Help! Sorteren van nummers..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

05/10/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb een probleempje en kom en niet goed uit, ik denk PHPhulp kan mij misschien de juiste hulp bieden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT name,exp FROM login ORDER BY exp ASC LIMIT 0,10 ") or die(mysql_error());


Ok het zit als volgt, ik wilde de 10 beste spelers uit de database en geselecteerd op hun ervaring. (exp) dit varieert tussen 0 en 200,000 punten. Daar wil ik ze op selecteren en op goede volgorde weergeven.

Ik heb al wat research en hier en daar gevraagd en kwam tot de conclusie dat php als volgt weergeeft:

999
5693
20120
20003
104930
123
15
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:17:42
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/10/2007 11:17:00
Quote Anchor link
Wat is het type van het veld 'exp'? Hoogstwaarschijnlijk is dat geen INT maar iets van een VARCHAR.

Gevolg is dat gegevens nu als string gesorteerd worden in plaats van als getal, en dat levert dus die resultaten op.

ps. Conclusie: gebruik de juiste datatypen voor de verschillende gegevens. Alleen op die manier is het mogelijk om op een juiste manier te sorteren en bewerkingen uit te voeren met die gegevens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

05/10/2007 12:30:00
Quote Anchor link
Hier een overzichtje van alle datatypes in MySQL. Zorg er voor dat je altijd het best passende datatype kiest, dat scheelt een enorme berg bugs en maakt jouw scripts ook sneller.
 
Jeroen

Jeroen

05/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Dank je, door Blanche ben ik er uitgekomen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.