Help mn Ster Admin!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

02/01/2007 13:42:00
Quote Anchor link
Ik heb een systeempje gemaakt welke alle gebruikers (username) ophaalt uit een database (test_users), met hun persoonlijke statistieken (user_stars, user_warnings, user_ranks etc.) met de admin kan een dergelijk persoon van alle users onder elkaar sterren en waarschuwingen bijwerken.

De code haalt de gegevens goed op uit de database, maar als de gegevens zijn veranderd en er op Veranderen word geklikt, worden de gegevens niet geupdate wat wel de bedoeling hoort te zijn.

Zal iemand kunnen helpen door te zeggen welk stuk in de code veranderd moet worden?

hieronder de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?php
session_start();
include_once ("config.php");
mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ('Kan niet connecten!');
mysql_select_db($dbname) or die ('Kan de database niet selecteren!');

if(isset($_POST['verander'])) {

mysql_query("
UPDATE test_users
SET user_stars = '"
. $_POST['user_stars'] . "',
user_warnings = '"
. $_POST['user_warnings'] . "'
"
) or die (mysql_error());

?>

<table class="forumline" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="4" border="0">
 <tr>
  <th class="thHead"><b>Informatie</b></th>
 </tr>
 <tr>
  <td class="row1">
   <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="1" border="0">
    <tr>
     <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
     <td align="center">
      <span class="gen">De sterren en waarschuwingen zijn veranderd<br /><br />
Klik <a href="sterrenveranderen.php">hier</a> om nog iets te veranderen</span>
     </td>
    </tr>
    <tr>
     <td>&nbsp;</td>
    </tr>
   </table>
  </td>
 </tr>
</table>

<?php }
  else
  {    ?>


<form action="<?=$_SERVER['REQUEST_URI'];?>" method="post">
 <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="100%" class="forumline">
 <tr>
  <th class="thHead" colspan="5"><b>Regel Veranderen</b></th>
 </tr>

<?php                    
$resultaat
= mysql_query("
SELECT user_id, username, user_rank, user_stars, user_warnings
FROM test_users
ORDER BY user_rank DESC"
) or die(mysql_error());
            
while ($row = mysql_fetch_assoc($resultaat)) {
?>


 <tr>
  <td class="row1">
<span class="gen"><b><?=$row['username'];?></b></span>
  </td>
  <td class="row1">
   <span class="gen"><b>Waarschuwingen</b></span>
  </td>
  <td class="row2">
   <span class="gen"><select name="user_warnings">
   <?php
   for($i = 0; $i <= 5; $i++) {
   if($i == $row['user_warnings']) {
   ?>

   <option value="<?=$i;?>" selected="selected"><?=$i;?></option>
   <?php
   } else {
   ?>

   <option value="<?=$i;?>"><?=$i;?></option>
   <?php
   }
   }

   ?>

   </select></span>
  </td>
  <td class="row1"><span class="gen"><b>Sterren</b></span></td>
  <td class="row2">
   <span class="gen"><select name="user_stars">
   <?php
   for($i = 0; $i <= 999; $i++) {
   if($i == $row['user_stars']) {
   ?>

   <option value="<?=$i;?>" selected="selected"><?=$i;?></option>
   <?php
   } else {
   ?>

   <option value="<?=$i;?>"><?=$i;?></option>
   <?php
   }
   }

   ?>

   </select></span> </td>
 </tr>
 <?php
 }
 ?>
                
 <tr>
  <td class="catBottom" colspan="2" align="center" height="28">
  <input type="submit" name="verander" value="Verzenden"></td>
 </tr>
</table>
</form>    
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:48:41
 
B a s
Beheerder

B a s

02/01/2007 14:28:00
Quote Anchor link
Lees de forum regels ff. Je bent niet echt duidelijk.

Vraagstelling en probleem omschrijving even wat beter.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door B a s
 
Clown

clown

02/01/2007 14:33:00
Quote Anchor link
zo hij is geëdit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Je query ziet er zo uit:

mysql_query("
UPDATE test_users
SET user_stars = '" . $_POST['user_stars'] . "',
user_warnings = '" . $_POST['user_warnings'] . "'
") or die (mysql_error());

maar hoe moet MySQL weten welke user je bedoelt? Er staat geen WHERE condition in je query (dus bv iets als: WHERE user_id = 2).
 
Clown

clown

02/01/2007 14:38:00
Quote Anchor link
ja daar zit ik ook al mee te tobben, maar het is een hele lijst met gebruikers, dus elke gebruiker heeft een ander ID en andere stats die bij dat ID passen.

dus ik heb hier een hidden met ID toegevoegd en een WHERE maar het werkt zo niet (iig niet bij PHP4)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
<?php
session_start();
include_once ("config.php");
mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ('Kan niet connecten!');
mysql_select_db($dbname) or die ('Kan de database niet selecteren!');
?>


<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" align="center">
 <tr>
  <td align="left" valign="bottom"><span class="nav"><a href="adminhome.php" class="nav">Beheerderspaneel openen</a></span></td>
 </tr>
</table>

<?php

if(isset($_POST['verander'])) {

mysql_query("
UPDATE test_users
SET user_stars = '"
. $_POST['user_stars'] . "',
user_warnings = '"
. $_POST['user_warnings'] . "'
WHERE user_id = "
. $_POST['user_id']) or die (mysql_error());

?>

<table class="forumline" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="4" border="0">
 <tr>
  <th class="thHead"><b>Informatie</b></th>
 </tr>
 <tr>
  <td class="row1">
   <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="1" border="0">
    <tr>
     <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
     <td align="center">
     <span class="gen">
     De sterren en waarschuwingen zijn veranderd<br /><br />
     Klik <a href="adminhome.php">hier</a> om naar het Beheerderspaneel te gaan<br /><br />
     Klik <a href="sterrenveranderen.php">hier</a> om een nieuwe regel te plaatsen
     </span>
     </td>
    </tr>
    <tr>
     <td>&nbsp;</td>
    </tr>
   </table>
  </td>
 </tr>
</table>
<?php
}
else
{                    
?>

<form action="<?=$_SERVER['REQUEST_URI'];?>" method="post">
<table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="100%" class="forumline">
 <tr>
  <th class="thHead" colspan="5"><b>Regel Veranderen</b></th>
 </tr>
<?php
                    
$resultaat
= mysql_query("
SELECT user_id, username, user_rank, user_stars, user_warnings
FROM test_users
ORDER BY user_rank DESC"
) or die(mysql_error());
            
while ($row = mysql_fetch_assoc($resultaat)) {
?>


 <tr>
  <td class="row1"><span class="gen"><b><?=$row['username'];?></b>
  <input type="hidden" name="user_id" value="<?=$row['user_id'];?>"></span></td>
  <td class="row1"><span class="gen"><b>Waarschuwingen</b></span></td>
  <td class="row2"><span class="gen"><select name="user_warnings">
  <?php
  for($i = 0; $i <= 5; $i++) {
  if($i == $row['user_warnings']) {
  ?>

  <option value="<?=$i;?>" selected="selected"><?=$i;?></option>
  <?php
  }
  else
  {
  ?>

  <option value="<?=$i;?>"><?=$i;?></option>
  <?php
  }
  }

  ?>

  </select></span></td>
  <td class="row1"><span class="gen"><b>Sterren</b></span></td>
  <td class="row2"> <span class="gen"><select name="user_stars">
  <?php
  for($i = 0; $i <= 999; $i++) {
  if($i == $row['user_stars']) {
  ?>

  <option value="<?=$i;?>" selected="selected"><?=$i;?></option>
  <?php
  }
  else
  {
  ?>

  <option value="<?=$i;?>"><?=$i;?></option>
  <?php
  }
  }

  ?>

  </select></span> </td>
 </tr>                                    
 <?php
 }
 ?>
                
<tr>
  <td class="catBottom" colspan="2" align="center" height="28">
  <input type="submit" name="verander" value="Verzenden">
  </td>
 </tr>
</table>
</form>    
                        
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.