hele simpele vraag over schrijfwijze

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Boudewijn Bakker

Boudewijn Bakker

17/08/2010 19:30:01
Quote Anchor link
De volgende string krijg ik niet goed.
Het zal wel te maken hebben met de slashes maar ik krijg het niet voor elkaar.
Jullie zien de fout ongetwijfeld direct!?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$map
= "link/'.$id.'/";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:19:23
 
- Raoul -

- Raoul -

17/08/2010 19:31:03
Quote Anchor link
Inderdaad.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$map
= "link/".$id."/";
?>

Als je " gebruikt moet je ook ".." gebruiken, als je ' gebruikt dan zo '..'
 
Boudewijn Bakker

Boudewijn Bakker

17/08/2010 19:40:00
Quote Anchor link
Nee werkt bij mij allebei niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$map
= "link/1/";
?>


werkt wel
Gewijzigd op 17/08/2010 19:41:08 door Boudewijn Bakker
 

17/08/2010 19:41:17
Quote Anchor link
Wellicht is het handig om te vermelden wat er mis gaat.
 
- Raoul -

- Raoul -

17/08/2010 19:51:23
Quote Anchor link
Bestaat je $id eigenlijk wel?
 
Boudewijn Bakker

Boudewijn Bakker

17/08/2010 19:53:03
Quote Anchor link
ja die id bestaat, as ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $id;
?>

staat er "1"
 
- Raoul -

- Raoul -

17/08/2010 19:55:33
Quote Anchor link
Ok en wat is je foutmelding? error_reporting(E_ALL); bovenaan je script proppen.
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 19:57:47
Quote Anchor link
Het kan zijn dat je script schrikt van /",
Gebruik daarom altijd, voor interne paden,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
# Set Constants SEPARATOR:
#DIRECTORY_SEPARATOR; //windows or unix
define ('DIRURLLink', '/'); //public links
# SET boottrap
$applicationPath = realpath(dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR. '../..' . DIRECTORY_SEPARATOR) . DIRECTORY_SEPARATOR;
define ('SitePath', $applicationPath);     

$map = 'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.'1'.DIRECTORY_SEPARATOR;
$map = SitePath.'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.'1'.DIRECTORY_SEPARATOR;
$map = SitePath.'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.$ID.DIRECTORY_SEPARATOR;


dan moet het zeker gaan werken, mits het ID leeg is natuurlijk
Gewijzigd op 17/08/2010 20:01:31 door Mark Beets
 
Boudewijn Bakker

Boudewijn Bakker

17/08/2010 20:02:29
Quote Anchor link
Oei, hoe gebruik ik dit dan?
 

17/08/2010 20:08:40
Quote Anchor link
Mark Beets op 17/08/2010 19:57:47:
Het kan zijn dat je script schrikt van /",
Gebruik daarom altijd, voor interne paden,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
# Set Constants SEPARATOR:
#DIRECTORY_SEPARATOR; //windows or unix
define ('DIRURLLink', '/'); //public links
# SET boottrap
$applicationPath = realpath(dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR. '../..' . DIRECTORY_SEPARATOR) . DIRECTORY_SEPARATOR;
define ('SitePath', $applicationPath);     

$map = 'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.'1'.DIRECTORY_SEPARATOR;
$map = SitePath.'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.'1'.DIRECTORY_SEPARATOR;
$map = SitePath.'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.$ID.DIRECTORY_SEPARATOR;


dan moet het zeker gaan werken, mits het ID leeg is natuurlijk


Waarvoor maak je daar een constante aan? DIRECTORY_SEPARATOR is voldoende.
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 20:41:20
Quote Anchor link
@Karl, dat deed ik eigenlijk om even aan te geven dat de paden verschillen, intern/public kunnen verschillen. Een appPad werkt toch lekker. Of zeg ik hele rare dingen, dan leer ik graag weer..

@boudewijn, ik vind het altijd het lekkerste werken om vanaf SitePath te werken, je root. Heb je en basis vanuit waar je werkt. Set die boottrap ergens in je script. Je kan SITEPATH en DIRECTORY_SEPARATOR overal aanroepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
# SET boottrap
$applicationPath = realpath(dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR. '../..' . DIRECTORY_SEPARATOR) . DIRECTORY_SEPARATOR;
define ('SITEPATH', $applicationPath);    

$map = SitePath.'link'.DIRECTORY_SEPARATOR.$ID.DIRECTORY_SEPARATOR;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.