hallo Strict Standards: foutje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Projectx verheijden

projectx verheijden

25/02/2012 12:40:47
Quote Anchor link
goeden dag ik heb een vraag.ik krijg een melding te zien als ik deze code in mijn website plaats.ik heb alles afgezocht maar vind de fout niet.

dit is de melding:


Strict Standards: Only variables should be passed by reference in C:\xampp\htdocs\uploud_image.php on line 22

waar staat: // hier moet de fout zitten is lijn 22.hoop dat iemand mij kan helpen.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    include 'init.php';
    if (!logged_in()) {
    header('location: index.php');
    exit();
    }

    include 'template/header.php';
    ?>

<h3>uploud image</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    if (isset ($_FILES['image'], $_POST['album_id'])) {
    $image_name = $_FILES['image']['name'];
    $image_size = $_FILES['image']['size'];
    $image_temp = $_FILES['image']['tmp_name'];
    $allowed_ext = array ('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
    $image_ext = strtolower (end(explode('.', $image_name))) ;   // hier moet de fout zitten
    $album_id = $_POST['album_id'];
    $errors = array();
    if (empty($image_name) || empty($album_id)) {
    $errors[] = 'something is missing';
    }
else {
    if (in_array($image_ext, $allowed_ext) === false) {
    $errors[] = 'File type not allowed';
    }

        if ($image_size > 2097152) {
         $errors[] = 'maximum file size is 2mb';
        }

        
        if (album_check($album_id) === false) {
         $errors[] = 'couldn\'t uploud to that album';
        }
        
    }

    if (!empty($errors)) {
    foreach ($errors as $error) {
         echo $error, '<br />';
        }
    }
else {
    // uploud the image
    }
    }

    $albums = get_albums();
    if (empty($albums)) {
    echo '<p>you don\'t have any albums. <a href="create_album.php">create an album</a></p>';
    }
else {
    ?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<p>Choose a file:<br /><input type="file" name="image" /></p>
<p>
Choose an album:<br />
<select name="album_id">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
                 foreach ($albums as $album) {
                 echo '<option value="', $album['id'], '">', $album['name'], '</option>';
                 }

                 ?>

</select>
</p>
<p><input type="submit" value="Uploud" /></p>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    }
    include 'template/footer.php';
    ?>







moet u meer weten hoor ik het graag
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:33:42
 
Joakim Broden

Joakim Broden

25/02/2012 12:45:55
Quote Anchor link
maak van regel 22 dit:
$image_ext = explode('.', $image_name)) ;
$image_ext = strtolower (end($image_ext)) ;
 
Projectx verheijden

projectx verheijden

25/02/2012 13:38:13
Quote Anchor link
ok zal het snel gaan proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.