Het afhandelen van een response

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Reed

Jorn Reed

11/01/2023 13:21:53
Quote Anchor link
Hoi, ik heb een class waarmee ik api calls uitvoer. Bijvoorbeeld deeze:
```
public function postCustomer($body){
$request = $this->postRequest('/Customers', $body);
$response = json_decode(wp_remote_retrieve_body($request), true);
$response['statusCode'] = json_decode(wp_remote_retrieve_response_code($request), true);
return $response;
}
```
Ik gebruik dit soort functies in een ander bestand, maar dat bestand staat vol met allerlei if statements, omdat ik verschillende status codes moet afvangen en aan de hand daarvan wat moet doen. Ik wil graag af van het vele nesten van if statements en ik zoek een goede manier om netjes object georienteerd de statuscodes af te vangen er iets mee te doen.

Heeft iemand ideeen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:54:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2023 13:37:21
Quote Anchor link
Een switch gebruiken?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

11/01/2023 13:41:11
Quote Anchor link
Moet ik die switch dan in de class methode zelf schrijven, of buiten de class waar ik de methode gebruik?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2023 13:46:00
Quote Anchor link
Ik zou daar een aparte methode voor gebruiken.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

11/01/2023 13:49:01
Quote Anchor link
Een private methode waarin ik alle status codes plaats in een switch, vervolgens gebruik ik die private methode in elke api call functie. En dan handel ik verder?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2023 14:06:41
Quote Anchor link
Ja, dat klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.