Help bij verwijzen naar andere directory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

04/09/2013 18:19:51
Quote Anchor link
onderstaande probleem heb ik

ik een aantal php includes en een aantal javascripts. die naar elkaar verwijzen

nu krijg ik onderstaande fout

zo heb ik mijn site ingedeeld

vanaf de index page

SRC = mijndomein/scripts/login/js( hier staat het script bestand ook)

daar staat in var url = "includes/cookie.php";(includes staat in de www map.

nu krijg ik deze fout

POST http://www.mijndomein.nl/includes/cookie.php 500 (Internal Server Error) cookie.js:21
XHR finished loading: "http://www.mijndomein.nl/includes/cookie.php". cookie.js:21


Wie kan mij helpen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:47:29
 
Php knipper

php knipper

04/09/2013 20:20:44
Quote Anchor link
staat er een bestand 'error_log' bij 'cookie.php'?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "./includes/cookie.php"; //die punt vanvoor is dacht ik de rood
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 20:45:19
Quote Anchor link
Sla onderstaande code op in een directory zoals js met een naam zoals bijv showdir.php en vraag het script op in je browser. Het PATH dat hij laat zien is het volledige pad naar deze directory. Dit kan een handig hulpmiddel zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo __DIR__;

?>
Gewijzigd op 04/09/2013 20:45:51 door Frank Nietbelangrijk
 
Stefan H

stefan H

04/09/2013 20:45:33
Quote Anchor link
Nee staat geen bestand error log in .

Wat bedoel je met . Is de rood ??
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 20:46:45
Quote Anchor link
rood moet zijn: root.
 
Stefan H

stefan H

04/09/2013 20:48:24
Quote Anchor link
Oh dat verklaar een hoop dus even voor de duidelijkheid .

Als ik een . Voor het pad zet dan gaat hij een map terug ? En kan daarna weer Vanaf de www map naar een andere map ?
 
Php knipper

php knipper

04/09/2013 20:56:57
Quote Anchor link
nop
. (1 punt) dan begint hij in de WWW dacht ik (root)
(vb: include "./main/instellingen.php";)
.. (2 punten) ga 1 map terug
(vb: include "../../main/instellingen gezien";)
voorbeelden gezien vanaf "http://site.php/admin/album/edit.php";
Gewijzigd op 04/09/2013 20:59:07 door php knipper
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 21:06:23
Quote Anchor link
je moet even twee dingen goed uit elkaar houden en dat zijn PATHs en URLs.
URLs gebruik je over het internet van de ene naar de andere computer en heeft een soort structuur als http://www.example.com

bij een PATH praat je over de mappenstructuur van een computer. in PHP de mappenstructuur van de server waar PHP op draait.

onder windows iets als c:\xampp\www
onder linux iest als /home/etc/...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css"> <!-- mystyle.css is een URL -->


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "../includes/cookie.php"; // ../includes/cookie.php is een PATH
?>
Gewijzigd op 04/09/2013 21:07:13 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.