[Help] Mail script werkt Wel/Niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 16:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Mail script die niet goed functioneerd!
Zou iemand hier voor mij naar kunnen kijken???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$headers
= "MIME_-Version: 1.0\n";
$headers.= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
$headers.= "From: [email protected]<[email protected]>\n";
$headers.= "Return-path: [email protected] \n";
$mail = $_POST['email'];
$subject = "Summerhost Activatie";
$message = "
Beste "
.$_POST['username'].",
<br>
<br>
Wij van summerhost heten u van harten welkom bij ons!
Om uw account te activeren kunt u deze link gebruiken:
<br>
<a href='http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code."'>Activeren</a><br>
<br>
Daarna kunt u direct gebruik maken van alle voordelen van summerhost!<br />
Waaronder ons punten systeem waarme u zeer gemakkelijk uw account kunt upgrade!<br />
Als de activatie link niet werkt kunt u deze link in uw browser kopieren:<br>
http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code." <br>
<br />
Wij wensen u veel plezier met uw hosting account.<br />
Er staat tevens een support team voor al uw vragen klaar<br />
Op de website in het leden menu vind u de knop Support,<br />
Daar kunt u op ons support systeem komen!
<br />
<br />
<br />
Deze dienst wordt medemogelijk gemaakt door:<br>
<a href='http://www.aviestar-hosting.nl'>Aviestar-hosting.nl</a>
<br>
<br>
<br>
Met vriendelijke groet,
<br>
Het Summerhost team
"
;

mail($mail, $subject, $message, $headers);
?>


De enen keer wordt hij wel verstuurt de anderen keer niet..
Meestal komt hij ook in de SPAM box terecht..
Is er een manier om het script beter te laten werken??
En te zorgen dat hij niet meer in de spam box komt??

Bij mij zelf werkt het prima maar nu krijg ik allemaal klachten van mensen dat de mail soms helemaal niet aankomt daarom vraag ik het hier even want ik denk zelf dat er iets niet helemaal goed zit..


Zou iemand dat voor mij willen aanpassen ben zelf niet zo goed met MAIL scripts.. :P

Groetjes
Mitchel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:37:33
 
Mitch

Mitch

12/04/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Try be fore you die.

http://www.swiftmailer.org/

Greest Mitch :)
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dat heb ik liever niet..
Kan het niet anders?

Dan moet ik weer van alles erop gaan zetten.. :S
Kan er iemand gewoon even naar dit script kijken wat ik gepost heb?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Noppes

Noppes

12/04/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Waarom moeilijk dan als er classes zijn als:
php mailer
swift mailer

Zorg er voor dat de headers in de juiste volgorde staan.
En in veel gevallen wil ook nog wel helpen als je "regeleinde" aangeeft met \r\n

Een html mail bevat valid html dus je begint met
<htm>
<head>
</head>
<body>

</body>
</html>


En dan een ander tip gebruik bij het versturen van de mail niet de message part. Geef het message part mee bij de headers.

dan krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail($mail, $subject, null, $headers."\r\n".$message);
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/04/2008 16:25:00
Quote Anchor link
De eerste header-regel is al fout, daarnaast stuur je alleen html op (geen plain) wat ook niet echt bevorderlijk is voor de spampunten. Tevens mis ik nog een aantal belangrijker headers. Maar het is wellicht handiger om inderdaad phpmailer of swiftmailer te gebruiken.
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 16:28:00
Quote Anchor link
Je noemt 2 dingen waarvan ik geen idee heb hoe ze werken..
PHP Mailer.. Geen idee hoe het werkt
SwiftMailer.. Geen idee hoe het werkt

Maar wat is er dan fout Arjan?
Kan je het voor me aanpassen zodat hij wel goed gaat werken??

Of kan iemand me uitleggen hoe ik Swift/PHP mailer moet gebruiken?

Ik had het Swift mail zip bestandje van hun site gedownload maar daar staat zo veel in dat ik geen idee heb welken ik het beste kan gebruiken..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Frank -

Frank -

12/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Hoppa! En nu weet je wel hoe je er mee moet werken...

RTFM! Je vraagt erom... ;)

Als zelfs Mitch je met Swift Mailer om de oren slaat, dan weet je dat het wel een héél erg goed en simpel systeem moet zijn.
 
Mitch

Mitch

12/04/2008 16:37:00
Quote Anchor link
ppff FRANK!!
ik was die link aan het op zoeken,
Heb ik hem zeg jij hem al!

maar als nog:
http://www.swiftmailer.org/wikidocs/v3/tutorials/basic



Ja moooi:P


Greets Mitch
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Goed ik heb de tut gevolgt alles wordt geinclude.
Maar toch zegt hij Fout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
 
//Load in the files we'll need
require_once "pagina/lib/Swift.php";
require_once "pagina/lib/Swift/Connection/SMTP.php";
 
//Start Swift
$swift =& new Swift(new Swift_Connection_SMTP("mail.summerhost.nl"));
 
//Create the message
$message =& new Swift_Message("My subject", "My body");
 
//Now check if Swift actually sends it
if ($swift->send($message, "Mijn e-mail", "afzender email")) echo "Sent";
else echo "Failed";
?>


Maar wat is er fout?

Wat heb ik verkeerd gedaan.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/04/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Mitchelp, staat de mail()-functie wel aan bij jouw host? Kan er bovendien gebruik gemaakt worden van SMTP?
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Ik zal het even na kijken in de php.ini waar kan je dat zien??

Mail functie staat wel aan want dat eerste script werd verstuurt... die bovenaan staat.. hij was alleen norgal buggy.. :P

Hoe kan ik checken of SMTP aan staat?

Ik heb DA kan alles aanpassen..
Kan je dat in een phpinfo(); zien?
Die kan je hier vinden:
http://www.summerhost.nl/phpinfo.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/04/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Quote:
SMTP localhost localhost
smtp_port 25 25


Is dus wel toegestaan. Maar als het eerste script al gewoon werkte, waarom debug je dat dan niet, en gebruik dat? Ga niet moeilijk lopen doen als het makkelijk kan, he ;-).
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 17:35:00
Quote Anchor link
Ja dat is dus ook iets wat ik graag wil..

Maar ik zelf ben daar niet zo goed in..
Zou iemand die voor mij kunnen debugge??
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/04/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Ik zal wel even kijken wat we eraan kunnen doen. Je verstuurt hier eigenlijk gewoon plaintext, dus waarom die br'tjes en html-type?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$headers
= "MIME-Version: 1.0".'\r\n';
$headers.= "From: [email protected] <[email protected]>". '\r\n';
$headers.= "Return-path: [email protected]".'\r\n';
$mail = $_POST['email'];
$subject = "Summerhost Activatie";
$message = "Beste ".$_POST['username'].",\n\n
Wij van summerhost heten u van harten welkom bij ons! Om uw account te activeren kunt u deze link gebruiken:\n
<a href='http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code."'>Activeren</a>\n\n
Daarna kunt u direct gebruik maken van alle voordelen van summerhost!\n
Waaronder ons punten systeem waarme u zeer gemakkelijk uw account kunt upgrade!\n
Als de activatie link niet werkt kunt u deze link in uw browser kopieren:\n
http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code." \n\n
Wij wensen u veel plezier met uw hosting account.\n
Er staat tevens een support team voor al uw vragen klaar\n
Op de website in het leden menu vind u de knop Support,\n
Daar kunt u op ons support systeem komen!\n\n\n
Deze dienst wordt medemogelijk gemaakt door:\n
<a href='http://www.aviestar-hosting.nl'>Aviestar-hosting.nl</a>\n\n\n
Met vriendelijke groet,\n
Het Summerhost team"
;

if(mail($mail, $subject, $message, $headers)) {
    echo "Mail verzonden";
}
else {
    echo "Mail niet verzonden";
}

?>


Probeer het hiermee eens ;-).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Omdat ik het wel pretig vind om er HTML in toe te kunnen passen!

Bedankt Ik ga hem proberen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Mitchelp

Mitchelp

12/04/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Hij pakt de afzender niet,
en HTML werkt niet hoe kan ik de afzender goed zetten en HTML laten werken?

(sorry voor de bump! :( )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/04/2008 18:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$headers
= "From: [email protected] <[email protected]>".'\r\n';
$headers.= "MIME-Version: 1.0".'\r\n';
$headers.= "Return-path: [email protected]".'\r<br />';
$headers.= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1".'\r<br />';
$mail = $_POST['email'];
$subject = "Summerhost Activatie";
$message = "Beste ".$_POST['username'].",<br /><br />
Wij van summerhost heten u van harten welkom bij ons! Om uw account te activeren kunt u deze link gebruiken:<br />
<a href='http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code."'>Activeren</a><br /><br />
Daarna kunt u direct gebruik maken van alle voordelen van summerhost!<br />
Waaronder ons punten systeem waarme u zeer gemakkelijk uw account kunt upgrade!<br />
Als de activatie link niet werkt kunt u deze link in uw browser kopieren:<br />
http://www.summerhost.nl/?p=activate&activatie="
.$code." <br /><br />
Wij wensen u veel plezier met uw hosting account.<br />
Er staat tevens een support team voor al uw vragen klaar<br />
Op de website in het leden menu vind u de knop Support,<br />
Daar kunt u op ons support systeem komen!<br /><br /><br />
Deze dienst wordt medemogelijk gemaakt door:<br />
<a href='http://www.aviestar-hosting.nl'>Aviestar-hosting.nl</a><br /><br /><br />
Met vriendelijke groet,<br />
Het Summerhost team"
;

if(mail($mail, $subject, $message, $headers)) {
    echo "Mail verzonden";
}
else {
    echo "Mail niet verzonden";
}

?>


Zo kan er weer HTML in.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.