[Help] javascript schrijft input field

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchelp

Mitchelp

23/08/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zoek een script php of javascript dat kan schrijven in een text field.
Ik zal de situatie uitleggen.

Ik heb een SMS systeempje gemaakt die via een Iframe moet werken.
Ik haal hem via een iframe me website in maar nu wil ik een soort telefoonboek maken dat je gemakkelijk een 06 nummer kan vinden.

Maar nu moet er nog een mogelijkheid zijn om het 06 nummer in het textfield te schrijven.
Kan dit via javascript of zoiets de name van het textfield/input field is:
sms_receiver

Ik hoop dat iemand een manier heeft om dit voor elkaar te krijgen want ik zou niet weten hoe.

alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:47:33
 
Martijn B

Martijn B

23/08/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Bedoel je? :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<input type="text" name="mijnveld" id="mijnveld" value="mijnwaarde" />

<script type="text/javascript">

document.getElementById('mijnveld').value = 'ikbenvanwaardeveranderd';

</script>
 
Mitchelp

Mitchelp

23/08/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Ja dat bedoel ik inderdaad..
Maar dit systeem werkt via een ID als ik het goed heb.
Maar kan het ook via name van ID staat er niet in.. en ik kan dat ook niet wijzigen.
 
Martijn B

Martijn B

23/08/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Dan kan met een omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">

var aInput = document.getElementsByTagName('input'), i = 0, m;

for( i = 0, m = aInput.length; i < m: ++i )
{
  if( aInput[i].name == 'mijnveld' )
  {
     aInput[i].value = 'ikbenvanwaardeveranderd';
  }
}

</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Mitchelp

Mitchelp

23/08/2008 17:59:00
Quote Anchor link
moet het script nog geactiveerd worden op een of anderen manier of is het gewoon onload?

Ik heb namelijk verder helemaal geen ervaring hiermee..

Edit:

On load werkt het niet. heb ook nog even zonder iframe geprobeerd op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>
<script type="text/javascript">

var aInput = document.getElementsByTagName('input'), i = 0, m;

for( i = 0, m = aInput.length; i < m: ++i )
{
  if( aInput[i].name == 'sms_receiver' )
  {
     aInput[i].value = 'ikbenvanwaardeveranderd';
  }
}

</script>
</head>
<input name="sms_receiver" value="dit_moet_veranderen" />
<body>
</body>
</html>


Misschien dat ik nog iets verkeerd doe dat kan hoor..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Han eev

Han eev

23/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>
<script type="text/javascript">
function setData() {
var aInput = document.getElementsByTagName('input'), i = 0, m;

for( i = 0, m = aInput.length; i < m: ++i )
{
  if( aInput[i].name == 'sms_receiver' )
  {
     aInput[i].value = 'ikbenvanwaardeveranderd';
  }
}
}

// Hier iets van window.addEvent('domready',function () { setData(); });
</script>
</head>
<input name="sms_receiver" value="dit_moet_veranderen" />
<body>
</body>
</html>


Je moet wel een onload hebben, of iig dat het wordt aangeroepen anders gaat het niet werken.
 
Mitchelp

Mitchelp

23/08/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik snap heel weinig van javascript excuus hiervoor..
Kan iemand voor mij een opzetje maken:

als je op een url klikt moet de inhoud van het textfield wijzigen..

alvast bedankt phpjers en javascripters :)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/08/2008 09:17:00
 
Mitchelp

Mitchelp

24/08/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Het script werkt goed..
Maar dan moet er wel een id="sms_receiver" instaan..
Maar die staat er niet in dat is juist het probleem..
Hij moet alleen via name kunnen werken van het input field.. is dit mogelijk??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

24/08/2008 14:22:00
Quote Anchor link
ja dat kan, dan moet je alle inputs afgaan en de naam controleren. Zoek maar op getelementsbytagname en for-loop ;)
 
Mitchelp

Mitchelp

24/08/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Kan iemand dat misschien voor mij schrijven zoals Elwin dat heeft gedaan op die manier.. omdat ik zelf helemaal niet met javascript overweg kan..
Alvast bedankt :D
Ik hoop dat iemand dat wel even voor mij wil doen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Mitchelp

Mitchelp

25/08/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Niemand :(
 
B a s
Beheerder

B a s

25/08/2008 11:07:00
Quote Anchor link
Alles staat in dit topic wat je nodig hebt, het is even een kwestie van puzzelen en proberen Mitchelp.

Martijn! schreef op 23.08.2008 16:26:
Dan kan met een omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">

var aInput = document.getElementsByTagName('input'), i = 0, m;

for( i = 0, m = aInput.length; i < m: ++i )
{
  if( aInput[i].name == 'mijnveld' )
  {
     aInput[i].value = 'ikbenvanwaardeveranderd';
  }
}

</script>
 
Mitchelp

Mitchelp

25/08/2008 15:33:00
Quote Anchor link
Ja maar ik snap helemaal niks van Javascript dat is juist het probleem..
Kan iemand het please voor me schrijven dat zou egt geweldig zijn.. :(
 
Jacco Engel

Jacco Engel

25/08/2008 15:35:00
Quote Anchor link
En wat brengt het op?
 
- -

- -

25/08/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Prototype is trouwens wat makkelijker ;)
 
Mitchelp

Mitchelp

25/08/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Voor een van jullie is dat heel gemakkelijk maar voor is dat erg moeilijk..
Dat is toch een kleine moeite of niet?
Alvast heel erg bedankt voor iemand die het zou willen doen :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.