Hele tabel sorteren door uitkomsten in een veld te groeperen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raul Wallaart

Raul Wallaart

28/10/2006 21:34:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn probleem is het volgende. Ik heb een aantal records in mijn database, bijv een tabel met klantgegevens. Eén van de velden betreft de plaatsnaam. Ik zou graag willen dat alle klanten worden uitgelezen maar dat ze per plaatsnaam gegroepeerd (en evt alfabetisch op plaatsnaam) worden weergegeven en dan het liefst met een lege rij ertussen waar de kop van de plaatsnaam inkomt.

Op zich kom ik er op een omslachtige manier wel uit door voor elke plaatsnaam een aparte query op te stellen, maar dan moet ik dat voor elke plaatsnaam handmatig doen en dus ook bijhouden wanneer er nieuwe plaatsnamen voorkomen in de tabel. Is er een manier om dit dynamisch op te lossen?

Kan iemand me een richting geven??

Alvast bedankt,
Raúl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raul Wallaart
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 04:02:39
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $sql
= "
        SELECT plaatsnaam, achternaam
        FROM tabelnaam
        ORDER BY plaatsnaam ASC, achternaam ASC
        "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        echo '<pre>';
        trigger_error (mysql_errno () . ': ' . mysql_error ());
        echo $sql;
        echo '</pre>';
    }

    else {
        $nieuwe_plaatsnaam = '';
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            if ($nieuwe_plaatsnaam != $row['plaatsnaam']) {
                echo '<p>' . $row['plaatsnaam'] . '</p>';
                $nieuwe_plaatsnaam = $row['plaatsnaam'];
            }

            echo '<p>' . $row['achternaam'] . '</p>';
        }
    }


?>
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

28/10/2006 21:59:00
Quote Anchor link
He Jan,

Precies wat ik zocht! Erg bedankt voor je snelle reactie!

Groet Raúl
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/10/2006 22:02:00
Quote Anchor link
Kee, graag gedaan :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.