help met var's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel

Daniel

28/05/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if (isset($x)) {
 $p = "".$x.".php";
 if (file_exists($p)) {
  include("$p");
 }

 else {
  echo "does not exists";
 }
}

else {
 echo "bestaat niet";
}

?>


ik ga naar de website:
http://localhost/index.php?x=home
de $x word dus gebruikt maar de website zegt "bestaat niet" dat betekent dat de website de $x niet herkent, ligt het aan m'n scriptje of wat..? :S
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 06:41:15
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/05/2006 20:48:00
Quote Anchor link
Bevindt de pagina zich in dezelfde map als die waarin het script uitgevoerd wordt?

Gebruik superglobals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if (isset($_GET['x']))
?>


En deze constructie is overbodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $p
= "".$x.".php";
?>

beter zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $p
= $_GET['x'] . ".php";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Daniel

Daniel

28/05/2006 21:01:00
Quote Anchor link
Oja :D Dankje
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/05/2006 21:08:00
Quote Anchor link
Okee, graag gedaan :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.