/11/2010 07:27:30
Quote Anchor link
Ik zou alleen niet de mysql_error() laten zien maar een mooie foutmelding als je het live zet. ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
define('DEBUG_MODE', true);

if(DEBUG_MODE === true)
{

   if(!$result)
   {

      echo "Het kan niet worden opgehaald".mysql_error($result);
   }
}

else
{
  echo 'Ojee, er ging iets mis met de database..';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

16/11/2010 09:10:41
Quote Anchor link
@Bart: Jouw volgorde is niet goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
define('DEBUG_MODE', true);

if(!$result)
{

    if(DEBUG_MODE === true)
    {

        echo "Het kan niet worden opgehaald".mysql_error($result);
    }

    else
    {
        echo 'Ojee, er ging iets mis met de database..';
    }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.