Header location

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2017 15:34:55
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Een vraagje ...

Wat is het gevolg van het uitvoeren van een header location.

Stel ik roep www.mijnsite.nl/dezepaginabestaathelemaalnietenisonzin aan.

Ik kan nu 2 dingen doen:

1) Op de pagina zelf toon ik de tekst 'deze pagina bestaat niet' en ik geef een 404 header mee.

of

2) Ik voer een header location uit naar een andere pagina www.mijnsite.nl/niet-gevonden. Op deze pagina staat een tekst dat de pagina niet werd gevonden en ook nu geef ik een 404 header mee.

Nu is mijn vraag of er een verschil is tussen beide situaties. Ik ben vooral benieuwd of situatie 2 wordt gezien als 1 request die eindigt met een 404 status, of dat het wordt gezien als 2 requests waarvan de eerste een status 200 heeft en de 2e een status 404.

Ik vraag me ook af hoe dit voor een zoekmachine werkt. In situatie 2 waarin ik een niet bestaande URL via header location doorstuur naar een aparte 404 niet-gevonden pagina (met eigen URL), welke URL koppelt de zoekmachine dan aan die 404 status? De URL van de niet bestaande pagina (de fout ingevoerde URL), of de URL van die aparte niet-gevonden pagina?

Ik snap dat dit een beetje verwarrend klinkt ... als het niet duidelijk is wat ik bedoel, laat dat dan aub even weten!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:08:19
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/03/2017 16:01:11
Quote Anchor link
De definitie van een 404 is dat de pagina die *in de adresbalk* staat niet gevonden is. Dus de twee situaties zijn verschillend, maar voor zoekmachines hangt het ervan af of het een tijdelijke of permanente redirect is.

Terug naar het begin: wat is de logica van een "aparte" 404 pagina?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2017 16:18:36
Quote Anchor link
>> Terug naar het begin: wat is de logica van een "aparte" 404 pagina?

Ik zat daar over na te denken of dat wel of niet slim is (misschien dus wel niet op basis van wat jij nu zegt).

Ik ben aan het werken aan een site (niet OOP) en ik wil niet dat sommige pagina's onbedoeld kunnen worden aangeroepen. Dat mag alleen als er bepaalde sessie parameters zijn ingesteld. In alle andere gevallen moet het lijken alsof zo'n pagina niet bestaat en krijg je dus keurig te zien dat de pagina niet bestaat. Omdat de site geen OOP is, moet je voor zulke pagina's wat extra werk verrichten (met een extra 'niet gevonden' view). Ik dacht als ik dat nou simpelweg via een header location doe naar een aparte 'niet-gevonden' pagina, dan scheelt me dat wat werk.

Maar goed ... als ik jou goed begrijp is dat dus niet heel handig? Of zou ik dan soms 2x een 404 header moeten meegeven? Dus een header 404, dan de header location naar de niet-gevonden pagina die op zijn beurt ook een 404 geeft. Of werkt dat niet?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/03/2017 16:26:34
Quote Anchor link
Een 404 icm een location header? Volgens mij mag dat volgens de specs niet. Er zijn immers aparte redirect statussen.
Een 404 na redirect is ook onlogisch, want het is niet de pagina die de melding geeft die niet gevonden is, maar de voorganger.
Een goede 404 is altijd wat extra werk, maar als je dat handig structureert is dat ook in procedurele code geen enkel probleem.

Overigens: als het puur gaat om het niet onbedoeld kunnen oproepen van pagina's kun je ook gewoon een redirect doen en niets met een 404 status of welke status dan ook. Zoekmachines zullen het niet fout doen, dus daar hoef je geen rekening mee te houden op dat punt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/03/2017 16:32:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/03/2017 16:18:36:
Ik ben aan het werken aan een site (niet OOP) en ik wil niet dat sommige pagina's onbedoeld kunnen worden aangeroepen. Dat mag alleen als er bepaalde sessie parameters zijn ingesteld.

Zoekmachines wil je sowieso uit dat soort pagina's houden. HTTP is stateless: je zou een webpagina moeten kunnen openen ongeacht wat daaraan vooraf ging. Kan dat niet, dan zou die pagina ook niet vindbaar moeten zijn.

Pak het hier vooral niet te theoretisch aan, maar zorg er in de eerste plaats voor dat het werkt. Houd robots hier buiten de deur en voer een tijdelijke redirect uit als je sessie-informatie uit een voorafgaande webpagina mist.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2017 17:49:16
Quote Anchor link
"Overigens: als het puur gaat om het niet onbedoeld kunnen oproepen van pagina's kun je ook gewoon een redirect doen en niets met een 404 status of welke status dan ook. Zoekmachines zullen het niet fout doen, dus daar hoef je geen rekening mee te houden op dat punt."

Jawel, maar op het moment dat je dat doet, bijv. een redirect naar de homepage, dan is dus duidelijk dat de pagina bestaat.

Een voorbeeld ... stel je stuurt een berichtje via een contactformulier op de site. Als dat gelukt is, wordt je geredirect naar een andere URL, bijv. www.mijnsite.nl/bericht-verzonden, waar dan iets in staat als "Bedankt Ozzie PHP, je bericht is verzonden."

Als iemand geen bericht heeft verzonden, hoeft die niet die pagina aan te kunnen roepen. Sterker nog, hij hoeft niet eens te weten dat de pagina bestaat. Als hij die pagina aanroept, krijg hij daarom een 'niet gevonden' pagina met een 404 status. Uiteraard zou ik een redirect kunnen doen naar de homepage, maar ik vind dit mooier. Iemand kan dus alleen aanroepen wat hij mag aanroepen, en anders krijg hij te zien dat de pagina niet bestaat.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/03/2017 18:20:05
Quote Anchor link
>> Een voorbeeld ... stel je stuurt een berichtje via een contactformulier op de site. Als dat gelukt is, wordt je geredirect naar een andere URL, bijv. www.mijnsite.nl/bericht-verzonden, waar dan iets in staat als "Bedankt Ozzie PHP, je bericht is verzonden."

En dat zou ik dus nooit zo oplossen, een bevestiging zou ik nooit op een aparte url zetten.

>> Uiteraard zou ik een redirect kunnen doen naar de homepage, maar ik vind dit mooier. Iemand kan dus alleen aanroepen wat hij mag aanroepen, en anders krijg hij te zien dat de pagina niet bestaat.

En dat is een kwestie van smaak, en in dit geval maakt jouw smaak het alleen maar lastiger, vooral omdat je toch al een redirect gaat doen, te zien aan eerdere berichten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2017 20:40:45
Quote Anchor link
>> En dat zou ik dus nooit zo oplossen, een bevestiging zou ik nooit op een aparte url zetten.

Dat is een keuze uiteraard. Waarom zou jij het op 1 pagina doen? Ik vind 2 afzonderlijke pagina's qua opmaak en overzichtelijkheid wel prettig. Voor een 'bedankt voor uw bestelling' zou ik bijv. ook een aparte pagina met eigen url gebruiken, en niet dezelfde url als waarop je je gegevens invoert en je betaalmethode kiest.


>> vooral omdat je toch al een redirect gaat doen, te zien aan eerdere berichten.

Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt. Ik doe dus geen redirect, maar toon op de pagina een 'niet gevonden' bericht.
Gewijzigd op 03/03/2017 20:43:00 door Ozzie PHP
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/03/2017 23:57:01
Quote Anchor link
>> Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt. Ik doe dus geen redirect, maar toon op de pagina een 'niet gevonden' bericht.

Het topic ging er toch juist over dat je wil redirecten naar een foutmelding? Of zie ik dat verkeerd?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2017 00:18:28
Quote Anchor link
Het was een open vraag ... of dat slim is om te doen. En op basis van wat jij eerder zei lijkt het me van niet. Dus ik laat het zoals het is.

De vraagstelling was dus ... in geval van een niet bestaande URL, tonen we dan direct op diezelfde pagina 'pagina niet gevonden' terwijl de foutieve URL dus in beeld blijft staan. OF redirecten we naar een "niet gevonden" pagina met als URL www.mijnsite.nl/niet-gevonden
 
Jan te Pas

Jan te Pas

05/03/2017 10:30:17
Quote Anchor link
Suggestie,
Kun je bij de oproep van een pagina een soort parameter meegeven. Daarop check je. Aanwezig, laat pagina zien, niet aanwezig, dus onbedoeld, ga naar een andere pagina.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2017 15:40:09
Quote Anchor link
Jan te Pas op 05/03/2017 10:30:17:
Suggestie,
Kun je bij de oproep van een pagina een soort parameter meegeven. Daarop check je. Aanwezig, laat pagina zien, niet aanwezig, dus onbedoeld, ga naar een andere pagina.

Ozzie PHP op 03/03/2017 16:18:36:
Ik ben aan het werken aan een site (niet OOP) en ik wil niet dat sommige pagina's onbedoeld kunnen worden aangeroepen. Dat mag alleen als er bepaalde sessie parameters zijn ingesteld.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/03/2017 04:07:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/03/2017 00:18:28:
De vraagstelling was dus ... in geval van een niet bestaande URL, tonen we dan direct op diezelfde pagina 'pagina niet gevonden' terwijl de foutieve URL dus in beeld blijft staan. OF redirecten we naar een "niet gevonden" pagina met als URL www.mijnsite.nl/niet-gevonden

Het eerste, dat is namelijk de pagina die niet wordt gevonden. Die zul je een 404 status moeten geven. Redirecten is niet zinnig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2017 04:09:31
Quote Anchor link
@Thomas, oké ... dat was inderdaad de vraag. Helder, thanks!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.