help gastenboek met CAPTCHA

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arco

Arco

23/08/2007 09:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
session_start();


if (md5($_POST['norobot']) == $_SESSION['randomnr2'])

{
// plaats hier php code voor geslaagde captcha
echo "



$con = mysql_connect('localhost','???','???');
if (!$con)
  {
  die('Kan niet verbinden: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db('???', $con);

$sql='INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message)
VALUES
('$_POST[user]','$_POST[dateandtime]','$_POST[ip]','$_POST[message]')';

if (!mysql_query($sql,$con))
  {
  die('Fout: ' . mysql_error());
  }
mysql_close($con)

bericht toegevoegt<br><a href='gb.php'>klik hier om terug te gaan naar het gastenboek</a>
"
;
}


else

{ // plaats hier php code voor gefaalde captcha

echo "foei robot, foei foei foei!";

}

?>


dit is write.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<html>
        <LINK rel="stylesheet" href="../../style/body.css" type="text/css">
<body>

                  <table border='0' align='center' cellpadding='0' cellspacing='0'>
                        <tr>
                          <td class='mcheader'>bericht toevoegen!    
            
            </font>

            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td class='maincbbg'><table width='97%' border='0' align='center' cellpadding='0' cellspacing='0'>
                              <tr>
                                <td><center>            


<form action="write.php" method="post"><br>
naam: <br><input type="text" name="user" /><br>
<input type="hidden" name="dateandtime" value='<?php include('../date.php'); ?>' READONLY/>
<input type="hidden" name="ip" value='<?php include('../ip.php'); ?>' READONLY/>
bericht: <br><textarea name='message' cols='40' rows='10'></textarea><br><br>
<img src="captcha.php"><br>
<input class="input" type="text" name="norobot"><br>
<input type="submit" value="Toevoegen">
</form>
</center>
            </td>
                              </tr>
                          </table></td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td><img src='../../images/mcb_footer.gif' alt='footer' width='368' height='10' /></td>
                        </tr>
                          </table>
</body>
</html>


dit is de invoeg stukje


wat het probleem is dat is dat met CAPTCHA de write php krijg ik dit te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
= mysql_connect('localhost','???','???'); if (!) { die('Kan niet verbinden: ' . mysql_error()); } mysql_select_db('???', ); ='INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message) VALUES ('test','2007-8-23 09:33:20 ','194.109.197.141','test')'; if (!mysql_query(,)) { die('Fout: ' . mysql_error()); } mysql_close() bericht toegevoegt
klik hier om terug te gaan naar het gastenboek


en voegt uiteraat niks toe..

ik denk dat het met die echo te maken heeft aleen ik weet niet hoe ik dit moet opslossen

wat mijn vraag is wat doe ik fout...


groet Arco
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arco
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 17:46:24
 
Erik Rijk

Erik Rijk

23/08/2007 09:49:00
Quote Anchor link
Kijk zelf eens naar de kleuren, dan weet je al wat er fout gaat.
 
Arco

Arco

23/08/2007 09:51:00
Quote Anchor link
ja dat weet ik aleen wat moet ik daar aan doen?
 
Johan

Johan

23/08/2007 10:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();


if (md5($_POST['norobot']) == $_SESSION['randomnr2'])
  {
// plaats hier php code voor geslaagde captcha

    $con = mysql_connect('localhost','???','???');
    if(!$con)
      {

        die('Kan niet verbinden: ' . mysql_error());
      }


    mysql_select_db('???', $con);

    $sql='INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message)
    VALUES
    ('
.$_POST["user"].','.$_POST["dateandtime"].','.$_POST["ip"].','.$_POST["message"].')';

    if(!mysql_query($sql,$con))
      {

        die('Fout: ' . mysql_error());
      }

    mysql_close($con)

    echo "bericht toegevoegd<br><a href='gb.php'>klik hier om terug te gaan naar het gastenboek</a>";
  }

else
  { // plaats hier php code voor gefaalde captcha
    echo "foei robot, foei foei foei!";
  }

?>


Zal al stuk beter gaan werken..

Edit:
Typo ^^ (typo's :) )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan
 
Arco

Arco

23/08/2007 10:13:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /customers/???/???/httpd.www/m/cap1/write.php on line 26
 
Chris

Chris

23/08/2007 10:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();


if (md5($_POST['norobot']) == $_SESSION['randomnr2'])
  {
// plaats hier php code voor geslaagde captcha

    $con = mysql_connect('localhost','???','???');
    if(!$con)
      {

        die('Kan niet verbinden: ' . mysql_error());
      }


    mysql_select_db('???', $con);

    $sql='INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message)
    VALUES
    ('
.$_POST["user"].','.$_POST["dateandtime"].','.$_POST["ip"].','.$_POST["message"].')';

    if(!mysql_query($sql,$con))
      {

        die('Fout: ' . mysql_error());
      }

    mysql_close($con);

    echo "bericht toegevoegd<br><a href='gb.php'>klik hier om terug te gaan naar het gastenboek</a>";
  }

else
  { // plaats hier php code voor gefaalde captcha
    echo "foei robot, foei foei foei!";
  }

?>


; vergeten...
 
Bart Tuma

Bart Tuma

23/08/2007 10:44:00
Quote Anchor link
lijn 24:
mysql_close($con)

moet zijn:

mysql_close($con);
 
Arco

Arco

23/08/2007 10:52:00
Quote Anchor link
dan zegt ie dit...

Fout: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '10:51:34 ,194.109.197.141,test)' at line 3
 
Gerben G

Gerben G

23/08/2007 10:55:00
Quote Anchor link
je bent een aantal quotes in je sql query vergeten
 
Arco

Arco

23/08/2007 10:55:00
Quote Anchor link
het is bedoeld vooor een mobile site, maar me mobiel wil de antiscript ook niet pakken:(
 
Gerben G

Gerben G

23/08/2007 10:57:00
Quote Anchor link
'INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message)
VALUES
("'.$_POST["user"].'","'.$_POST["dateandtime"].'","'.$_POST["ip"].'","'.$_POST["message"].'")';


Edit:

en wat voor veld is dateandtime eigenlijk. als het een datetime veld is dan kun je die namelijk invullen met de mysql functie: NOW()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben G
 
Arco

Arco

23/08/2007 10:57:00
Quote Anchor link
zoal wat voor quotes?:P
 
Arco

Arco

23/08/2007 11:00:00
Quote Anchor link
$sql="INSERT INTO mn_messages (user, dateandtime, ip, message)
VALUES
('$_POST[user]','$_POST[dateandtime]','$_POST[ip]','$_POST[message]')";

was het
 
Arco

Arco

23/08/2007 11:01:00
Quote Anchor link
ik heb dat anders gedaan, is gewoon een text veld... ik ben nog niet zo goed in php vandaar en zio werkt het:P
 
Arco

Arco

23/08/2007 11:03:00
Quote Anchor link
maar het werkt! thx everybody(A)
 
Arco

Arco

23/08/2007 11:06:00
Quote Anchor link
maar werkt niet om me mobiel, maar nu weet ik wel hoe ik het moet scripten dus weer opzoek naar een andere antiscript:p
 
Johan

Johan

24/08/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Ja Bump Bump Bump Bump..

Volgens mij heb je de regeltjes nog niet helemaal begrepen..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.