het gebruik van "use"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Veur Heur

Veur Heur

20/01/2024 09:34:07
Quote Anchor link
Zoals velen maak ik gebruik van composer om makkelijk(er) libraries toe te voegen aan mijn projecten. Wat me niet helemaal duidelijk is, is het gebruik van "use". Een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
include_once 'vendor/autoload.php';
use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;


Nu staat het bovenstaande in een "moederbestand" dat ik overal include. Echter krijg ik vervolgens dit soort meldingen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Uncaught Error: Class "PHPMailer" not found


Klopt het dat ik "use" bovenaan ieder script moet toevoegen en dat de use regels die ik in mijn moederbestand heb staan niet worden ingeladen/uitgevoerd wanneer ik dat bestand include?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 11:01:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2024 10:03:08
Quote Anchor link
Klopt, use (de namespace is dat) moet je in elk bestand toevoegen.
 
Veur Heur

Veur Heur

20/01/2024 10:04:23
Quote Anchor link
Helder, ga ik dat doen.

Toevoeging op 20/01/2024 10:22:36:

Overal waar een library vereist is, is meer wat ik moet toch, toch?
 
Ivo P

Ivo P

21/01/2024 21:11:54
Quote Anchor link
je kunt ipv use ook in je script doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

$mailer
= new PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer();
?>


al vraag ik me af of dat path / namespace wel helemaal jofel is zo met 3x phpmailer erin.
 
Veur Heur

Veur Heur

21/01/2024 21:15:50
Quote Anchor link
Dank voor die tip Ivo, dat is wellicht efficiënter.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/01/2024 13:39:48
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.