Height en width uit jpg uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

Dennis

03/02/2005 22:46:00
Quote Anchor link
Ik heb wat foto's die in een php pagian weergegeven worden.

Nu wil ik dat als de foto bijv. hoger is dan 800 of breder dan 900 de hoogte 700 laten zijn.

Dus.....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
If width > 900 or height > 800 {
echo '<img border="0" scr=foto.jpg" height="700">';
}

else
{
echo '<img border="0" scr=foto.jpg">';
}


?>



Maar dan in PHP taal en dat hij de foto ook aanpast :)

Iemand de oplossing...?

Dennis


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$source_x
= imagesx($photo);  
$source_y = imagesy($photo);  
?>


Dit geeft Fatal error: Call to undefined function: imagesx() in

Ik heb PHP versie 4.3.9.9
Gewijzigd op 03/02/2005 22:46:00 door Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:39:52
 
Legolas

Legolas

03/02/2005 22:52:00
Quote Anchor link
gd module geactiveerd in php.ini?
 
Dennis

Dennis

03/02/2005 23:47:00
Quote Anchor link
Je doelt op: extension=php_gd2.dll

Ik haal de ; weg
dan geeft hij een popup errro:
Unknown(): Unable to load dynamic Library './php_gd2.dll' kan opgegeven module niet vinden
Gewijzigd op 03/02/2005 23:49:00 door Dennis
 
Dennis

Dennis

03/02/2005 23:59:00
Quote Anchor link
heb dit gevonden,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$photo
= ("3.jpg");
$size = getimagesize($photo);

echo $size[0];
echo $size[1];
?>



Lijkt ook goed te werken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.