[Help] Image uit je database halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 12:43:45
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een probleem voor het opvragen van een image die in mijn mysql database bevind, andere gegevens kan ik wel opvragen.

ik heb twee files hier voor :
en heb een table : tblauto met 4 gegevens daarin : afbeelding,automerk,kleur,prijs

autoo.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
 
  $con
= mysql_connect("host", "user", "****") or die(mysql_error());
  mysql_select_db("***", $con);
 
  $sql = "SELECT afbeelding,automerk,kleur,prijs FROM tblauto";

  
     $res = mysql_query($sql);
     if($res)
      {

        if(mysql_num_rows($res) >= 1)
         {

        echo '<table border="1" style="border-spacing:14px;border-style:inset;background-color:grey;border-color:#335588">
        <tr>
        <td>Afbeelding</td>
        <td>Automerk</td>
        <td>Kleur</td>
        <td>Prijs</td>
        </tr>'
;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo
        
            '<tr>
            <td><img src=get.php></td>
            <td>'
.$rij['automerk'].'</td>
            <td>'
.$rij['kleur'].'</td>
            <td>'
.$rij['prijs'].'</td>
            </tr>'
;
        }

        echo '</table>';
    }

    else
        echo 'Niks gevonden';
}

else
    echo 'Selecteer een merk';
    mysql_close($con);
?>



get.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

  $con
= mysql_connect("***", "****", "***") or die(mysql_error());
  mysql_select_db("****", $con);
  
  $image = "SELECT afbeelding FROM tblauto";
  $image = mysql_fetch_assoc($image);
  $image = $image['afbeelding'];
  
  header("Content-type: image/jpeg");
  
  echo $image;

?>



en je kan het bekijken het resultaat hier :http://chrisjte.oni.cc/autoo.php
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:32:53
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2010 12:59:48
Quote Anchor link
Je moet een plaatje niet in de database zetten. Alleen de link er naar toe.
 
Victor Php

Victor Php

01/08/2010 13:12:53
Quote Anchor link
Zet de afbeeldingen in een apart mapje en roep die afbeeldingen op d.m.v. van de linkjes uit de database ;-)
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 13:21:18
Quote Anchor link
bedankt voor de reactie maar hoe bedoelje?
heb je een voorbeeldje
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2010 13:23:50
Quote Anchor link
Jij hebt het hele plaatje in de database staan. Doe dat niet, maar zet het plaatje gewoon in een map op de server. Het path naar het plaatje, dat sla je op in de database.
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/08/2010 13:27:19
Quote Anchor link
@jens

Hier uitleg

je hebt een auto plaatje in het mapje images/auto.jpg

dan zet je in de row afbeelding dus dit images/auto.jpg

en zo lees je het dan weer uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
 
  $con
= mysql_connect("host", "user", "****") or die(mysql_error());
  mysql_select_db("***", $con);
 
  $sql = "SELECT afbeelding,automerk,kleur,prijs FROM tblauto";

  
     $res = mysql_query($sql);
     if($res)
      {

        if(mysql_num_rows($res) >= 1)
         {

        echo '<table border="1" style="border-spacing:14px;border-style:inset;background-color:grey;border-color:#335588">
        <tr>
        <td>Afbeelding</td>
        <td>Automerk</td>
        <td>Kleur</td>
        <td>Prijs</td>
        </tr>'
;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo
        
            '<tr>
            <td><img src='
.$rij['afbeelding'].'></td> //Hier komt dan te staan images/auto.jpg//
            <td>'
.$rij['automerk'].'</td>
            <td>'
.$rij['kleur'].'</td>
            <td>'
.$rij['prijs'].'</td>
            </tr>'
;
        }

        echo '</table>';
    }

    else
        echo 'Niks gevonden';
}

else
    echo 'Selecteer een merk';
    mysql_close($con);
?>
Gewijzigd op 01/08/2010 13:28:28 door thomas de vries
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 13:59:09
Quote Anchor link
Ik heb dit gedaan :
Quote:
'<tr>
<td><img src='.$rij['afbeelding'].'></td>
<td>'.$rij['automerk'].'</td>
<td>'.$rij['kleur'].'</td>
<td>'.$rij['prijs'].'</td>
</tr>';


endan krijg je dit te zien : http://chrisjte.oni.cc/autoo.php
hij ziet de image als tekst maar als je via get.php doet ziet hij het nog als een image maar hij toont het niet enja mijn images van de autos zitten allemaal in de images/ map

alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2010 14:01:16
Quote Anchor link
Je hebt zo te zien de image in de database nog niet vervangen door het path naar het plaatje.
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 15:19:06
Quote Anchor link
http://chrisjte.oni.cc/autoo.php

Ja , het is gelukt om in php te zetten en alles via database te doen.

maar nu die search button naar een bepaald merk.

hoe doe je dat dan?

iets met if (isset($_POST['Submit']))
//endan zoeken welke option value ?




thanks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2010 15:58:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (isset($_POST['Submit']))

Dit moet je nooi tgebruiken.
Gebruik gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] =="POST") {
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 16:04:42
Quote Anchor link
Aar anoniem op 01/08/2010 15:58:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (isset($_POST['Submit']))

Dit moet je nooi tgebruiken.
Gebruik gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] =="POST") {

Ja ok heh bedankt :),
maar dan zoeken welke option value het is en ze allemaal aflopen, hoe doe je dit dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2010 18:15:14
Quote Anchor link
$_POST['de 'name' van je selectbox hier']
Als er meerdere geselecteerd kunnen zijn is het een array die je vervolgens met foreach() door kan lopen.
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 20:04:47
Quote Anchor link
ik heb zo wat geprobeert met die request method maar lukt me niet echt heh :)
webpagina kan niet worden weergegeven.

Quote:
<form action="autoo.php" name="automerk" method="post">

<select style="background-color:grey" id="automerk" name="automerk">
<option value="-">Select Merk</option>
<option value="1" ="">golf</option>
<option value="2" ="">audi</option>
<option value="3" ="">BMW</option>
<option value="6" ="">Chevrolet</option>
<option value="7" ="">Chrysler</option>

</select>
<input type="submit" name="submit" value="Zoeken"/>

</form>
<br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
 
  $con
= mysql_connect("***", "***", "**") or die(mysql_error());
  mysql_select_db("**", $con);
 
  $sql = "SELECT afbeelding,automerk,kleur,prijs FROM tblautoo";

  
     $res = mysql_query($sql);
    
     if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] =="POST") {
    
     if ($_POST['1']){
     $sql = "SELECT afbeelding,automerk,kleur,prijs FROM tblautoo WHERE automerk="golf"";
     $res = mysql_query($sql);
    
     if($res)
      {

        if(mysql_num_rows($res) >= 1)
         {

        echo '<table width="800px" border="1" style="border-spacing:14px;border-style:inset;background-color:grey;border-color:#335588">
        <tr>
        <td><center><span style="color:#335588">Afbeelding</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Automerk</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Kleur</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Prijs</span></center></td>
        </tr>'
;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo
        
            '<tr>
            <td><center><img width="126px" height="80px" src='
.$rij['afbeelding'].'></center></td>
            <td><center>'
.$rij['automerk'].'</center></td>
            <td><center>'
.$rij['kleur'].'</center></td>
            <td><center>'
.$rij['prijs'].'</center></td>
            </tr>'
;
        }

        echo '</table>';
        }
        }
     }
     }

     else{
    

     if($res)
      {

        if(mysql_num_rows($res) >= 1)
         {

        echo '<table width="800px" border="1" style="border-spacing:14px;border-style:inset;background-color:grey;border-color:#335588">
        <tr>
        <td><center><span style="color:#335588">Afbeelding</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Automerk</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Kleur</span></center></td>
        <td><center><span style="color:#335588">Prijs</span></center></td>
        </tr>'
;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo
        
            '<tr>
            <td><center><img width="126px" height="80px" src='
.$rij['afbeelding'].'></center></td>
            <td><center>'
.$rij['automerk'].'</center></td>
            <td><center>'
.$rij['kleur'].'</center></td>
            <td><center>'
.$rij['prijs'].'</center></td>
            </tr>'
;
        }

        echo '</table>';
    }

    else
        echo 'Niks gevonden';
}

else
    echo 'Selecteer een merk';
    mysql_close($con);
    }


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2010 20:11:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
     if ($_POST['1']){

Heb je dan een formulier-element die 1 heet? Zo te zien niet.

Je moet een vergelijking doen of $_POST['automerk'] gelijk is aan getal '1'.
(ervanuitgaande dat je 1 keuze kan maken)
Gewijzigd op 01/08/2010 20:12:29 door - Ariën -
 
Jens van loocke

jens van loocke

01/08/2010 23:04:35
Quote Anchor link
Ja ok,

maar moet dus bovenaan de code if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] =="POST") {
staan
of eerst de gewone tabel weergeven,
ik zou graag willen dat als de pagina laad dat ik al de autos zie van de database maar pas als ze een merk selecteren dat enkel autos van dat merk tevoorschijn komen.

thanks
http://chrisjte.oni.cc/autoo.php
 
Thomas de vries

thomas de vries

02/08/2010 08:57:11
Quote Anchor link
Dit kun je met een else in feite doen
dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] =="POST")
{

  //hier de auto's tonen die geselecteerd zijn.
}
else
{
  //Hier als er niet op de knop submit is gedrukt.
}
?>
Gewijzigd op 02/08/2010 08:57:31 door thomas de vries
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.