headers already sent

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 02:33:00
Quote Anchor link
Ik heb een index.php die als volgt begint:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>-</title>
    <link href="style_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<?php
include ('config.php');[/code]

Nu wil ik hier een session_start(); in hebben, ik dacht, deze zet ik helemaal bovenaan, nog voor het doctype, maar zelfs dat levert een foutmelding op, waar moet ik deze zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:01:23
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 07:30:00
Quote Anchor link
Dan weet ik niet of session_start() de fout veroorzaakt. Heb je niet iets van een header() functe in config.php?
 

05/05/2008 09:22:00
Quote Anchor link
Headers already sent by geeft ook aan op welke lijn de output als is begonnen.
 
Jelle -

Jelle -

05/05/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Je moet niet vergeten dat session_start(); helemaal bovenaan moet, er mag dus niks voor staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
//goed
?>


 <?php
echo 'lol';
session_start();
//fout (let op de spatie voor <?php, en op de echo)
?>
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

05/05/2008 09:41:00
Quote Anchor link
geef je relevante code + foutmelding eens, want dit is voor ons gewoon gokwerk.

zelfs een spatie of enter is al output.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 12:05:00
Quote Anchor link
De code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Adsupply - Affiliate Programma</title>
    <link href="style_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<?php
include ('config.php');[/code]

Dit levert deze foutmelding op:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/admin/domains/adsupply.nl/public_html/index.php:1) in /home/admin/domains/adsupply.nl/public_html/index.php on line 2
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

05/05/2008 12:08:00
 

05/05/2008 12:10:00
Quote Anchor link
erwin schreef op 05.05.2008 12:08:

Ob douw je in je vriedin, niet in php.

@topicstarter, blijkbaar heb je nog een teken voor session_start staan. Gebruik je dreamweaver ofzo? Plak het anders eens in kladblok, kijk of er nog een teken voor staat, haal het weg, en sla het op.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 12:11:00
Quote Anchor link
erwin schreef op 05.05.2008 12:08:
Nee! Dit is enkel een smerig lapmiddel, daar los je het eigenlijke probleem niet mee op! Bovendien is deze functie helemaal niet voor dit doeleinde bedoelt...

Waarschijnlijk staan er voor de php openingstag nog enkele onzichtbare tekens in je document (google maar eens op 'utf-8 bom'). Probeer dus de code vanaf de PHP openingstag eens te kopieren naar een nieuw php bestand en dat uit te voeren. Wellicht dat het dan wel werkt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2008 12:11:00
Quote Anchor link
@ Erwin: Jij bent er zeker zo eentje die ook de lampjes op je dashbord afplakt als je je eraan irriteerd?
 
- wes  -

- wes -

05/05/2008 12:15:00
Quote Anchor link
NEE! GEEN OBSTART

nooit
nu niet
morgen niet
niet na de koffie
NOOIT
 
- -

- -

05/05/2008 13:41:00
Quote Anchor link
ob_start(); werkt anders wel die fout weg, ook als de fout niet kan worden gevonden. Deze functie zit niet voor niets nog steeds in PHP5 ;-)
 
- wes  -

- wes -

05/05/2008 13:46:00
Quote Anchor link
Niet om die reden Cccchris. Meer om te laten zien hoe het niet moet.
Ook de reden dat Paris Hilton en Britney nog leven
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 13:46:00
Quote Anchor link
@Chris: OMG, ob_start is hier niet voor bedoelt! Deze functie schakelt output buffering is, maar dat ga wil je nooit gebruiken als lapmiddel om je headers already sent foutmeldingen weg te werken. Simpelweg omdat je de eigenlijke fout hier niet mee oplost!

Zorg dat je script goed in elkaar zit en dat er voor functies als header() en session_start() nog geen output verzonden is naar de browser, dan heb je dat hele probleem niet...

ps. Dat ob_start() nog steeds in PHP5 aanwezig is, is omdat het soms gewenst is om van output buffering gebruik te maken. Maar het oplossen van je headers already sent foutmeldingen is dus niet zo'n geval.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/05/2008 13:56:00
Quote Anchor link
enige dat ik er over kwijt wil :

niet zien != weg
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 19:29:00
Quote Anchor link
de code gekopieerd in kladblok, dit opgeslagen onder dezelfde naam, geupload en weg fout!

Lekker dan, die output die je niet kunt zien, ik werk inderdaad met dreamweaver, dat wel.
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Misschien plaatst dreamweaver iets van een spatie na de <?php tag. Daardoor kan er toch nog output voor de session_start(); ontstaan. Maar zoals ik het leest blijkt dat ook niet het geval te zijn...

Anyway, het is opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 19:55:00
Quote Anchor link
@Gamer: een spatie tussen php tags is geen output. Het gaat juist om spaties buiten de php tags. Bovendien hoeft de session_start() niet eens op de eerste regel na het openen van een php blok te staan, het volgende mag ook gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sVar
= 'Een variabele';
$sAndereVar = 'Een andere variabele';

     // <-- Nutteloze spaties

session_start();
?>

Niets in dit hele blok heeft namelijk output naar de browser tot gevolg. Zet je echter een spatie voor de php openingstag, tja dan loopt het hele zooitje in de soep ;-)

ps. Even voor de goede orde: ik loop nu natuurlijk niet te promoten om session_start() ergens op de helft van je script te zetten. Het is veel slimmer en overzichtelijker om dat gewoon aan het begin te houden!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Ohja, klopt. :X Bedoelde inderdaad VOOR de <?php tag.. Maar toch is het wel raadselachtig zo'n soort situatie als die van Stefan van Iwaarden.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 20:03:00
Quote Anchor link
Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de UTF-8 BOM die in het document aanwezig geweest zou kunnen zijn.

Je moet het probleem eerder tegengekomen zijn om het te herkennen, maar in dit soort situaties is het vaak vrij snel duidelijk: een foutloze PHP code geeft toch een headers already sent foutmelding ;-)
 

05/05/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 05.05.2008 19:29:
Lekker dan, die output die je niet kunt zien, ik werk inderdaad met dreamweaver, dat wel.

Dat heb ik wel eens vaker gezien....
Macromedia verteld zelf ook wat over BOM.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.