Health line for database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten heijden

maarten heijden

10/02/2011 14:44:09
Quote Anchor link
Ik zoek een script waarbij je een leven lijn hebt (zoiets van een levens lijn bij een game) via database

100% in database= 100% lijntje vol

wat is het zoekwoordt daarvoor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:35:24
 
Johan Dam

Johan Dam

10/02/2011 14:51:24
Quote Anchor link
je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn, wat voor levenslijn, zoals bij welke game?

of wacht, Bedoel je een soort health-bar?

Als dat het is, dan heb je een maximum nummer (volle health) en je hebt een maximale breedte in pixels (van het lijntje)

dan doe je dit:
$lijn_lengte = $health * ($maximum_lengte / $maximum_health);

Die lijn_lengte bevat nu hoeveel pixels je bar gevuld moet worden, welke je grofweg zo kan gebruiken:

<div id="levenslijn"><div id="leven" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $lijn_lengte ?>
px"></div></div>

#levenslijn geef je als achtergrond kleur (bv) wit, #leven rood, en voila.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/02/2011 14:54:50
Quote Anchor link
je kan gewoon een divje maken met daarin een divje met een breedte afhankelijk van het aantal leven.

Bijvoorbeeld:
Je hebt een div genaamd #total-bar met daarin #bar
dan krijg je iets van het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    $health
= 100;
?>

<html>
    <head>
        <style type="text/css">
            #total-bar {
                width: 100px;
                background-color: #000;
                height: 10px;
                padding: 5px;
            }
            #bar {
                position: relative;
                width: <?php echo $health ?>;
                background-color: #00FF00;
                height: 10px;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="total-bar">
            <div id="bar">
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/02/2011 15:31:20
Quote Anchor link
Maarten heijden op 10/02/2011 14:44:09:
wat is het zoekwoordt daarvoor ?


Zoek eens op "progress bar"

Het is niet echt voor de zelfde reden bedoeld, maar technisch gezien is dat zowat het zelfde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.