Het is ook echt lastig hé!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

29/08/2010 16:31:16
Quote Anchor link
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")

Zo lastig is dat toch niet? Komop! Wat voor bagger kom je allemaal tegen joh:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// 1:
if($_POST)

// 2:
if(isset($_POST))

// 3:
if(!empty($_POST))


Godallemachtig...
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:08:28
 
- -

- -

29/08/2010 16:36:32
Quote Anchor link
Oké
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

29/08/2010 16:41:48
Quote Anchor link
Het lucht op om te klagen :P
 
- -

- -

29/08/2010 16:44:16
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 29/08/2010 16:41:48:
Het lucht op om te klagen :P


Dat weet ik, maar om er een topic voor te openen … ;-)
Gewijzigd op 30/08/2010 14:26:51 door Chris -
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

29/08/2010 16:48:37
Quote Anchor link
of,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['submit'])

dan :p
 
Chris -

Chris -

30/08/2010 14:27:04
Quote Anchor link
Jona than op 29/08/2010 16:44:16:
Dalando De Zuil op 29/08/2010 16:41:48:
Het lucht op om te klagen :P


Dat weet ik, maar om er een topic voor te openen … ;-)


Ach, koffiehoek, wat maakt het uit ;-) Een standaard reactie hierop zou de verwijzing naar Blanche's beginnershandleiding moeten zijn!
 
Moe BE

Moe BE

30/08/2010 14:33:48
Quote Anchor link
Topic maakt toch duidelijk dat special chars niet worden getoond in de laatste forum berichten blok.
 
Niels K

Niels K

30/08/2010 16:41:58
Quote Anchor link
"Zo lastig is dat toch niet? Komop! Wat voor bagger kom je allemaal tegen joh:"

Offtopic:

Het is niet alleen $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST', het zijn veel meer dingen..
Zeker het aannemen van bepaalde tips blijkt mensen nogal eens tegen de zin te zijn....

En als we het hebben over bagger, kunnen we jouw geposte scripts ook nog eens in het rijtje zetten..


[ontopic] :)

Zo af en toe doe ik ook nog wel eens:

$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset( Alle $_POST variablen )

"Een standaard reactie hierop zou de verwijzing naar Blanche's beginnershandleiding moeten zijn!"

Daar heb je helemaal gelijk in, Alleen mis ik even in die tutorial waarom nu precies $_SERVER['REQUEST_METHOD'] gebruikt moet worden i.p.v van die 'bagger' :)
Gewijzigd op 30/08/2010 16:45:01 door Niels K
 
Chris -

Chris -

30/08/2010 16:51:45
Quote Anchor link
Omdat de meeste ervan uitgaan dat ze, als ze op een formulier klikken, de "submit" button worden meegestuurd. De submit button is naar mijn idee het meest nutteloze geval (in de mééste gevallen, uitzondering daargelaten natuurlijk ;-)).

Je moet kijken of een request per POST is gemaakt, en bovenstaande manier ($_SERVER['REQUEST_METHOD']) is de enige juiste en nette manier om dat te controleren.
 
Niels K

Niels K

30/08/2010 16:57:26
Quote Anchor link
Dat weet ik. Maar ik bedoel, als gebruikers er op gewezen worden, kunnen ze niet nalezen waarom ze nu precies dat moeten gebruiken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/08/2010 17:16:12
Quote Anchor link
Tja, sommige dingen moet je ook maar gewoon voor waar aannemen...

@Chris: geef je submit button geen name, dan is hij ook niet terug te vinden in de POST array ;-)
 
Niek s

niek s

30/08/2010 17:54:23
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 30/08/2010 16:41:58:
[..]

Offtopic:

[..]

En als we het hebben over bagger, kunnen we jouw geposte scripts ook nog eens in het rijtje zetten..


[..]


Je was me net voor! :(
 
Niels K

Niels K

30/08/2010 18:39:31
Quote Anchor link
Quote:
Tja, sommige dingen moet je ook maar gewoon voor waar aannemen...

Daar zit je geen centihaartje naast!

Quote:
geef je submit button geen name, dan is hij ook niet terug te vinden in de POST array ;-)

Klopt doe ik ook altijd..

Quote:
Je was me net voor! :(

Ja sorry, hij liet voorkomen alsof hij heel goed is, terwijl als je op zijn naam klikt en de topics bekijkt toch wel schrikt. Alhoewel, ik herken mezelf van vroeger er een beetje in.. Behalve het posten van de scripts stelde ik ongeveer dezelfde vragen.. :)

Quote:
Godallemachtig...

Het ging toch over $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ?
Gewijzigd op 30/08/2010 18:44:02 door Niels K
 
Niek s

niek s

30/08/2010 20:55:56
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 30/08/2010 18:39:31:
Quote:
Je was me net voor! :(

Ja sorry, hij liet voorkomen alsof hij heel goed is, terwijl als je op zijn naam klikt en de topics bekijkt toch wel schrikt. Alhoewel, ik herken mezelf van vroeger er een beetje in.. Behalve het posten van de scripts stelde ik ongeveer dezelfde vragen.. :)


Ja maar heb het idee dat jij dus leerde van je fouten ;-)
 
Niels K

Niels K

30/08/2010 21:27:20
Quote Anchor link
Quote:
Ja maar heb het idee dat jij dus leerde van je fouten ;-)


Wat dat betreft ben ik dik te beïnvloeden.. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.