HangMan voor studenten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Mau Mau -

- Mau Mau -

27/09/2016 09:13:15
Quote Anchor link
Hi everybody!

Ik moet een opdracht voor de studenten voorbereiden met mijn beperkte PHP kennis.
Een Hangman opdracht, misschien kunnen jullie mij helpen?

Ik post de code wel hier als dat kan.

HangmanClass.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
[code]<?php

/**
 * ScenarioClass short summary.
 *
 * ScenarioClass description.
 *
 * @version 1.0
 * @author qmubarak
 */

class HangmanClass
{

    public function __construct() {
            
            }

    /* Start off by opening up files containing the words list */
    public function GeefFile(){
    $mijnLijst = explode("\n", file_get_contents('yourwordslist.txt'));
    
    }

    
}

?>






HangmanGenerator.php

 <?php
//start with an Array containing the letters
$letters = array('A','B','C','D','E','F','G','H','I','J','K','L','M','N', 'O','P','Q','R','S','T','U','V','W','X','W','Z');
//now check if your $_Post is empty,if so read your words list
if (empty($_POST)) {
    //include your Hangman class here and read the file with the words
    include "HangmanClass.php";
    
    $words =
    
    $right = array_fill_keys($letters, '.');
    $wrong = array();
    shuffle($words);
    $word = strtolower();
    $rightstr = serialize();
    $wrongstr = serialize();
    $wordletters = str_split();
    $show = '';
    foreach ( ) {
        

    }
}
else {
     $word = $_POST[];
    $guess = strtolower();
    $right = unserialize();
    
  
    if (stristr() {
        
        foreach () {
            $show .= $right[];
        }
        
    }
else {
            foreach () {
                $show .= $right[];
            }
        }
   }

    $rightstr = serialize();
    $wrongstr = serialize();
}


?>

Bad Guesses : <?php echo implode(', ', $wrong) ?><br />
<?php echo $show ?><br />
<form method='post'>
<input name='guess' />
<input type='hidden' name='word' value='<?php echo $word ?>' />
<input type='hidden' name='rightstr' value='<?php echo $rightstr ?>' />
<input type='hidden' name='wrongstr' value='<?php echo $wrongstr ?>' />
<input type='submit' value='guess' />
</form>
<a href='HangmanGenerator.php'>Start Over</a>
?>


Kunnen jullie mij misschien helpen?

Gr.
Maurice
Gewijzigd op 27/09/2016 09:37:50 door - Mau Mau -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:08:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2016 09:16:09
Quote Anchor link
Zet de code even tussen code-tags. Zie ook de Veelgestelde Vragen.

En vermeld ook je exacte probleem. Aan alleen de code hebben we niks ;-).
 
- Mau Mau -

- Mau Mau -

27/09/2016 09:39:33
Quote Anchor link
- Ariën - op 27/09/2016 09:16:09:
Zet de code even tussen code-tags. Zie ook de Veelgestelde Vragen.

En vermeld ook je exacte probleem. Aan alleen de code hebben we niks ;-).


Done!

Even alles tot 1 file samengevoegd, maar HangmanClass en Generator zijn in werkelijkheid twee verschillende bestanden.

Het probleem.

Ik kom dus niet verder. Het moet uiteindelijk een werkende opdracht worden, met max 6 pogingen.

De de woorden, yourwordlist.txt bevat een woord met 15 letters.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2016 09:49:29
Quote Anchor link
Je doet niks met de functies van serialize(), strtolower() etc...
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/09/2016 09:52:13
Quote Anchor link
Het wordt hier met de dag gekker.
Kan ik hier de opdrachten van mijn werkgever ook dumpen zodat anderen deze maken ?
Dat studenten hier met hun vragen komen ben ik al gewend maar nu ook de docenten ?

Bovendien vraag ik mij af hoe je iemand iets bij kunt brengen wanneer je zelf absoluut niet weet waar je mee bezig bent.
 
- Mau Mau -

- Mau Mau -

27/09/2016 09:52:22
Quote Anchor link
Kun je mij wat verder helpen?


Toevoeging op 27/09/2016 09:58:29:

Pipo Clown op 27/09/2016 09:52:13:
Het wordt hier met de dag gekker.
Kan ik hier de opdrachten van mijn werkgever ook dumpen zodat anderen deze maken ?
Dat studenten hier met hun vragen komen ben ik al gewend maar nu ook de docenten ?

Bovendien vraag ik mij af hoe je iemand iets bij kunt brengen wanneer je zelf absoluut niet weet waar je mee bezig bent.

Door jezelf er misschien op te oriënteren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2016 10:06:34
Quote Anchor link
Weet je eigenlijk wel hoe je script werkt, en wat er op welk moment gebeurt?

Je laat functies en strings leeg....
Dat is niet gebruikelijk.

Probeer je nou lukraak iets?
Gewijzigd op 27/09/2016 10:07:47 door - Ariën -
 
Koen Hollander

Koen Hollander

27/09/2016 10:15:13
Quote Anchor link
Heb je niet bij de uitgeverij van je digitale lesmateriaal een uitleg van dit script in kwestie? Het lijkt mij dat als ze dat maken dat ze die ook ondersteunen.

En als je dit zelf maakt zou ik als ik jou was je even orienteren op wat je maakt en hoe het moet. Je moet oplossingsgericht denken. Je laat namelijk een foreach leeg. Ook in je class gebruik je een $mijnLijst die ik nergens terug vindt...

Dit script gaat voor de volle 100% zeker niet werken...
Gewijzigd op 27/09/2016 10:20:34 door Koen Hollander
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2016 10:51:15
Quote Anchor link
ik denk dat als je een punt krijgt per goede en zinnige regel in je script, je ondanks de 89 regels script helaas geen voldoende gaat halen.

Het lijkt een verzameling functies te zijn die eventueel gebruikt zouden kunnen worden bij een dergelijk script. Maar enige samenhang ontbreekt volledig.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/09/2016 13:53:39
Quote Anchor link
- Mau Mau - op 27/09/2016 09:52:22:
Kun je mij wat verder helpen?


Toevoeging op 27/09/2016 09:58:29:

Pipo Clown op 27/09/2016 09:52:13:
Het wordt hier met de dag gekker.
Kan ik hier de opdrachten van mijn werkgever ook dumpen zodat anderen deze maken ?
Dat studenten hier met hun vragen komen ben ik al gewend maar nu ook de docenten ?

Bovendien vraag ik mij af hoe je iemand iets bij kunt brengen wanneer je zelf absoluut niet weet waar je mee bezig bent.

Door jezelf er misschien op te oriënteren?


Ja natuurlijk kan ik dit.
Wat zullen we zeggen, tegen de helft van je salaris dan ?

Zelf werk je tenslotte ook niet gratis.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

27/09/2016 14:17:21
Quote Anchor link
Dus dit is hoe Avans (met HBO opleidingen) lesgeeft terwijl de docent in kwestie hier nu geen idee heeft wat hij aan het doen is?

Niet lullig bedoeld, maar misschien is monsterboard.nl een betere site dan phphulp.nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.