Het hoogste ID

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter

pieter

11/05/2006 16:16:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met het selecteren van de juiste id.

Ik heb een pagina waar je een klantnummer kan opgeven, en aan die klanten zijn storingen verbonden. bijv klant_id 23 heeft 8 storingen gemeld bijv storing_id 1/8.
na dat ik het klantnummer in het formulier heb ikgevuld toont hij de 8 storingen. maar nu wil ik bijv storing 4 bewerken, dan pakt hij het hoogste id als ik hem doorstuur naar de bewerkpagina. i\hij toont dan storing 8 ipv storing 4. iemand een idee of andere oplossing

hier is de code.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
include("inc_connect.php");
$klant_id=$_POST["klant_id"];
$resultaat = mysql_query("Select * from storingen where klant_id='$klant_id'") or die (mysql_error());
while(list($storing_id,$klant_id,$categorie,$gebruiker,$omschrijving,$oplossing,$dag,$maand,$jaar,$tijd,$op_dag,$op_maand,$op_jaar,$op_tijd,$status,$support_id)= mysql_fetch_row($resultaat))
echo("
<b>Storingnummer:</b> $storing_id
<br>
<b>Klantnummer:</b> $klant_id
<br>
<b>Categorie:</b> $gebruiker
<br>
<b>Omschrijving:</b> $omschrijving
<br>
<b>Oplossing:</b> $oplossing
<br>
<b>Online:</b> $dag $maand $jaar : $tijd
<br>
<b>Offline:</b> $op_dag $op_maand $op_jaar : $op_tijd
<br>
<b>Status:</b> $status
<br>
<b>Supportnummer:</b> $support_id
<br>
<br>
<form name='test' method='post' enctype='multipart/form-data' action='storingnummerzoekendb.php'>
<input type=hidden name=storing_id value=$storing_id>
<input type='submit' value='Bekijken' name='submit'>
<br>
<br>
"
);
mysql_close($db);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:48:01
 
Pieter

pieter

11/05/2006 16:24:00
Quote Anchor link
Het mag ook anders als jullie een beter idee hebben:D
 
Pieter

pieter

11/05/2006 16:37:00
Quote Anchor link
?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/05/2006 16:51:00
Quote Anchor link
Beetje minder kicken kan echt geen kwaad...
 
Pieter

pieter

12/05/2006 08:33:00
Quote Anchor link
Sorry, maar heeft iemand een idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2006 08:59:00
Quote Anchor link
Je moet je form wel sluiten.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/05/2006 13:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
while($row = mysql_fetch_row($resultaat))
{

?>

<b>Storingnummer:</b> <?$row=['storing_id'];?>
<br>
<b>Klantnummer:</b> <?$row=['klant_id'];?>
<br>
<b>Categorie:</b> <?$row=['gebruiker'];?>
<br>
<b>Omschrijving:</b> <?$row=['omschrijving'];?>
<br>
<b>Oplossing:</b> <?$row=['oplossing'];?>
<br>
<b>Online:</b> <?$row=['dag'];?> <?$row=['maand'];?> <?$row=['jaar'];?> : <?$row=['tijd'];?>
<br>
<b>Offline:</b> <?$row=['op_dag'];?> <?$row=['op_maand'];?> <?$row=['op_jaar'];?> : <?$row=['op_tijd'];?>
<br>
<b>Status:</b> <?=$row=['status'];?>
<br>
<b>Supportnummer:</b> <?$row=['support_id'];?>
<br>
<br>
<form name='test' method='post' enctype='multipart/form-data' action='storingnummerzoekendb.php'>
<input type=hidden name=storing_id value=<?$row['storing_id'];?>>
<input type='submit' value='Bekijken' name='submit'>
<br>
<br>
</form>
<?php
}

mysql_close();
?>

Overigens heb je voor je form een INSERT query nodig wanneer je gebruik maakt van POST..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.